free
hit counter

Appel Smoothie Maken – Recept

Als je op zoek bent naar een licht kruidige en heerlijke groene smoothie met veel voordelen voor je gezondheid, probeer dan deze appel smoothie! Deze appel smoothie versterkt je immuun systeem in de koude maanden.

Appels zitten vol vezels en dit geeft een voller gevoel! Deze appel smoothie bevat 30% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels met slechts 157 calorieën.

De in wortels aanwezige voedingsstoffen verminderen het risico op hartaanvallen en het kan helpen bloedsuikerspiegel gezond te houden. Wortels zijn beroemd voor het feit dat ze je gezichtsvermogen versterken.

Wil je meer over smoothies weten? Lees dan onze uitgebreide review van het populaire groene smoothie boek ‘Praktische Smoothies‘.

Een appel smoothie maken is niet moeilijk!

Appel Smoothie Maken – Recept

  • 2 middelgrote wortels, fijngesneden
  • 1 middelgrote appel, zonder klokhuis
  • 2 grote handvol spinazie
  • 1 eetlepel vers geraspte gemberwortel
  • circa 236 ml water

Begin met het toevoegen van je vloeistoffen in de blender, gevolgd door het fruit. Meng op hoog toerental voor 30 seconden of totdat de smoothie romig is.

Voedingsinformatie van deze Appel Smoothie

Calorieën: 157
Vet: 0,6 gram
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 36 gram
Vezels: 30% ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid)
Calcium: 13% ADH
Ijzer: 2.2mg
Vitamine A: 427% ADH
Vitamine C: 65% ADH

Je kunt het vitamine C-gehalte van deze smoothie een boost geven door het toevoegen van een sinaasappel. Hiermee stijgt dus je vitamine C inname en voeg je extra calcium toe aan je smoothie, terwijl je maar 62 extra calorieën toevoegt.

Hoe vond je deze appel smoothie smaken?

Plaats een reactie