free
hit counter

Protislank dieet, Snel en gezond afvallen…?

Veel mensen worstelen met overgewicht. Het is niet eenvoudig om daar van af te komen: vaak begin je met een dieet, maar is het moeilijk dit vol te houden. Vaak val je met een bepaald dieet wel af,protislank dieet logo maar het blijkt voor de meeste mensen moeilijk om vol te houden en binnen no time zitten de extra pondjes er weer aan.

Eén van de bekendste producten voor een eiwitdieet is protislank. Voor dit dieet is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. De kritiek die protislank levert op veel andere dieetvormen is dat mensen hiermee te weinig eiwitten binnen krijgen. Eiwitten zijn echter nodig om spieren te volgen. Het gevolg, aldus protislank, is dat mensen op hun spiermassa gaan interen, omdat het op zoek gaat naar andere bronnen van eiwit.

Om deze ‘stand’ te bereiken worden er nauwelijks koolhydraten ingenomen, waardoor je lichaam alleen vet gaat verbranden. Deze staat wordt ketose genoemd. Zo zorgt protislank er naar eigen zeggen voor dat je snel afvalt, bovendien zonder je spiermassa aan te tasten.

Weet waar je op moet letten bij het protislank dieet!

Aan de producten van protislank zitten echter ook een aantal nadelen. Zo moet je het dieet heel strikt volgen: zodra je teveel koolhydraten binnenkrijgt (bijvoorbeeld door een broodje) raakt je lichaam uit de ketose, en heeft het een aantal dagen nodig om weer in die modus te komen.

Daarnaast schrijft het dieet vitaminetabletten voor. Echter, een gezonde voeding zou alle benodigde voedingsstoffen moeten bevatten, en deze tabletten niet nodig moeten hebben. Zoals protislank zelf ook aangeeft, kan het dieet een aantal lichamelijke klachten veroorzaken.

Denk aan verstopping, duizeligheid, winderigheid, spierkrampen, slechte adem, haarverlies, misselijkheid, hoofdpijn en spierzwakte. Dit komt omdat je lichaam moet wennen aan het nieuwe eetpatroon. Gelukkig zijn er ook andere, gezondere middelen die je kunnen helpen bij afvallen.

1 gedachte over “Protislank dieet, Snel en gezond afvallen…?”

  1. De grote potten shakes van protislank bestaan voor een groot gedeelte uit dextrose en fructose, dat is een ander woord voor suikers. Het hele idee van een eiwitdieet is geen koolhydraten en suikers, zodat extreme schommelingen in je suikerspiegel tegen worden gegaan. Dat kun je met deze producten niet bereiken. Natuurlijk val je wel af, maar dat is alleen omdat je maar 100 calorieën per shake binnen krijgt. Ik heb de shakes gekocht omdat ik graag met een eiwitdieet wilde starten, maar ben teleurgesteld in het product. Misschien zijn de andere producten van Protislank wel zonder dextrose en fructose, dat weet ik niet. De reactie van protislank was dat deze suikers geen negatieve invloed hebben op het dieet, terwijl op de site staat dat je van het eten van een druif al uit ketose kunt raken… Beetje tegenstrijdig!

    Beantwoorden

Plaats een reactie