free
hit counter
Paleo Dieet en Alle soorten fruit

Alles Over Het Paleo Dieet

Voorkom veel komende valkuilen en blijf op koers door gelijk op de juiste manier te beginnen. Hier vindt je alles wat je moet weten over het paleo dieet en wat nou de juiste manier is om dit op te pakken, zodat je kunt beginnen met het maken van gezonde en positieve keuzes. Het is echt een nieuwe manier van leven.

Een handvat krijgen op “Het Paleo Dieet”

Het kan moeilijk en verwarrend zijn als je de wereld van Paleo betreed. Vooral met de vele blogs, boeken, recepten, en wat iedereen wel niet denkt wat Paleo nou betekent. Het is belangrijk dat je op een gegeven moment zelf duidelijk hebt wat het is en wat het voor jou betekent.

Wat is het paleo dieet…

Het paleo dieet is een manier van eten zoals onze voorouders. Dus de echte oermensen. Voordat we begonnen met de landbouw, was de mens afhankelijk van de jacht en wat de natuur te bieden. Het paleo dieet simuleert dus het eetpatroon waarvan wij denken dat onze voorouders gehad zouden hebben. De nadruk ligt dus op verse, biologische producten, mager, gezond vlees en noten en zaden voor het binnen krijgen van gezonde vetten.

Wat is het paleo dieet niet..

Het is niet een typische dieet waarbij je calorieën of koolhydraten moet gaan tellen. De reden dat het paleo dieet werkt is, omdat je vele ongezonde dingen uit je eetpatroon haalt en dit vervangt met gezondere alternatieven.

Ontvang GRATIS PALEO recepten om uit te proberen!

Aanbod verloopt in:

02
Minuten
02
Seconden

Vul hier onder je email adres in en ontvang direct het voorbeeldmenu!

SNELLE START – Wil je gelijk beginnen met het paleo dieet? Klik dan hier voor om het 101 paleo dieet recepten boek te kopen. Het gaat dus om 101 eenvoudig te bereiden Paleo maaltijden, snacks, drankjes en desserts. Daarnaast krijg je ook wekelijks nieuwe recepten.

Welke Type Paleo volger ben jij?

Strikte volger – Deze paleo volgers houden zich strikt aan het boek en zeggen als de oermens (paleolithische mens) het toen niet at, dan moet de moderne mens dat ook niet doen. Ze zijn altijd bezig om ervoor te zorgen dat ze geen geraffineerde suiker van welke aard dan ook binnen krijgen, geen zuivel. Daarnaast zorgen er altijd voor dat ze gras gevoede vlees in huis hebben en eten alleen maar biologische groenten en fruit.

Losse volger – Andere paleo aanhangers hebben een wat meer lakse aanpak. Ze beseffen dat het in onze moderne gemeenschap niet praktische is om te eten zoals een holbewoner. Ze combineren het beste van beide werelden. Zo en dan is ook een niet-Paleo maaltijd geen probleem.

En natuurlijk zijn er duizenden paleo volgers die ergens tussen dat strikte en losse staan. Dat is ook de meerderheid die de paleo leefwijze volgen. Het maakt niet uit welke kan je besluit te nemen, het paleo dieet zal zijn werk doen Zelf als je alleen de basisbeginselen volgt dan ga je al veel gezonde voeding eten.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test van Oscar en ontdek je “Afslank IQ”.

Wat te verwachten wanneer je met Paleo begint?

De eerste maand – De eerste maand tijdens het volgen van het paleo dieet kan het moeilijkste zijn, vooral voor diegene die een compleet andere eetgewoontes had dan die het paleo dieet voorschrijft. Het wegwerken van suikers kan moeilijk voor iemand die het gewend is om voeding binnen te krijgen dat vol zit met zoetstoffen. Ook het verwijderen van brood en andere graanproducten kan voor velen moeilijk zijn.

Na de eerste maand – nadat je de eerste maand doorkomt, is het voor velen veel makkelijker om het paleo dieet vol te houden. Het paleo dieet begint zijn werk te doen en je gaat veel afvallen tot je op je natuurlijke gewicht terecht komt. Je gaat merken dat je veel meer energie hebt en dat je geen last meer hebt van vreetbuien. Dit is de maand waar het echte magie dus gaat plaatsvinden en

waar ook veel mensen ervoor kiezen om het paleo dieet te blijven volgen. Maak het je doel om in ieder geval het tweede maand te bereiken.

Het Paleo Dieet

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Ontwikkel een Paleo ‘Survival Kit’

Wanneer je net begint met het paleo dieet, dan kan het allemaal erg overweldigend zijn. Er is immers ongelofelijk veel informatie beschikbaar. Een truc is om een bladwijzer mapje te maken in je browser. Noem het ‘Paleo’ en stop voeg bladwijzers toe. Denk hierbij dus aan je favoriete paleo dieet recepten, blogs en andere hulpmiddelen, zodat ze slechts een muisklik verwijderd zijn wanneer je een vraag hebt of behoefte hebt aan een nieuwe paleo recept. Dit is precies wat ik had gedaan toen ik net bezig met het Paleo Dieet. Nu heb ik dus een nuttig map die ik dagelijks gebruik.

Paleo Dieet Boek : De Paleo RevolutieHet Paleo Dieet Boek

Mitchel van Duuren heeft de paleo revolutie geschreven en heeft eigenlijk het wetenschappelijk onderzoek vertaald naar ‘normaal nederlands’ zodat het begrijpelijk is voor iedereen.

Ik had het boek binnen een dag uitgelezen en ik vond het een goed boek voor iemand die net nieuw is in de wereld van Paleo. Het verliezen van opgeslagen lichaamsvet licht hij duidelijk toe en dat is nou net wat velen willen weten.

Het Paleo boek is opgedeeld in 3 gedeeltes: 1 Wat de juiste mind-set is. Dit gedeelte gaat over je mind-set. Hoe je voeding als medicijn en brandstof kunt gebruiken.

2 Wat je moet weten. Alles wat je moet weten over wat paleo is. Dus, wat gebeurt er eigenlijk wanneer voeding in ons lichaam terecht komt? Hoe komt vet tot stand? Koolhydraten en je bloedsuikerspiegel wordt allemaal toegelicht.

3 Wat je moet doen. Dit gedeelte spreekt voor zicht zelf. Het is lekker praktische en je kunt als je wilt gelijk beginnen om je leven beetje bij beetje beter te maken. De paleo revolutie/paleo dieet is geen crash dieet, maar een levensstijl.

Ons lichaam is er simpelweg niet gemaakt voor alle chemische stoffen die je tegenwoordig vindt in je voeding. We hebben natuurlijke voedingstoffen nodig. Vandaar dat we gek zijn op paleo dieet recepten.

Paleo Dieet Recepten

Paleo dieet recepten zijn online goed te vinden, het probleem is alleen dat vele recepten vanuit Amerika zijn overgenomen. Daar gebruiken ze bijvoorbeeld OZ of CUPS als maatverhouding. Je hebt dus geen idee hoeveel gram of milliliter het is.

Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een paleo recepten boek dat in het Nederlands was geschreven. Toen kwam ik het 101 paleo recepten boek van Mitchel tegen voor maar 37 euro.

Zie de volgende paleo producten/boeken waar ik zelf gebruik van maak:

101 Paleo ReceptenPaleo ToetjesPaleo In 15 Minuten

De geschiedenis van het Paleo dieet

Het menselijke lichaam heeft door de vele jaren heen grote veranderingen door gemaakt. We eten granen en veel andere nieuwe voedingsmiddelen sinds de agrarische revolutie – die dus ongeveer 10.000 jaar geleden plaatsvond.

We besloten met zijn allen om te stoppen met jagen en in plaats daarvan samen te werken. We besloten om boeren te worden. We gingen ons specialiseren en dat heeft geleid tot wat we zijn vandaag.

Het is geen slecht iets. Alleen onze lichamen hebben zich nooit aangepast aan al het graan en industriële suikers die we nu binnen krijgen.

Sinds de agrarische revolutie zijn we wereld wijd begonnen met het eten van graan. Onze lichamen houden niet van graan. Uit onderzoek is gebleken dat het zelf je darmwanden kan beschadigen en je immuunsysteem verzwakt.

Je zult nu wel denken. Dit gaat in tegen alles wat ik geleerd heb door mijn leven heen.

Klopt. Maar ik vertel je hier geen mening. Dit is een feit.

De meeste granen bevatten gluten en lectinen.

Wat is dat?

Gluten zijn eiwitten die terug gevonden kunnen worden in rogge, tarwe, en gerst.

Lectinen zijn natuurlijke gifstoffen in granen die de plant zelf maakt om zichzelf te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ze willen niet graag opgegeten worden.

Granen zijn ongezond en sommige onderzoeken bestempelen het zelf als gevaarlijk.

In plaats van meer vlees, groenten en fruit te eten, eten we steeds meer brood, pasta, rijst, maïs, etc.

Het klinkt misschien als een hele lange tijd geleden, maar vergeleken met hoelang we op aarde zijn, is dit een kleine vergelijking.

Het menselijke lichaam is niet gemaakt om zoveel soorten voeding te verwerken. Er is tegenwoordig een overvloed aan suikers en andere bewerkte voedingsmiddelen die er niet waren toen de holbewoners op mammoeten aan het jagen waren.

Als een holbewoner het vroeger kon eten, dan mag jij het nu ook.

Kon hij het niet eten, dan mag jij het niet eten.

That’s Paleo.

Lees hier meer over de geschiedenis van de mens wat betreft het Paleo dieet.

Van koolhydraten verbranden naar vet verbranden

Dat is het mooie van het paleo dieet. In plaats van koolhydraten te verbranden, ga je nu juist vet verbranden.

Ik zal het even uitleggen.

Je lichaam heeft een voorkeur voor vetten als energie bron. Dit wordt trager verbrand dan koolhydraten en is daarnaast ook veel efficiënter. Door de grote hoeveelheid koolhydraten die we dagelijks innemen is je lichaam bezig met het verbranden van je koolhydraten in plaats van vet.

Je geeft je lichaam dus niet eens de kans om vet te verbranden..

Wanneer jij meer koolhydraten in neemt dan je nodig hebt voor je dagelijkse werkzaamheden, dan wordt het teveel aan koolhydraten opgeslagen als “energie voor later” oftewel VET.

Vroeger had je niet elke dag te eten. Dus is het logische dat je lichaam energie opslaat voor later gebruik. Het is je survival instinct.

Het komt nauwelijks voor dat mensen in Nederland een tekort aan eten hebben. Dus wat gebeurt er? Jij hoeft geen gebruik te maken van je vet voorraden, dus het enige wat je aan het doen bent, is het toevoegen van extra vet.

Het paleo dieet haalt veel simpele koolhydraten uit je normale dieet en dan moet je lichaam een beroep doen op je “energie voor later” 😉

Dus samenvattend: door het schrappen of verminderen van goedkope koolhyraten uit je dieet kan het vetverbrandingsproces aangezet worden.

Kooldyraten, goed of slecht?

Dus alle koolhydraten zijn slecht?

Nee, niet alle koolhydraten zijn slecht.

Heb je is gehoord van simpele en complexe koolhydraten?

Simpele koolhydraten kunnen door je lichaam snel worden omgezet in suiker. Complexe koolhydraten hebben meer tijd nodig om door je lichaam verwerkt te worden.

Wij willen simpele koolhydraten vermijden en met mate complexe koolhydraten binnen krijgen.

Simpele koolhydraten zorgen voor een grote insuline piek. Dit weerhoudt je lichaam om vet te verbranden.

Dus vet is goed.. ?

Nee. In ieder geval niet op de manier waar jij nu waarschijnlijk aan denkt.

De meeste mensen denken dat vet vermeden moet worden, omdat je lichaam het direct zou opslaan als vet… Nee

Wat je wat je lichaam het liefst als energiebron wil hebben..?

VET! Yep, dat lees je goed.

Wanneer jij straks stopt met het eten van slechte koolhydraten en industriële suikers, dan gaat je lichaam automatische over op het verbranden van vet.

Vet is dan je energiebron. Een energie bron dat eerst op je lichaam aan het rondslingeren was.

Hoe het paleo dieet werkt

Het paleo dieet werkt door het focussen op voedsel dat niet bewerkt met allemaal rare middelen. Als het mooi verpakt is, dan is het waarschijnlijk geen paleo.

Door op deze manier te eten raak je veel ongezonde zouten en suikers kwijt die normaal wel zou binnen krijgen.

Of je nou het “paleo” woord leuk vindt of niet.

De kern van het boodschap is om voeding te laten staan dat vol is gestopt met middelen om het beter te laten smaken of waardoor het langer houdbaar is. Ga voor gezonde voedsel dat onbewerkt is.

Focus jezelf hier op en je gaat je beter voelen.

Is het Paleo dieet veilig?

Werkelijk?

Ik kreeg deze vraag en wist niet wat ik hier mee moest. Niemand vraagt of een cola of pizza gezond is? Of sultana koekjes.. Dat zijn ze niet. Maar om de vraag te beantwoorden.

Ja, het paleo dieet is gezond. De mensen vroeger hebben duizenden jaren zo geleefd. Het zal jou geen kwaad doen.

Welke voeding is kan ik eten met het paleo dieet? • Mager vlees – Rundvlees, kalfsvlees, hertenvlees, lam, kip, bison en meer. (grasgevoerd) • Vis – zalm, tonijn etc. • Kip – en andere gevogelte dat kan vliegen of probeert te vliegen. • Eieren • Groenten – eet zo veel je wilt • Fruit • Noten – hoog in calorieën, dus eet het met mate • Natuurlijke oliën (olijf-, kokos-en avocado-olie zijn geweldig).

Mocht je dus twijfelen over wat je nou wel of niet mag eten. Vraag je zelf dan af: Kon een holbewoner dit 20.000 jaar geleden ook in de natuur vinden?

