free
hit counter
Cambridge Dieet

Snel Afvallen Met Het Cambridge dieet?

Het Cambridge dieet is een zeer populaire eiwitdieet methode, maar heeft ook zo zijn nadelen. Dit komt vooral door het zeer weinig aan calorieën dat je mag binnenkrijgen. Caloriearme diëten zoals het Cambridge dieet zijn er opgericht dat je lichaam energie niet meer uit alleen maar je voeding gaat halen, maar ook je vetreserves gaat gebruiken.

Het Cambridge dieet kent verschillende fasen. Met fasen bedoelen we dat er een bepaalde termijn hangt aan het feit wat een persoon aan calorieën binnen mag krijgen. Dus het kan goed zijn dat je de eerste twee weken, maar 430 calorieën per dag mag binnen krijgen en het aantal te eten calorieën gaat per fase omhoog. Een fase kan tussen de 1 en 5 weken duren, maar vele medische experts geven aan dat er een maximum aanwezig moet zijn van 3 weken per fase.

Bij elke fase is het de bedoeling dat er ongeveer200 tot 400 calorieën erbij komen. Hierbij gaat het meestal om groentes die toegevoegd worden. Het Cambridge dieet is alleen bedoeld om gevolgd te worden onder medische toezicht.

Waarom heeft het Cambridge dieet een slechte naam?

Als je van plan was het Cambridge dieet als een mogelijke oplossing te zien voor je overgewicht, denk daar dan alsjeblieft nogmaals over rustig over na. Je moet ook even stilstaan bij de mogelijke nadelen en voordelen van het Cambridge dieet.

Het Cambridge dieet was ooit is heel populair in Amerika en Engeland. Dit is niet meer het geval naar wat ik kan opmaken. Het dieet werd na een tijd heel onpopulair door de vele negatieve reacties van vele bijwerkingen. Een paar zijn zelf overleden volgens de nieuwsberichten. Er stond echter wel duidelijk bij vermeld dat ze het Cambridge dieet hebben gevold op een wijze dat niet de bedoeling was. Dit krijg je als je te weinig calorieën binnenkrijgt tijdens een dergelijk dieet.

Net zoals alle diëten met weinig aan calorieën, heeft dus ook het Cambridge dieet een slechte stempel ontvangen door de maatschappij. Het is wel zo dat het Cambridge dieet komt met een aantal supplementen die zogenaamd een persoon proberen te helpen met alle essentiële mineralen en vitaminen binnen te krijgen. Het blijft een feit dat het zeer lage aantal van calorieën in de beginfase een slechte effect zal hebben op je geestelijke en lichamelijk gezondheid.

Een andere reden dat bijgedragen heeft aan een slechte beoordeling is dat de supplementen van het zelfde bedrijf komen als het bedrijf dat het Cambridge dieet promoot.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test van Oscar en ontdek je “Afslank IQ”.

De voordelen en nadelen van het Cambridge dieet

Net zoals elk dieet, heeft ook het Cambridge dieet zijn minpunten en pluspunten.

Voordelen van het Cambridge dieet

 • het dieet werkt, je gaat veel gewicht verliezen
 • het is een erg strenge dieet, dus je mag er geen ruimte voor speling
 • het moet onder medische toezicht gebeuren, vanwege gezondheidsredenen
 • mogelijkheid voor diabetici en mensen waarbij een hoge bloeddruk is vastgesteld

Nadelen van het Cambridge dieet

 • te weinig calorieën. De eerste fase van het Cambridge dieet staat ook wel bekend als de “honger-modus”
 • er is geen sprake van een evenwichtige voeding plan. Het gaat puur om het wegwerken van gewicht
 • Het is een hele strikte dieet. Kan me voorstellen dat velen het niet kunnen volhouden
 • het Cambridge dieet is ook erg duur als je kijkt naar het totaal pakket

Dit zijn dus enkele positieve en negatieve kanten van het Cambridge dieet. Hopelijk geeft deze snelle weergave je een duidelijker beeld om een weloverwogen beslissing te maken.

