free
hit counter

Het Ziekenhuis Dieet

Om snel af te vallen zijn er verschillende mogelijkheden. Het ziekenhuis dieet is een van de bekendste crashdiëten.

Het zogeheten ziekenhuis dieet is oorspronkelijk uitgevonden om zwaarlijvige ziekenhuispatiënten die met spoed een operatie moesten ondergaan te laten afvallen. Dit ziekenhuis dieet duurt maar vijf dagen.

In deze periode kun je, als je het tenminste volhoudt, vijf kilo verliezen. Dit crashdieet heeft een zeer strak schema, waar je je aan moet houden om die kilo’s kwijt te raken.

Je eet een stuk minder dan dat je lichaam nodig heeft en daardoor val je gemakkelijk af.

Je mag het ziekenhuis dieet niet langer dan een week volhouden, omdat je dan tekorten opbouwt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Als je meer af wilt vallen, kunt je dit schema eventueel later nog eens herhalen, waarna je weer normaal gaat eten.

Bedenkingen Bij Het Ziekenhuis Dieet

Ondanks dat het geweldig klinkt om in vijf dagen 5 kilo kwijt te raken, is dit crashdieet niet bevorderlijk voor de gezondheid.

Het is zelf erg ongezond!

Daar is een aantal redenen voor:
Ten eerste krijg je met een ziekenhuis dieet veel te weinig voedingsstoffen binnen om een goede dag te draaien. Je kunt je er lusteloos door gaan voelen.

Bij het oorspronkelijke ziekenhuis dieet liggen patiënten de hele dag op bed, waardoor ze weinig verbranden.

Een dergelijk crashdieet volgen terwijl je moet werken is dan ook meestal niet vol te houden.

Daarnaast ligt het risico op de loer dat je na het diëten last krijgt van vreetbuien. Dit komt doordat je vijf dagen lang veel te weinig voedsel binnen hebt gekregen en daardoor een enorm hongergevoel hebt ontwikkeld.

Die kwijtgeraakte kilo’s komen er dan heel gemakkelijk weer bij, mede omdat je lichaam nog in de spaarstand staat. Gelukkig bestaan er ook andere mogelijkheden dan een ziekenhuis dieet.

Plaats een reactie