free
hit counter

Zelfgemaakte Paleo Ketchup

Als we eerlijk zijn tegen over elkaar denk ik dat we allebei tot de conclusie komen dat ketchup een belangrijke toevoeging is bij vele gerechten. Het is alleen minder leuk wanneer je beseft dat het een grote hoeveelheid fructose glucosestroop bevat en andere toegevoegde kunstmatige ingrediënten.

Vroeger was ik als klein meisje gek op ketchup. Friet en ketchup.. YUMM! Maar nu weet ik hoe slecht het ketchup in de winkels eigenlijk is en dat vind ik aan de ene kant ook erg jammer.

Het mooie is dat we ook onze eigen ketchup kunnen maken, paleo ketchup! Zelfgemaakte ketchup is ongelofelijk veelzijdig. De smaak is echt afhankelijk van de soort en de hoeveelheid kruiden die je toevoegt. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Mijn favoriete paleo ketchup

Mijn favoriete combinatie is curry en knoflook. Dat is ook waarom ik dit gemaakt heb voor jullie. Voeg gerust je eigen ingrediënten toe als je het een andere smaak wilt geven.

Ingrediënten

30 gram plakken tomaat
235 ml water
2 eetlepel azijn
½ theelepel zout
½ theelepel kerriepoeder
½ theelepel knoflookpoeder
Dit wordt ongeveer 800 ml ketchup.

Instructies

1.Mix alle ingrediënten in een steelpan en kook het op een middelhoog vuur.
2.Verlaag het vuur tot laag en meng het geheel zodat de ingrediënten goed zijn gemend. (Voeg meer water toe voor dunnere ketchup, voeg minder water toe voor dikkere)
3.Giet het in een glazen pot en laat het afkoelen.
4.Eet smakelijk!

Plaats een reactie