Dus geen koekjes of milkshakes.

Is graan toegestaan tijdens mijn paleo dieet?

Nee.

Dus, geen granen, geen suiker, geen bewerkt voedsel.

Ik kan mijn brood/pasta en pizza niet opgeven.. Oke, dat laat je het paleo dieet links liggen.

Als je tevreden bent met hoe je er uit ziet, je energie niveau goed is, en je ziet geen behoefte aan verbetering, blijf dan doen waar je mee bezig bent.

Niemand is verplicht om op deze manier te gaan eten.

Maar mocht je al een lange tijd moeite hebben met het verliezen van vet, lage energie door de dag heen hebben en je hebt 6 koppen koffie per dag nodig, dan is het toch een idee om dit 21 dagen te proberen.

3 weken.

Geef het ook echt een kans en niet snoepen ondertussen.

Mocht je na die 21 dagen nog zo iets hebben van, nee ik voel geen verbetering. Dan ga je weer terug naar je oude eet patroon.

Ik begrijp dat brood schrappen moeilijk is. Maar probeer het zoveel mogelijk te VERMINDEREN. Bekijk hoe het je lichaam beïnvloed.

Je zult van zelf brood geheel willen schrappen.

Holbewoners werden toch niet zo oud? Waarom zou ik dan zoals hun gaan eten.. Ben ik met je eens, maar dat is omdat je vroeger overal wilde dieren had. Het was een constant gevecht om te overleven.

Tegenwoordig ga je even naar de huisarts/ziekenhuis als je lichamelijke klacht hebt. Destijds had je gewoon pech.

Granen, kan toch niet slecht zijn? Er zijn genoeg mensen in de wereld die graan wel blijven eten, maar niet zo ongezond/dik zijn.

Het is iets wat je voor je zelf moet beslissen, ik heb het resultaat bij anderen gezien en daarom geloof ik er in. Het werkt.

Doe wat onderzoek op google en beslis zelf of je het gelooft of niet.

Iedereen is uniek.

 Is dat Paleo? Of dit?

Misschien zegt de naam Paleo je niet zoveel, maar er zijn tegenwoordig heel veel mensen die hun voeding baseren op Paleo recepten. Sommige producten zijn Paleo, anderen weer niet. In het onderstaande gedeelte willen we het daar kort over hebben. Op die manier kun je zelf aan de slag met de populaire Paleo voeding! Klik op het plusje hieronder voor meer toelichting.

[accordion title=’Welke producten zijn Paleo?’]

Laten we eerst eens kijken naar de verschillende producten zoals kaas en vlees. Welke zijn Paleo en welke niet? Als je namelijk inzicht hebt in de verschillende Paleo producten dan kun je eventueel zelf al wat recepten samenstellen. Wij hebben alvast een tweetal recepten voor je waar je mee aan de slag kunt, je zult ze verderop in dit artikel terugvinden.

Koffie en thee

Allereerst zijn koffie en thee Paleo, die kun je dus zonder problemen drinken. Koffie en thee bestaan al enorm lang en passen heel goed bij de Paleo gedachte. Aangezien wij als Nederlanders bijna allemaal van een bakje koffie houden komt dit dus goed uit. Een groot deel van ons neemt ’s morgens na het opstaan al gelijk een bakje koffie, maar dat is dus geen enkel probleem, want het is een Paleo product.

Noten

Als je een Paleo dieet volgt of je wilt zoveel mogelijk Paleo goedgekeurde producten eten dan kun je met een gerust hart noten eten. Noten bevatten veel eiwitten, vitamine-e en vitamine-d en zijn daardoor erg goed voor je. Als je veel pinda’s eet moet je wel oppassen, want deze bevatten een hoog gehalte aan omega-6. Eet pinda’s dus met maten.

Eieren

Eet je regelmatig een eitje, of doe je daar niet aan? Eieren zijn enorm gezond, wij raden zeker aan om deze te eten. Je kunt bijvoorbeeld een eitje klaarmaken bij het ontbijt, lekker samen met een boterham. Er zijn verschillende onderzoeken geweest waaruit is gebleken dat het eten van eieren enorm gezond is en zelfs kan leiden tot een daling van je BMI als je eieren eet in plaats van een boterham met kaas bijvoorbeeld. Zijn eieren wel Paleo? Ja zeker!

Geen Paleo

Bonen, graan, havermout en peulvruchten zijn zeker geen Paleo producten, deze kun je dus links laten liggen. Naast de niet-Paleo producten zijn er nog een aantal “twijfelgevallen”. Dit zijn producten waarvan niet met zekerheid gezegd kan worden of ze nou wel of niet Paleo zijn. Dit zijn kaas, kunstmatige zoetstoffen, aardappelen, kauwgom en zuivel.

Recepten

Laten we eens kijken naar een aantal recepten. Met de net genoemde Paleo producten kun je natuurlijk proberen om zelf een lekker recept te maken, maar het is makkelijker om direct een kant en klaar recept te gebruiken, toch?

Banaan pannenkoeken

Een heerlijk recept zijn banaan pannenkoeken. Je kunt dit gerecht gebruiken voor een lekker ontbijt. Wat heb je er allemaal voor nodig? Eigenlijk niet eens zo veel, dus dat scheelt al. Gebruik 4 bananen, 3 eieren, 1 theelepel vanille, 1 eetlepel kokosolie en 2 maatschepjes Paleo Shake. Zodra je de producten in huis hebt kun je aan de slag. Gebruik een blender om alle ingrediënten met elkaar te mengen. Zorg ervoor dat er een glad mengsel ontstaat. Is het mengsel nog niet glad genoeg, gebruik de blender dan nog even wat langer. Zodra het mengsel goed is kun je de pannenkoekjes bakken op middelhoog vuur. Gebruik de kokosolie om de pannenkoekjes in te bakken. Eet smakelijk!

Een lekkere lunch, de Paleo Steak

Wil je een lekkere lunch voorbereiden, dan kun je een overheerlijke Paleo Steak maken. Maar hoe pak je dat aan? Uiteraard heb je een aantal ingrediënten nodig, namelijk 500 gram aan biefstukken, zeezout, zwarte peper en één eetlepel kokosolie. Met de ingrediënten ben je er natuurlijk nog niet, je zult aan de slag moeten. Het is belangrijk om niet aan de slag te gaan met een koude biefstuk. Het beste is namelijk een biefstuk op kamertemperatuur. Haal deze dus 30-60 minuten voordat je aan de slag gaat uit de koelkast. Zodra je aan de slag gaat leg je de biefstuk in de pan en vet je deze in met kokosolie. Gebruik zout en peper om de biefstukken te kruiden. Vervolgens is het alleen nog maar een kwestie van 3 minuten bakken in de pan. Zodra één kant gebakken is draai je de biefstuk om en bak je de andere kant ook 3 minuten. Nadat je de biefstuk zo’n 10 minuten hebt laten rusten kun je genieten van een heerlijke Paleo Steak! Vind je alleen een Steak een beetje kaal, dan kun je ook nog groente serveren bij de Steak. Welke groente dit is mag je helemaal zelf bepalen! Eet smakelijk alvast.