Korte geschiedenis van het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet bestaat al vele jaren, maar de laatste aantal jaren is het weer in populariteit toegenomen en ook weer afgenomen. Het Cambridge dieet is in 1984 opgericht in het verenigde Koningrijk (Engeland). Sindsdien wordt het dieet door velen als positief beoordeeld, maar ook door velen als heel negatief.

Het Cambridge dieet is een dieet dat gedeeltelijk is gebaseerd op het principe van ‘een crash dieet’. Dat betekent dat je heel weinig calorieën binnen krijgt. Het gevaar hiervan is namelijk dat je niet je minimum calorieën binnenkrijgt. Daarom hebben er ook zoveel mensen bezwaar tegen dit principe. Een volwassene heeft ongeveer 1200 calorieën per dag nodig als minimum. Het Cambridge dieet geeft aan dat een persoon moet beginnen met 450 calorieën.

Dieters worden aangemoedigd om alleen maar drie van het Cambridge dieet voorverpakte maaltijden per dag te eten voor de snelste gewichtsverlies, of een combinatie van de maaltijden plus normale voeding gebruiken voor langzamere gewichtsverlies.

De maaltijden zijn typisch shakes en soepen die volgens de maker geen honger gevoel geeft. Alhoewel vele reacties op het internet toch een ander beeld geven.

Maar is er ook bewijs dat dit gevaarlijk is? Op het internet heb ik vele studies gevonden die elkaar tegenspreken. Het is steeds weer een discussie of het dieet nou wel of niet gezond is. In Nederland volgen genoeg mensen dit dieet, maar dan is er altijd sprake van medische toezicht. Daarom heb ik meer de neiging om aan te geven dat het inderdaad een groot risico is voor je gezondheid.

Je zult ongetwijfeld mensen terug vinden die succes hebben geboekt met het Cambridge dieet. Deze personen hebben dit dieet onder begeleiding van professionals gevolgd, zodat ze in die tussentijd ook gezond bleven.

Ik twijfel er niet aan dat er nog genoeg discussies gaan plaats vinden over dit dieet.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

[thrive_2step id=’4325′] Klik hier[/thrive_2step] en ik stuur ze gratis naar je toe.

Veel gestelde vragen over het Cambridge dieet

We krijgen steeds meer vragen van lezers of het cambridge dieet nou de oplossing is voor hun overgewicht. Er is veel tegenstrijdige informatie op het internet terug te vinden en daarom heb ik hieronder de meest gesteld vragen kort voor je beantwoord.

1) Is het Cambridge dieet gevaarlijk? Het antwoord hierop is moeilijk te bepalen. Als je het Cambridge dieet volgt zoals het bedoelt is, dan is het een dieet die je helpt om af te vallen. Het probleem is dat het Cambridge dieet erg duur is en velen het gewoon thuis gaan proberen, waardoor ze niet voldoende voedingstoffen binnenkrijgen. Onder toezicht van een medicus is het nog steeds erg zwaar, maar haalbaar.

2) Werkt het Cambridge dieet? Ja en nee. Met het Cambridge dieet ga je veel gewicht verliezen, maar ze vertellen er niet bij om het spiermassa is dat je gaat verbranden door het te weinig binnenkrijgen van spiermassa of dat het gaat om vet dat je aan het verbranden bent. Het verlies van spiermassa is erg gevaarlijk op termijn.

3) Kan ik mijn eigen versie van het Cambridge dieet volgen? Dit is een absolute en nadrukkelijk nee! Sommigen hebben dat geprobeerd en hebben er blijvende letsel van ondervonden.

Conclusie over het Cambridge dieet

Er is geen twijfel mogelijk dat het Cambridge dieet uniek en interessant is. Het is jammer dat het zo extreem is en dat ze het niet hebben over vetverlies, maar ze hebben het steeds over gewichtsverlies. Ik kan verder ook niet snel specifieke prijzen terug vinden. Dit vind ik ook jammer. Persoonlijk wil altijd graag weten waar ik aan toe ben.

Mocht je toch besluiten om het Cambridge dieet te volgen, neem dan eerst contact op met je huisarts om te informeren.

Slank snel af met simpel te maken afslank recepten van Oscar

Oscar Helm heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om af te slanken. Een theorie en receptenboek met recepten die heerlijk zijn, maar waar je ook van afslankt.

Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

Zijn methode is volledig wetenschappelijk onderbouwt en geeft je de exacte stappen naar een slank en sexy lichaam.

Er staan meer dan 100 recepten in,weekmenu’s, theorieén,gratis bonussen en meer. Ontbijtmaaltijden, lunches, avondmalen, deserts, vlees,vis, vega dus voor ieder iets wat ie lekker vindt.

Volgens Oscar komt uit zijn klantenonderzoek naar voren dat 66% van de mensen aangeeft af te vallen met zijn methode, een getal dat vele malen hoger is dan andere diëten.

Bekijk hier direct zijn heerlijke recepten:

Meer Leren of Afslank Receptenbijbel Volledig Risicovrij uitproberen

11 Reacties op "Snel Afvallen Met Het Cambridge dieet?"

 1. Remco Berg says:

  Ik heb het Cambridge dieet tweemaal gevolgd en twee heer flink afgevallen en ook weer twee keer aangekomen. Om af te vallen is het echt een goed dieet, maar als je de opbouw weken niet goed doet (het langzaam weer opbouwen naar een normaal voedingsschema) dan ga je gelijk los en eet je het er weer snel aan. Het is vervelend te horen maar uiteindelijk moet je op de langere termijn echt iets aan je voeding veranderen. Minder snoepen, minder brood en kaas etc in mijn geval, minder drank, meer groenten en vooral minder grote porties. Welk dieet je ook doet, je moet structureel iets veranderen (en natuurlijk mag je wel eens lekker uitgebreid eten of iets snoepen, maar wel incidenteel). Cambridge helpt wel om af te vallen en om tijdelijk een breuk te bewerkstelligen in je patroon van onnadenkend eten/snoepen. Het is een reset van je gedachten. Ik vind het daarom wel een goed dieet. De kosten zijn beperkt. Het betaalt ongeveer 40euro per week aan producten, maar je doet geen andere boodschappen. Dus kosten dieetproducten zijn gelijk (of minder) dan boodschappen. Ik kan het aanraden, maar je moet daarna wel echt iets aan je eetpatroon doen als je eenmaal bent afgevallen

 2. willem says:

  Ik heb zelf het cambridge dieet gevolgd. De eerste week was zwaar. Maar omdat je veel water drinkt hielp het honger gevoel te dempen. Ik merkte wel dat je de wil krijgt om lager te gaan. Wat ik wel had was goede begeleiding. Toen ik ermee stopte kwam ik wel wat aan maar dat schommelde. 1 erbij 1 eraf.
  Ik vind het niet duur. Als je bedenkt dat je geen ander eten hoeft te halen. Ik heb zelfs de koelkast uit gezet. En gebruikte in nauwelijks gas. Nu moet ik wel zeggen dat ik alleen ben.
  Ik denk ook als je een gezin hebt. Dat het loodzwaar is. Je moet eten koken voor andere. Terwijl je zelf een shake neemt.
  Maar ik wil een ding kwijt je kan overal shakes kopen je loopt de winkel weer uit met meestal toch duurdere producten als cambridge. Maar zonder een papiertje met wat het met je doet. Of informatie.
  Ik moest in overleg met mijn huis arts en na zijn toestemming ging ik aan de slag. Maar er was elke dag wel iemand bij cambridge om mij te ondersteunen mocht ik het nodig hebben. Dat gaf mij toch wel vertrouwen.
  Het dieet kost ong. 40 euro per week.
  Boodschappen ong. 70 euro per week.
  Helaas ben ik ziek geworden en door te zitten en eten weer aangekomen. Maar toch dat nu ik weer in wat rustiger vaarwater ben gekomen. Dus acceptatie met wat je hebt. Ik het toch weer ga doen. Alleen moet ik aardig wat doktoren langs.
  Zoek een goede consulent. Kost niks meer en dan word je gewogen en als je doorheen zit bij geholpen.

