free
hit counter

Waarom is een goed ontbijt belangrijk?

Ontbijt bij het Paleo DieetWaarom is een goed ontbijt belangrijk? Een uitdrukking is dat je moet ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een zwerver. Een uitdrukking waar een kern van waarheid in zit. Het is namelijk belangrijk om vroeg in de ochtend je bloedsuikerspiegel weer op pijl te brengen. Je hebt de hele nacht geslapen en al je voedingsstoffen verbrand. Het ontbijt zorgt ervoor dat je lichaam weer actief wordt en op gang komt.

Ook zorgt het lichaam ervoor dat je volop kunt genieten van de dag. Je verbranding wordt weer opgestart. Het is zelfs als je wilt afvallen erg belangrijk. Je lichaam komt op gang en begint dan ook met de verbranding van overtollige vetten. Hoe eerder je lichaam dit zetje geeft, hoe beter. Je kunt zo de hele dag meer verbranden! En meer gewicht verliezen. Het is dus niet slim om het ontbijt over te slaan.

Je hebt zo vroeg in de ochtend nog geen honger?

Misschien heb je ’s ochtends geen honger. Dat is iets wat ik vaak hoor van vrienden en kennissen. Ze krijgen geen hap door hun keel of hebben echt geen honger. Het is iets wat je je aanwent. Vaak zijn het dezelfde mensen, die snel moe zijn of lusteloos in de middag. Misschien dat je geen honger hebt, dat wil echter nog niet betekenen dat je lichaam geen eten nodig heeft. Zorg gewoon dat je wat eet ’s ochtends. Doe dit binnen een uur dat je wakker bent geworden. Dit kan gewoon een appel of wat ander fruit zijn of een lekkere boterham.

Wat kun je het beste ontbijten?

Als je wakker wordt kun je het beste niet zo maar een ontbijt nemen, maar een gezond ontbijt! Kies niet voor wat lekkers als koffie en koek! Kies voor een ontbijt met fruit, yoghurt, havermout of muesli. Misschien dat je een volkoren boterham wilt? Dat kan met een eitje of pindakaas. Het is heerlijk om ook wakker te worden met een smoothie. Kijk dus ook eens naar de paleo recepten met smoothies. Er is volop variatie mogelijk om elke ochtend tot een waar feest te maken.

Alleen maar fruit als ontbijt?

Het beste is om naast fruit ook vezels te eten. Als je alleen maar fruit neemt, dan krijg je vaak een hele stoot koolhydraten binnen. En dat zijn ook vaak de fruitsuikers. Je wilt niet dat je bloedsuikerspiegel direct gaat pieken in de ochtend. Zorg dat je ontbijt goed in balans is!

Wat ga jij morgenvroeg nemen als ontbijt?

Misschien ben je nu helemaal om en weet je hoe belangrijk een goed ontbijt voor je is. Ook bij het Paleo dieet is het nodig om gezond te ontbijten. Kies er echter wel voor om iedere dag de juiste voedingsstoffen te nemen. Kies ervoor om gezond te ontbijten! En nog belangrijker is om het ontbijt niet over te slaan. Denk niet dat je hierdoor meer gaat afvallen of sneller gewicht zult verliezen.

Wij wensen je een gezond en heerlijk ontbijt toe om een sprankelende dag te beginnen!

Plaats een reactie