[/accordion]

Het paleo dieet is voor velen een worsteling, daarom is het handig om een aantal tips te hebben die je hierbij kunnen helpen. Hier zijn onze tips om de overgang naar het paleo dieet zo gemakkelijk mogelijk te maken. (deze tips zijn trouwens ontstaan uit onze eigen ervaringen en naar aanleiding van vele mailtjes die we hebben gekregen.)

[accordion title=’30 kleine paleo tips die een groot verschil maken’]

1. Eet het hele ei. – Er zijn vele discussies online te vinden waarin mensen discussiëren of het eigeel (dooier ) wel paleo is.. Eet gewoon het hele ei op, het is bijna komische om je voor te stellen dat een holbewoner het eigeel zou gaan weggooien uit een ei.

2. Holbewoners waren actief, jij moet dat ook zijn. – Onze moderne levensstijl biedt ons het comfort om te zitten en rustig aan te doen. We hoeven immers niet te jagen of te verzamelen. Het kan allemaal makkelijk in de supermarkt gekocht worden. Vroeger was deze optie er natuurlijk niet. Beweging voor je lichaam is erg belangrijk en je zult je veel beter gaan voelen na een sport sessie. Je hoeft niet direct 4x in de week te gaan trainen, denk eerder aan een half uur wandelen 3 maal in de week als een begin.

3. Plan vooruit. – Als je niet vooruit plant, dan bestaat de kans de er een moment komt dat je honger hebt en dingen gaat eten waar je na afloop spijt van gaat krijgen. Zorg ervoor dat je te alle tijde gezonde voeding in huis hebt.

4. Koop meer groentes. – Elke keer als je naar de supermarkt gaat is het belangrijk dat je meer dan genoeg groentes koopt. Groentes zijn een belangrijk sleutel om van Paleo een succes te maken. Juist het niet eten van voldoende groentes zorgt ervoor dat sommigen geen resultaten te zien krijgen. Probeer anders groene smoothies als je wilt.

5. Doe het niet alleen. – Holbewoners leefden in hechte gemeenschappen. Het jagen en verzamelen gebeurde in groepen. Het is het beste als je dit doet met een andere persoon. Dit maakt het wat makkelijker om vol te houden. Je wilt op zijn minst de steun van je familie en vrienden. Afvallen met paleo is zeker aan te raden om samen te gaan doen. Kijk dus eerst in je omgeving of je iemand kunt vinden waarbij je elkaar kunt steunen.

6. Fruit is goed voor je. – Fruit/vruchten zijn geen slecht iets. Velen geven aan dat het ‘teveel suikers’ zou bevatten. Natuurlijk zitten er suikers in vele vruchten, maar dit zijn gezonde suikers die daar horen. Het zijn geen kunstmatige toevoegingen. Het eten van een stuk fruit per dag is erg goed voor je. Het geeft je antioxidanten, extra vezels en het smaakt heerlijk.

7. Houdt het simpel. – Dingen eenvoudig houden tijdens het dieet is essentieel als je succes wilt. Hoe gecompliceerder een maaltijd wordt, hoe minder paleo het is.

8. Verken je mogelijkheden. Er zijn talloze mogelijkheden beschikbaar voor een evenwichtige en gevarieerde dieet.

9. Ga meer naar buiten. – We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat de oermensen veel buiten actief waren. Dat is dus een behoorlijk contract met het moderne leven dat we nu hebben. Probeer elke dag de tijd te nemen om een wandeling te maken. Het liefst in een bos. Dit werkt ook goed tegen stress.

10. Vervang het, niet verbieden. – Een dieet dat iets verbiedt, zoals chocolade of toetsjes is kortzichtig. Om er een gewoonte van om niet paleo voedingsmiddelen te vervangen door wel paleo producten. Dus paleo toetjes die je thuis kunt bakken in plaats van het te kopen in de winkel. (thuisgemaakte paleo toetsjes smaken trouwens heerlijk!)

11. Niemand hoeft het met je eens te zijn. – Het zal niet lang duren of er zal iemand je vertellen dat Paleo onzin is. Dat is GEEN probleem. Er is maar één persoon die eens moet zijn met het paleo principe. Jij.

12. Koop biologische. – Indien het in je omgeving mogelijk is, koop biologische vruchten en groentes. Zo vermijd je vele pesticiden en andere giftige chemicaliën die tegenwoordig worden gebruikt.

13. Slaap beter. – Slaap is erg belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je elke dag voldoende slaap krijgt en probeer dit te doen in een natuurlijk ritme. Dus rond 11/12 naar bed en rond 7/8 uit bed.

14. Minder technologie. – Het is makkelijk om meer dan de helft van je dag door te brengen achter je computer of smartphone. Probeer minstens een paar uur per dag niet naar een scherm te kijken en geef je brein wat rust van al het kunstmatige licht.

15. Til gewichten. – Ja, echt waar. Dus niet alleen cardio/hardlopen. Een gezond lichaam heeft ook behoefte aan krachttraining. Als vrouw zijnde is het belangrijk om oefeningen te doen die vele spiergroepen in 1 keer meenemen.

16. Zonlicht. – Zorg voor voldoende zonlicht. Vooral in Nederland is dit erg moeilijk vaak, gezien vaak sprake is van bewolking. Zelf als er zonlicht aanwezig is, dan hebben we dikke jassen aan. Het is zeker aan te raden om een Vitamine D supplement hiervoor te gebruiken. Dit zal je lichaam goed doen.

17. Verbeteringen in je leven. – Als je met het paleo dieet bent begonnen om af te vallen, vergeet dan niet om naar het hele plaatje te kijken. Het zal namelijk een effect op vele andere aspecten van je leven hebben. Het kan zijn dat jij je beter gaat voelen, minder stress ervaart of dat je prestaties op het werk zal toenemen.

18. Blijf leren. – Er is altijd meer te ontdekken met Paleo, en sommige experts onderbouwen wetenschappelijke basis voor waarom iets werkt. Het maakt niet uit wat je al weet. Er zullen altijd nieuwe recepten, tips of informatie beschikbaar komen. Doe er je voordeel mee.

19. Wees geduldig met jezelf. – Paleo is een proces, wees dus niet te streng voor jezelf. Het is altijd moeilijk om dingen op te geven waar je aan gewend bent geraakt. Vooral als het om eten gaat.

20. Probeer biologische vlees. – Het klinkt niet echt aantrekkelijk. Maar het houdt eigenlijk in dat het gras gevoede dieren zijn geweest, die vrolijk op het platteland konden rondlopen. Ze bevatten meer vitaminen en mineralen.

20. Het wordt makkelijker. – Je eerste paar weken met het paleo dieet zullen waarschijnlijk het zwaarste zijn. Daarna wordt het makkelijker.