 3. Maria says:

  Ik doe de Cambridge 800. Volgens mij heeft iedereen het hierboven over Cambridge 500. Maar deze variant heeft dus meer calorieën en is veel makkelijker te combineren met een gezin. Je valt iets langzamer af maar blijft ook gewoon een avondmaaltijd eten. Dat vind ik persoonlijk heel fijn!!
  Uiteraard zijn er altijd mensen die na een dieet (welk dieet dan ook) weer los gaan en dus hun verloren kilo's weer aankomen. Maar ik zie het als een 'reset' van mijn lijf! Hiervoor at ik al nauwelijks suiker, niet te veel koolhydraten en veel groenten dus ik hoop dat hierna gewoon weer op te pikken.
  Dat iedereen het zo duur vindt... ik heb het verre van breed maar deze variant kost €34,- per week. Daar doe ik geen boodschappen voor eerlijk gezegd!!!!!

 4. Diana says:

  Ik heb ook Cambridge gevolgd en was uiteindelijk 25 kilo afgevallen, dolgelukkig uiteraard. Keurig weer opgebouwd, eetpatroon echt aangepast, ben blijven sporten en ondanks dat toch gewoon weer aangekomen, niet alles, maar zeker 10 kilo. Cambridge is super als je snel voor een bepaald doel wilt afvallen, maar het is echt een tijdelijk resultaat. Je stofwisseling raakt daarna compleet van slag om vervolgens gewoon stil te staan. En hoe frustrerend is het om weer aan te komen, nadat je bent afgevallen door jezelf toch wel uit te hongeren. Dus denk alsjeblieft na voordat je hiermee begint. Duur vond ik het overigens niet, je hoeft alleen maar dat te kopen en verder eet je niks. Maar ik kan uiteraard niet in een ander mans portemonnee kijken.

 5. sandra says:

  Ik volg a geruime tijd het cambridge dieet en ben ondertussen op een gezonde manier 11 kg afgevallen. Duur vond ik het niet gezien je ook geld aan eten uitgeeft en dan misschien nog aan slechte dingen, zoals broodjes, snoep etc... neen ik voelde me super met dit dieet en ook het enigste dat geholpen heeft. En men spreekt wel degelijk over vet-vocht verlies en niet zodanig over gewichtsverlies. mensen die beweren dat dit slecht zou zijn voor je gezondheid, is de grootste onzin. we spreken ook over het inbinden van inname van koolhydraten.

 6. pearli says:

  Cambridge is prima net als het andere.
  Komt gewoon op keuzes maken neer. En het gaat maar om een periode. Het wordt door artsen wel geadviseerd voor operatie's etc.
  Het gaat er om dat je verandert in je leefstijl.Zoals met alle andere
  Succes allemaal wat je ook volgt en een lang en gezond leven.

 7. Angeliek says:

  cambridge is erg duur. ik ben het wel helemaal met je eens. er zijn ook andere methodes/eiwitdieten die veel goedkoper zijn. vitadis is ook een optie. dat kost maar rond de 100 ofzo. cambridge is beter als je het geld hebt. maar blijft een dure grap voor een dieet.

 8. Kim says:

  heb toch maar voor vitadis gekozen. cambrdige is erg duur

 9. Elke says:

  Een goed artikel. Een vriendin van me heeft het cambridge dieet gebruikt om af te vallen. Ze was er tevreden over maar vond het wel erg zwaar en duur. Inmiddels is ze weer terug op haar oude gewicht.

  Het is ook natuurlijk wat je zelf van maakt. Ze had ook veel moeite om niet te snoepen.

  • Deeltje says:

   Klopt Elke,je valt er snel mee af!
   Ik ben zelf 30 kilo ermee afgevallen,maar de helft zit er alweer bij op,maar dat is mijn eigen schuld,ben terug gevalen in mijn oude patroon.
   Het is een verlijdelijk dieet,je valt super snel af,maar heb me er niet lekker bij gevoeld,ik had het heel erg koud,haaruitval,en mijn menstuatie blijf weg.
   Ik zou het ziekenhuis dieet wel eens willen volgen,zal ook wel niet zo goed zijn,en iedereen weet welk dieet je ook volgd,als je je eetpatroon niet veranderd kom je weer aan.

 10. Athony says:

  Cambridge dieet is inderdaad erg duur. Vooral omdat je steeds bij iemand langs moet. Wat doe je r aan, je wilt nou eenamaal wat slanker door het leven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *