free
hit counter

Goede voeding zorgt voor sterkere gewrichten

Paleo Voeding Voor GewrichtenWat is de invloed van voeding op je gewrichten? Maakt het je sterker of slapper? Kun je gewrichtsklachten verminderen? Of voorkomen? Sommige onderzoeken en personen zeggen dat er geen relatie is tussen wat je eet en hoe je gewrichten zijn. Andere personen zijn het hier niet mee eens en geven duidelijk aan, dat er een relatie is tussen hoe gezond je lichaam is en hoe je je voelt. Eigenlijk is dit met een korte test snel en gemakkelijk te ondervinden. Je kunt een week gezond gaan eten en een week minder gezond. Je ontdekt dan zelf of er een verhouding is tussen hoe je je voelt op basis van wat je hebt gegeten.

Welke gewrichtspijntjes voel je en welke niet?

Er is de stille ontsteking van je gewrichten. Je kunt je wel goed voelen, maar toch een ontsteking onder de leden hebben. Als je ouder wordt dan krijg je hier vaak vanzelf mee te maken. Ook je stofwisseling zal steeds veranderen als je ouder wordt.
Ook ochtendstijfheid zijn waarschuwingen van je lichaam dat je moet opletten wat je eet. Vaak is er dan ook een verhoogde bloedsuikerspiegel, een hoger cholesterol gehalte en zit er wat extra vet rondom de buik. Eigenlijk ontstaat dit door ongezonde voeding of voedingstekorten.

Wat is goed eten?

Het is slim om de juiste voeding te eten. Kies voor eten met omega visoliën, vitamine D, astaxanthine en glucosamine om je gewrichtsklachten aan te pakken. Kies voor de juiste voedingsstoffen om je gezondheid goed op pijl te houden. Bekijk bijvoorbeeld is groene smoothies voor gezonde voedingsstoffen.

Stress en je lichaam

Ook stress, trauma’s en angsten kunnen een invloed hebben op je lichaam. Het hoeft niet alleen maar de voeding te zijn die je neemt. Het lichaam kan stoffen aanmaken als een reactie op stress in je lijf. Het kan je afweersysteem beïnvloeden.

Voedingsstoffen om je gewrichten te versterken

Er zijn ook volop voedingsstoffen waarmee je je gewrichten kunt versterken. In het paleo dieet en de paleo leefstijl wordt hier volop aandacht aan besteed. Het is goed om te ontdekken welke verschillend voedingsstoffen en superfoods zorgen voor een gezonder en sterker lichaam. Een lichaam met gezonde gewrichten.

Kies het juiste eten voor een gezond lijf

Als je ervoor kiest om de juiste voedingsstoffen in te nemen, dan zul je zeker merken dat je lichaam hier op reageert. Het zorgt ervoor dat je je fitter voelt, sterker en ook dat je een langer en gezonder leven zult hebben.

Wacht niet langer en kies er vandaag voor om gezonder te gaan leven!

Plaats een reactie