21. Wen aan eet restjes. – Restjes zijn een manier om paleo makkelijker te maken. Als je weet dat je de volgende dag laat thuis bent of dat je het erg druk gaat hebben in verband met een verjaardag. De dag ervoor kun je dan bijvoorbeeld extra koken, zodat je zeker weet dat je de volgende dag een paleo maaltijd klaar hebt liggen, dat alleen opgewarmd hoeft te worden.

22. Eet elke dag gezonde vetten. – Zorg ervoor dat je voldoende gezonde vetten binnenkrijgt op dagelijkse basis. Dit doe je door het eten van avocado’s, noten, zaden en gezonde oliën.

23. Verbeter je kook kunsten. – Je zult nu waarschijnlijk veel meer gaan koken, omdat dat de enige manier is om ervoor te zorgen dat je maaltijden kwalitatief goed genoeg zijn. Verbeter je kook vaardigheden en zo wordt het een nog leukere ervaring.

24. Drink voldoende water. – Vergeet niet om voldoende water te drinken tijdens je paleo avontuur. Weersta de verleiding om er kunstmatige suikers bij aan toe te voegen. Je kunt wel bijvoorbeeld een stuk citroen toe voegen om het meer smaak te geven. Afvallen met paleo is zeker mogelijk. Het is dus belangrijk dat jij je houdt aan de voorschriften voor een lange termijn.

25. Vergeet wat je weet over diëten. – Paleo heeft niet vele strenge voorschriften, zoals vele bekende diëten het wel hebben. Er is geen behoefte om koolhydraten of calorieën te tellen. Eet echt voedsel gebruik de spiegel en hoe jij je voelt om vooruitgang te meten.

26. Interval training. – Interval training is een meer effectieve manier om te trainen dan bijvoorbeeld cardio. Een interval training wil dus zeggen, 30 seconden zo hard mogelijk rennen (sprinten) en vervolgens 30/60 seconden rustig hardlopen. Dit doe je ongeveer 3 á 4 keer.

27. Behoud je moderne voorzieningen. – Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we allemaal als letterlijke holbewoners gaan wonen. Je kunt gewoon de auto gebruiken om van punt A naar punt B te gaan, maar laat het je niet lui maken. Zorg ervoor dat je voldoende beweging krijgt.

28. Weest niet bang nieuwe dingen te proberen. – Er zijn ongelofelijk veel soorten groenten beschikbaar, waarvan velen jij misschien nog niet geprobeerd hebt. Voordat je zegt dat je het niet lust of dat het er niet lekker uitziet, probeer het eerst uit. Het kan zomaar zijn dat je iets tegenkomt wat je heerlijk gaat vinden.

29. Blijf toetjes eten. – Het is niet zo dat je geen toetjes meer mag eten, zolang het paleo toetjes zijn. Paleo gaat niet om wilskracht training of iets dergelijks. Het gaat om een nieuwe manier van eten aan te leren.

30. Ontwikkel 7 makkelijke paleo recepten. – Zorg ervoor dat je op een gegeven moment 7 paleo recepten hebt die lekker vindt, makkelijk te maken zijn en waarvan je het niet erg vindt om ze vaker dan 1 keer per week te eten. Zo hoef je niet elke avond op jacht te gaan naar een nieuwe recept, maar weet je al wat je makkelijk kunt gaan maken. Dit kun je dus doen voor elke maaltijd in een dag. Ontbijt, lunch, diner, snacks, toetjes etc.

[/accordion]

Mijn mening over het paleo dieet? Ik vind het paleo dieet logische klinken. Ik weet dat we ongeveer 150.000 jaar op aarde rondlopen en dat de agrarische revolutie ongeveer 10.000 jaar geleden begon. Dus 140.000 zonder granen. Als we al die tijd zonder granen konden leven, dan kunnen we dat nu ook.

Mocht jij nog twijfelen, probeer in ieder geval iets te doen. 15% gezonder leven, is meer dan 0%.

Paleo Dieet Ervaringen

Waren zijn jouw ervaringen m.b.t. het Paleo Dieet? Heb je specifieke vragen of ervaringen die je graag wilt delen? Dan raad ik je aan even contact op te nemen of een reactie achter te laten.

Slank snel af met simpel te maken afslank recepten van Oscar &  Exclusieve content

Oscar Helm heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om af te slanken. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

Zijn methode is volledig wetenschappelijk onderbouwt en geeft je de exacte stappen naar een slank en sexy lichaam.

Er staan meer dan 100 recepten in,weekmenu’s, instructievideo’s,exclusieve artikelen,content, etc dus voor ieder iets wat ie lekker vindt.

Volgens Oscar komt uit zijn klantenonderzoek naar voren dat 66% van de mensen aangeeft af te vallen met zijn methode, een getal dat vele malen hoger is dan andere diëten.

Bekijk hier direct zijn heerlijke recepten:

Meer Leren of HappyHealthy Premium Voor Één Euro Uitproberen

33 Reacties op "Alles Over Het Paleo Dieet"

 1. buy viagra says:

  The connection is pretty fast, about 1.5 Mbps, much faster than traditional dial modems. best place to buy viagra online Osteopontin, intrinsic tissue regulator of intractable inflammatory diseases.

 2. buy viagra online says:

  “Vitals are important to take before using these drugs, especially knowing a man’s blood pressure prior to starting,” he says. generic viagra This phenomenon has resulted in the drink being popularly referred to aslan sГјtГј (“lion’s milk”).

 3. EllAdob says:

  Organic Alternative To Propecia Priligy Funziona 2012 Cheapest Non Prescription Celias Buy Viagra In Ho Chi Minh 11

 4. EllAdob says:

  Acquisto Kamagra sertralina generic Finasteride Vs Propecia Androgenetic Alopecia CytotecР’В® Prix Pharmacie Sildenafil Vente 10 Mg

 5. MatActuag says:

  Cytotec Marrakech Buy Cipro In Canada Levitra Soft Staxyn canadian pharmacy cialis 20mg Viagra Dove Acquistarlo

 6. YenaJeal says:

  Видеонаблюдение может передаваться на большие расстояния. Если вы бизнесмен, управляющий или Вас интересует, что делается в Вашем доме в Ваше отсутствие, Вам необходимо установить видеонаблюдение, подключив его к интернету, и с любой точки мира, где есть интернет, вы сможете наблюдать за тем, что происходит у вас на предприятии, офисе, в вашем доме или квартире. Контроль всегда необходим, а хороший контроль необходим как воздух, именно с этого видеонаблюдение такое необходимое на сегодняшний время. Даже на государственном уровне уже очень давно ввели такую ??практику, ведь всем понятно, что все хорошо только там, где есть хороший контроль происходящих.

 7. Soon says:

  An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who has been conducting a little research on this. And he in fact bought me lunch due to the fact that I found it for him… lol. So let me reword this….

  Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to discuss this matter here on your blog. buy viagra online

 8. Kennethswild says:

  Поддерживающие Теги: водка в канистрах 5 литров в санкт петербурге цена Цените высокое качество алкогольных напитков, только не хотите переплачивать следовать тару? Имеете частный бизнес равно желаете оптимизировать расходы для улучшения конкурентных преимуществ? Компания « alko5.ru» парламент предложить Алкоголь в канистрах высокого качества на выходных для клиента условиях.Наша компания занимается реализацией алкогольной продукции более 5-ти лет и изза это эра выстроила собственную стратегию, позволяющую клиентам зарабатывать продукцию фирменного, заводского разлива по минимальным ценам.Уникальность нашего предложения заключается в течение часть, который контрагент получает высококачественную алкогольную продукцию, не переплачивая из-за тару да упаковочные материалы.Какую продукцию позволительно купить в интернет-магазине « alko5.ru»? алкоголь на канистрах спб купить отзывы Выше торговое помещение предлагает широчайший спектр алкоголя на канистре различного ценового диапазона: водка, напитки, виски, наливки, ликеры, абсент, джин, вино, самбука, мартини, текила, напитки, спирт также пр.Преимущества покупки алкоголя на интернет-магазине: « alko5.ru»: Вся представленная продукция на магазине имеет высокое ценз да разливается непосредственно на заводе-производителе; Просторный сортировка продукции; Наши клиенты, в том числе имеют возможность приобрести элитный алкоголь в течение канистрах; Выгодная тариф. Наша общество приобретает продукцию сам для заводах-производителях, который позволяет убрать нескольких посредников для пути: производитель > клиент. Присутствие этом, в течение стоимость отнюдь не входит фирменная, дорогостоящая тара компании производителя; Алкоголь в канистрах СПБ – это отличная мочь с целью предпринимателей оптимизировать расходы лишенный чего снижения качества реализуемой продукции; Обеспечение качества. Наша общество предоставляет своим клиентам гарантию качества для реализуемую алкогольную продукцию; Алкогольная продукция, представленная в течение каталоге интернет-магазина « alko5.ru» денно и нощно имеется на наличии на складах нашей компании. Какие условия доставки равным образом оплаты продукции?С целью того, с целью осуществить заказ алкогольной продукции в нашем магазине Вам довольно связаться с менеджерами по телефону 8-965-055-60-48. Впоследствии чего, — указать интересующую продукцию равно её объем. Достоинство доставки сообразно Санкт-Петербургу составляет 100. Также существует возможность доставки продукции в любой регион Российской Федерации. Оплата проводится курьеру присутствие получении заказа.Обычно такая продукция, разлитая в течение 5 литровые тары, покупается раньше ее розлива сообразно бутылкам равным образом поэтому стоит значительно дешевле рыночных цен. Букет алкоголя не грех проверить, проведя его дегустацию перед покупкой.Алкоголь в течение канистрах отнюдь не должен вызывать каких-либо подозрений. Напиток разлит сообразно специальным пищевым канистрам, что является идеальным вариантом чтобы продажи такой продукции. Особенно удобно это с целью покупателей, приобретающих алкоголь с целью крупных торжественных мероприятий – свадеб, дней рождения да т.д.Всегда нужно быть уверенным на книга, сколько купить алкоголь в канистрах в течение Санкт-Петербурге дешево не запрещается на любое промежуток времени без каких-либо проблем. Сам сообразно себе алкоголь, конечно же, вреден, но отнюдь не вреднее такой же продукции, продаваемой в магазине. Тем более, что сейчас часто равно в течение магазинах могут торговать фальшивым алкоголем.Алкоголь, разлитый в течение пищевые канистры, абсолютно такой же, какой находится в стеклянных бутылках. У него такие же качественные характеристики. Так, к примеру, если мы имеем водку на бутылке, то должны понимать, который она, так же да та, который залита в канистры, изготовлена из одного и того же сырья. Конечно, сюда прибавляется цена бутылки, розлива да транспортировки. НА конечном итоге один также тот же напиток стоит по-разному.Поэтому даже без особо сложных подсчетов не возбраняется понять, что при необходимости покупки большого количества алкоголя дешевле будет купить его на канистрах. Форма продажи алкоголь на канистрах получила большое распространение на предприятиях общественного питания России. К примеру, издревле дозволено покупать качественный алкоголь в пищевых канистрах в течение Санкт-Петербурге дешево.Сравнительно недорого такой алкоголь стоит еще и потому, который, как известно, существует такое понятие, как «наценка продавца», которая в течение некоторых случаях может доходить и до 100%. Поэтому, в видах того дабы отнюдь не платить большие суммы за возможно некачественный алкоголь, покупаемый в уличных ларьках почти неизвестными поставщиками, не возбраняется лишенный чего особых проблем купить настоящий алкоголь на пищевых канистрах в течение Санкт-Петербурге дешево.Широко используется алкоголь также для кондитерских фабриках. Так, к примеру, в конфетах должно содержаться около 8% спиртового сырья, а конфеты, начинкой которых является напитки, ликер или водка являются элитными сортами. Однако, где бы никак не использовался алкоголь, покупать его завсегда выгодно в канистрах. При этом тара во многих случаях запечатана да запломбирована.Кроме водки также коньяка довольно успешно продаются в течение канистрах да такие спиртные напитки, как ликер, коньяк, виски, ром, текила да еще многие другие.Большинство людей, использующих да покупающих алкоголь на крупных объемах в угоду кому промышленных целей, уже подсчитали выгоду через такой формы приобретения спиртного. Таким образом, купить элитный алкоголь в течение пятилитровых канистрах на Санкт-Петербурге дешево, стало привычкой любых граждан, серьезно занятых бизнесом, связанным почти применением алкоголя.

  водка в канистрах 5 литров в санкт петербурге цена

 9. vitrigar says:

  Что категорически нельзя делать беременным 8 секретов, с которыми ваш педикюр всегда будет идеальным! Что категорически нельзя делать беременным Вот и наступило долгожданное лето! Отпуска, пляжи, красивые сабо, босоножки. Но для того, чтобы обувь смотрелась на наших ножках безупречно, нужно сделать красивый педикюр. Сегодня мы поделимся с вами основными секретами красивого педикюра. Что категорически нельзя делать беременным Great Picture. Все самое интересное в мире: астрология,тесты,отношения,психология,цитаты. 8 секретов, с которыми ваш педикюр всегда будет идеальным! Вот что нужно делать, чтобы стопы и ногти выглядели великолепно! Вот и наступило долгожданное лето! Отпуска, пляжи, красивые сабо, босоножки. Но для того, чтобы обувь смотрелась на наших ножках безупречно, нужно сделать красивый педикюр. Сегодня мы поделимся с вами основными секретами красивого педикюра. Частая проблема, с которой приходится сталкиваться людям — грибок. Грибок распространяется там, где есть влага, поэту всегда держите ноги в сухости. Тщательно вытирайте их после душа, не носите обувь из искусственных материалов, которые не позволяют коже дышать. Будьте осторожны с кремом для ног! Наносить его нужно на всю стопу, но ни в коем случае не задевать область между пальцами. Иначе есть риск возникновения грибковых заболеваний. Не забывайте про массаж, ведь он улучшает кровообращение, оказывая положительное влияние не только на ноги, но и на организм в целом. Нельзя использовать пемзу на мокрой коже. Запомните, что с пилкой для ногтей и пемзой можно работать только на сухой коже. Когда ноги находятся в воде, все ранки и трещинки расширяются, а это означает, что риск навредить и занести какую-нибудь инфекцию повышается в разы. Ванночки в теплой воде из геля для душа, соды и нескольких капель эфирного масла сделают ваши ноги безупречными. Вместо обычной теплой воды можно использовать отвары различных трав: ромашки, календулы, зверобоя. Делайте такие процедуры хотя бы раз в неделю. Читайте также: 93% женщин оказались не в курсе! А ведь момент истины настанет для всех. Никогда не срезайте уголки ногтей. Тем самым вы рискуете получить вросший ноготь в дальнейшем. Старайтесь спиливать ноготь прямо. Не запускайте вросшие ногти! Погрузите ноги в теплую воду всего на 15–20 минут. Расчет идет примерно такой: на один литр воды — одна столовая ложка соды. Далее поместите зубную нить под край вросшего ногтя и начинайте медленно продвигайте ее. Пройдитесь антисептиком по болезненному участку. И защитите его пластырем. Повторяйте этот нехитрый процесс каждый день. Если процедура не помогает или заметили развитие инфекции, обязательно обратитесь в медучреждение! Выполняя все эти рекомендации, вы сможете сохранить красоту и здоровье ваших ног надолго! Что категорически нельзя делать беременным

 10. okrorrErott says:

  купить удостоверение недорого

  Вы сможете купить удостоверение в Москве на нашем сайте. Закажите удостоверение с доставкой. Звоните! купить удостоверение повара Купить права на машину на нашем сайте по самой низкой цене в Москве через автошколу, через гибдд с занесением в базу в 2018 году на сайте orenburg.poluchenie-prav.ru купить удостоверение тракториста Купить удостоверение машиниста крана-манипулятора. Предлагаем приобретение документов образовательного характера на выгодных условиях. Занимаемся оформлением и продажей корочек образовательного характера уже не первый год. Купить удостоверение машиниста крана манипулятора можно у нас на сайте. Гарантируем высокий уровень качества, все бумаги выполняем на бланках государственной типографии ГОЗНАК, делаем с занесением в реестр. Высокая скорость изготовления обусловлена наличием собственного высококачественного оборудования, что исключает всех посредников в сделке. Цена – ниже рыночной. Оплата удобным способом: наличные, наложенный платеж либо посредством платежной системы. К. Как сделать заказ? Оформление заявки теперь стало еще проще. Более нет нужды ездить к нам в офис, чтобы лично подписывать бумаги. Вся сделка проходит в сети интернет. От клиента требуется: заказать услугу обратного звонка, дождаться, когда позвонит менеджер компании (в течение 10 минут), сделать заказ. После того, как представитель компании принимает заявку, он передает ее в соответствующий отдел, где специалисты приступают к незамедлительному изготовлению. В течение нескольких дней к покупателю поступает звонок от сотрудника курьерской службы, который ожидает в ранее оговоренном месте и времени. Проверяете качество документов, после вносите полную оплату. Профессиональный подход. К каждому клиенту индивидуальный подход, покупатель лично выбирает такие параметры документа, как: ВУЗ, год обучения, уровень оценок и специальность. Также, никогда не повышаем стоимости во время производства корочки и не выставляем скрытых платежей. Оформление стандартным путем. Для работы оператором крана манипулятора, понадобится пройти долгий курс обучения, который наполнен ненужной информацией. Во-первых, необходима 2 группа допуска к работе с электрическими приборами. Пройти специализированные курсы обучения в государственном или коммерческом учебном центре. В любом случае придется отдать кругленькую сумму. И последний момент – срок действия удостоверения равен 5 годам. Что говорит о том, что человеку необходимо продлевать его в будущем, вновь проходя все эти курсы и платить деньги. Получение корочки в нашей компании – это всего 3000 рублей, а само изготовление занимает от 1 до 3 рабочих дней, вне зависимости от сложности поставленной нам задачи. В итоге вы экономите не только материальные средства, но и не менее важный временной ресурс. Сотрудничество с нами – рациональный вариант решения проблемы. Сделка на выгодных условиях. Качество. Гарантируем выполнение не только на бланке ГОЗНАК, но и с учетом всех необходимых методов защиты от копирования: водяные знаки, голографические элементы, флуоресцентные нити и микрошрифт. Цена. Низкая стоимость обусловлена не только отсутствием посредников, но и громадной базой клиентов по всей России. Также, проводим акции и делаем скидки оптовым заказчикам. Конфиденциальность. Никогда не передаем личные данные клиента в третьи руки, вся информация не выходит за пределы нашего офиса. По окончанию сделки удаляем все ваши данные. Доставка. На выбор покупателя два варианта доставки: любой почтой либо посредством курьерской службы. В любом из случаев гарантируем оперативную доставку в любую точку РФ. Особенности профессии. Машинист крана манипулятора – это специалист, который не только должен уметь управлять данным видом техники, но и знать все тонкости всех видов перемещения грузов. В его обязанности входят следующие пункты: знать специфику спецтехники, ее эксплуатацию и обслуживание, в обязательном порядке должен на отлично знать правила безопасности при использовании манипулятора, осведомлен основным принципам подачей сигналов сотрудникам, в частности стропальщикам. И это лишь малая часть обязанностей оператора. Заказать онлайн. ** – Фотография в хорошем качестве на белом или светлом фоне (лучше всего фото сделать в фотосалоне), в формате .jpg. удостоверение на погрузчик купить

 11. Stefanie says:

  Verder is dit een heel fijn artikel, en lekker uitgebreid! Ik begin langzamerhand meer Paleo te eten en hoop dit ‘fulltime’ te doen als ik op mezelf ga wonen 🙂 Dankjewel voor de uitgebreide informatie!

 12. Ivana says:

  Waanzinnig goed artikel.Met veel plezier gelezen!

 13. Anne says:

  wat een geweldig artikel.

 14. Anna says:

  Goed artikel over paleo. Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar ik denk toch dat ik in januari met dit dieet bezig ga.

 15. Anneke van 't Wout says:

  Anneke van ’t Wout

  Ik ben al jaren geïnteresseerd in alles wat met voeding te maken heeft. heb ook diverse trainingen gehad 7n voedeing in binnen en buitenland. ik heb ook al vaker over Paleo gelezen en ga dit zeker gebruiken.

  veel succes met alles Peter.

  Anneke van ‘t Wout

 16. Martin Bankers says:

  Ben nu een paar weken op Paleo aan het eten en bruid van de energie. Sterker nog, heb laatst een redelijk heftig auto ongeluk gehad en weet zeker dat de kneuzingen en spieren beter herstellen met juiste voeding. Ook de gebroken ribben zijn na drie weken nauwelijks nog voelbaar. Dit wordt zelfs door een fysiotherapeut beaamt, een sterk ” herstel-gestel” Ook mijn whiplash lijkt beter te herstellen dan normaal. En als zo iemand vraagt of ik veel sport want dat dacht ie aan mijn lijf te zien en zeg dat ik nog nooit in mijn leven qua sport echt langer dan een maand iets heb volgehouden ( werk wel hard, als kapper) en zegt dat dat aan mijn lichaam niet te zien is( strak en ben toch echt voorbij de 35.. ? noem ik:voeding . Zonder ooit van Paleo gehoord te hebben deed ik het onbewust al. Veel groente, noten fruit, veel vis en af en toe vlees. en alles biologisch want kunstmatige producten proef ik niet want ben twee jaar geleden door hersen operatie( hersen tumor) mijn geur zintuig. voorgoed verloren. Echt, door puur en echt te eten volgens Paleo heb ik toch smaak want zonder geur zintuig blijft er maar 10% over. En ik was en ben een foodie. Alleen anders,vol vermijd kant en klaar en e- nummers, en ook dat herstel is buitengewoon snel gegaan , de specialisten hebben vaak vraagtekens gezet bij hoeveel impact zo’n operatie normaal heeft op een menselijk lichaam en hoe goed en snel ik weer de “oude” was. My body is my temple en vraag jezelf af: wat heeft het echt nodig en vooral hoeveel. Zet je oude gewoontes overboord( okay ik zondig ook wel eens.. ;-)) Terug naar de basis, scheelt een hoop nutteloze boodschappen en je krijgt jezelf weer terug. Energie, sterk, en ook goed in je vel zitten. Ben vrolijker, creatiever et. De voedingsindustrie is gewoon misleidend: dat sommige producten vol suikers en kunstmatige toevoegingen die kanker verwekkend zijn( aspartaam !!!)gewoon in deschappen van de supermarkt staan.., zou een gif etiket op moeten. Mineraal water, zelf fruit persen, heel goed opletten en bewust eten, Paleo dus , en het is nog lekker ook! Succes!

  • Fenna Kroes says:

   Indrukwekkend verhaal hoor! Mooi om te lezen dat paleo voor jou ook zo goed werkt. Het klopt inderdaad dat de paleo manier van eten vaak helpt bij een lichamelijk herstel. Door pure en gezonde voeding voel je je inderdaad veel energieker en lekkerder in je vel!

   Succes!

 17. marina de zeeuw says:

  Goedemorgen,

  Morgen ben ik 2 weken bezig met Paleo en ik hoop dan 5 kilo afgevallen te zijn. Ik hou niet zo van koken en dus kost het mij zo nu en dan best wel moeite, maar doordat ik veel afval en het lekker eten vind is het makkelijk vol te houden. De meeste recepten vind ik lekker voornamelijk omdat het weer eens iets anders is. groetjes, Marina

  • Fenna Kroes says:

   Je kunt in tegenstelling tot veel andere diëten inderdaad eindeloos variëren met paleo. Kies gewoon de gerechten uit die jij lekker vindt of pas ze naar smaak aan.. (wel met paleo ingrediënten natuurlijk)

   Succes!

 18. judith says:

  hoi

  ik ben net bezig maar merk nog geen verschil qua kilo’s doe ik dan wat niet goed of kan dit in het begin zo zijn ik weet ook niet hoeveel je mag eten en wanneer. ik ben op zoek naar een schema voor paleo maar heb weinig geld… alle advies is welkom

  groetjes judith

 19. Wilma says:

  Hallo, Vanaf half juni ’14 ben ik gaan eten volgens het Paleovoedingssysteem. De reden hiervan was, dat mijn bloedsuikerspiegel behoorlijk kon schommelen, m.n. wanneer ik brood at. Ik moest me heel strikt houden aan vaste eettijden, anders ‘kreeg ik de bibbers’ en was ik de rest van de dag bezig met het verkrijgen van een voldaan gevoel. Wat resulteerde in veel ‘snaaiwerk’. Mijn gewicht was 62 kg bij een lengte van 1.69 m. Mijn leeftijd is 53 jr. Dit is heel netjes, vind ik, en toch zaten m’n broeken niet lekker en was mijn buik pafferig. Nu 2 1/2 maand verder, weeg ik 55 kg. Ik voel me gezond, mijn bloedsuikerspiegel is normaal en ik kan (als het zo uitkomt) een uur later gaan eten, dan gepland, zonder dat ik ‘omval’. Ik hou me zeer strikt aan mijn nieuwe voedingspatroon, met af en toe een uitstapje, maar weinig koolhydraten en suikers. Mijn vraag: ik val nog steeds af, nu nog per 100 gr. Hoe lang blijft dit doorgaan, want ik vind mijn gewicht nu wel ok. Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn gewicht stabiel blijft? Groeten, Wilma

  • Fenna Kroes says:

   Hoi Wilma,

   Ik weet niet exact wat je nu eet natuurlijk, dus precies advies geven is moeilijk. Maar ik vermoed dat je simpelweg terug meer koolhdyraten moet gaan eten. Geen brood of pasta natuurlijk, maar een extra stukje fruit per dag, wat meer zetmeelrijke groenten (aardappelen, pastinaak, …) dat zou je moeten helpen. En extra vet helpt natuurlijk ook: een extra lepel bakvet telt al heel wat kcal en geeft je maag niet veel meer vulling!

   Succes!

 20. Bultinck says:

  Beste,

  Als sportman…hoe zit het daarmee?…ik train veel en heb dus behoefte aan veel energie…koolhydraten dus,ook hoogwaardige eiwitten en in beperkte mate gezonde vetten… Kun jij me mss wat advies geven?

  Grtz,Fluppe

  • Fenna Kroes says:

   Beste Fluppe,

   Dit zijn geen vragen die iemand even kort beantwoorden. Je kunt hiervoor toch even het paleo dieet boek kopen. (het bovenstaande kun je kopen of een andere naar wens.)

   Het klopt inderdaad dat je lichaam koolhydraten, eiwitten etc. nodig heeft. Er zit wel een groot wezenlijk verschil tussen de voedingsmiddelen die je binnen krijgt.

   Hoop dat het zo wat duidelijker is.

   Groetjes,

   Fenna

 21. Sandra says:

  Bedankt voor de handleiding! Hij komt erg van pas!

 22. janneke says:

  Hoe zit het met het cholesterol gehalte in je bloed als je zoveel eiwitten en vetten gaat eten

 23. jennygerr says:

  Ik had een vraag! iedere keer dat ik op zoek ga naar een boek over paleo kom ik telkens uit bij die Mitchel van duuren ofzo. Paleo revolutie, maar ik weet niet echt of die te vertrouwen is! Dat boek is op zoveel plaatsen te koop en het lijkt alsof alle websites van hem zijn :S. Kan iemand mij iets nuttigs vertellen over het paleo revolutie boek of die mitchel? bijvoorbeeld op een andere website want daar wil ik het boek graag kopen?

 24. Carlo says:

  Wat een briljant filmpje van Dr Terry. Het onderstreept het verschil tussen weten wat gezond eten is en beseffen plus ervaren wat gezond eten is.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *