free hit counter
Groene Smoothies Boek

Review Groene Smoothies Boek – Praktische Smoothies

Een tijd geleden was ik op zoek naar meer informatie over het fenomeen ‘groene smoothies’. Waarom? Ik was op zoek naar een makkelijke methode om mijn aanbevolen hoeveelheid groentes en fruit binnen te krijgen.

Ik las namelijk in een onderzoek van TNO dat 42% van de Nederlanders niet voldoende fruit en groente binnen krijgt –en dat 60% van de Nederlandse bevolking met een overgewicht rondloopt.

Dit zijn natuurlijk geen positieve cijfers en ik weet ook persoonlijk zelf dat ik niet altijd mijn groentes en fruit binnen krijg. Om eerlijk te zijn had ik er gewoon geen zin in.

Ik ben op zoek gegaan naar makkelijke manieren om mijn dagelijkse vitaminen binnen te krijgen. Vooral op het internet is hier veel informatie te vinden. Hier kwam ik iets interessants tegen: groene smoothies. Hier wilde ik meer over weten.

Ik deed onderzoek naar de groene smoothies boeken op de Nederlandse markt en het boek ‘Praktische Smoothies’  stak met kop en schouders boven de rest uit.

Ik heb onderzoek gedaan naar de ervaringen van anderen en het bleek dat veel mensen goede ervaringen hebben met het boek ‘Praktische Smoothies’. Uit nieuwsgierigheid heb ik het boek gekocht om zelf te beoordelen of ik hier iets aan heb. Hier onder kun je een review vinden van het boek.

Een groene smoothie

[button style=’green’ url=’https://dieetuniversiteit.nl/Smoothiesboek’]Boek Bekijken >>[/button]

Smooto & Smoothies

Smooto en Praktische Smoothies

Het boek ‘Praktische smoothies’ is een onderdeel van de website Smooto. Smooto is een organisatie dat opgericht is met als doel om gezond eten makkelijker te maken en de mensen in Nederland aan te zetten tot een gezonde leefstijl.

De slogan van de website vind ik heel leuk en pakkend: ‘Drink je groentes en voel je geweldig!’ Ik wil namelijk graag gezonder leven om mij fitter en beter te voelen.

Met het boek Praktische Smoothies claimt Smooto de volgende gezondheidsvoordelen:

 • meer energie
 • betere weerstand tegen ziektes
 • mentale helderheid
 • een betere huid
 • een hogere weerstand
 • een verbeterde stoelgang
 • een beter bloeddruk

Dit zijn reële claims, deze voordelen zijn namelijk een natuurlijk ‘gevolg’ van een gezonde levensstijl. Het is dus goed mogelijk dat wij meer levenslust krijgen als we gezonder gaan eten.

 

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test van Oscar en ontdek je “Afslank IQ”.

Start Review: De bestelling en levering

Het boek is te kopen in combinatie met verschillende video’s. Bij sommige pakketten ontvang je nog gratis E-books die een aantal onderwerpen nog verder verduidelijken.

De website ziet er veilig en betrouwbaar uit, dus ik heb besloten om het complete pakket aan te schaffen. Op deze manier kan ik namelijk een review geven op basis van alle informatie die beschikbaar is. Na aankoop van de bundel werd ik doorgestuurd naar de welkomstpagina van de website smooto.nl. Hierna heb ik binnen 10 minuten een e-mail ontvangen met inloggegevens. Deze gegevens geven toegang tot een persoonlijke account op de website. Ik heb gelijk ingelogd en ik had direct inzicht in mijn bundels.

Smooto geeft aan dat al hun producten digitaal zijn in verband met het milieu. Ik ben hier ook blij mee, dat scheelt mij natuurlijk verzendkosten en dergelijke. Ik vind het zelf heel prettig dat alles digitaal is. Ik kan alle recepten makkelijk bekijken op mijn ipad.

In het Smooto Dashboard heb je toegang tot: – je profielgegevens – e-learning (dus je boeken en video’s) – smooto shop (daar vertel ik straks meer over) – gezonde recepten – informatie die je kunt hebben – klantenservice (premium)

De bestelling en levering ging allemaal erg snel. Het online gedeelte zag er gebruiksvriendelijk en overzichtelijk uit. Tot en met nu ben ik erg tevreden!

Heerlijke Smoothie Maaltijd

 

Praktische smoothies | Groene Smoothies

Het boek

Het boek begint direct met een leuke voorwoord van Tamara Jansen. De auteur komt over als een persoon die weet waar hij het over heeft. Tamara Jansen heeft een leuke en makkelijke schrijfstijl. Ik had het boek binnen 3 uur uit gelezen en ik had direct het gevoel dat ik op de hoogte was van de belangrijkste informatie.

[infobox title=’UPDATE’]Na het schrijven van deze review heb ik ook andere boeken gekocht van andere Nederlands schrijvers/schrijfsters die over groene smoothies hebben geschreven. Na deze boeken vergeleken te hebben, blijf ik bij mijn mening dat dit de beste keuze is.[/infobox]

Het boek bevat 14 hoofdstukken. Een aantal hoofstukken zijn bijvoorbeeld: groene smoothies ABC, Groente en fruit kalender, 21 dagen plan, eiwitten en gezonde vetten. Daarnaast heeft hij het ook over groene smoothies voor atleten, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Dit is heel handig, het laat namelijk zien dat er ook is gedacht aan mensen die in een ‘speciale’ situatie zitten. Aan het einde van het boek is er een hoofdstuk met ‘top 22 vragen beantwoord’. Dit hoofdstuk geeft antwoorden op veel mogelijke vragen die je misschien zou kunnen hebben na het lezen van zijn boek.

Kwaliteit, opzet en inhoudelijk toelichting is allemaal erg goed! Ik vind het wel jammer dat er niet zoveel foto’s in zitten. Bij nader inzien stoort dit niet, het gaat namelijk uiteindelijk om de informatie.

 

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Groene Smoothie Dieet

Vele van onze lezers vragen mij of dit ook een dieet methode is. Om kort te zijn, nee. Ik zal je vertellen waarom het geen dieet is, maar waarom je toch wel gaat afvallen.

Dit staat trouwens uitgelegd in het boek praktische smoothies, maar ik licht het hier kort nog even toe.

Je lichaam bevat toxische stoffen die zich in je lichaam ophopen door een ongezonde levensstijl (overmatig vet eten, je krijgt hormonen binnen dat in vlees zit, etc.) en daarnaast heeft je lichaam een tekort aan vitaminen en mineralen, omdat we niet onze dagelijkse groene en fruit binnenkrijgen.

Gevolg?

Minder energie, een chronische gevoel van moeheid en een verminderde weerstand wat weer andere zaken met zich mee brengt.

Wanneer jij bezig gaat met groene smoothies, dan komen er veel goede vitaminen en stoffen in je lichaam en begint je lichaam zich zelf te filteren en te ontdoen van alles wat er niet thuis hoort. Dan ga jij je beter voelen en ga je er beter uit zien. Afvallen is dus zeker één van de gevolgen. Lees het boek voor meer info)

Een groene smoothie dieet

 

Heerlijke Yoghurt Smoothie

Klantenservice

Ik heb de klantenservice meerdere malen op de proef genomen door een mail te sturen en te bekijken hoelang het duurt voordat ik een reactie kreeg. In totaal heb ik 5 e-mails met een ‘vraag’ naar de klantenservice van smooto verstuurd.

Resultaten Reactie binnen 1 uur: 1x Reactie tussen 2 a 4 uur: 3x Reactie tussen 4 a 6 uur: 1x

Ik moet wel eerlijk zeggen dat de reactie van 4 a 6 uur die je hierboven ziet in het weekend (zaterdag) was. Dus eigenlijk is het positief dat ze ook op zaterdag hun e-mails beantwoorden.

De e-mails geven netjes en duidelijk een antwoord op mijn vragen. De e-mails zijn beantwoordt door Tamara en soms ook Rita.

Ik ben tevreden over de klantenservice!

 

Voortgang

Tijdens het schrijven van deze review maak ik al vier weken lang een groene smoothie per dag. De groene smoothies die ik tot nu toe heb geproefd smaken heerlijk!

Ik voel aan mezelf dat ik energieker ben dankzij het innemen van groene smoothies. Het is ook fijn om te weten dat wanneer je wakker wordt, je een lekker groene smoothie kunt maken die je lichaam koestert en aanvult met wat je nodig hebt, in plaats van het broodje dat ik eerst altijd klaar maakte.

Qua gewicht weeg ik twee kilo minder. Ik durf niet te zeggen of het door de groene smoothies komt. In het ‘complete pakket’ dat ik aangeschaft heb kun je zien dat ik ook meerdere video’s heb ontvangen.

Twee van die video’s vertellen je in begrijpelijk Nederlands wat je niet moet eten om af te vallen. De video’s die ik heb ontvangen zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit en duren ongeveer 8 minuten. Het bevat slides waarin iemand interessante informatie presenteert. Wat ik in deze video’s te leren ben gekomen ben ik ook direct gaan toepassen, dus ik denk eerder dat dat de oorzaak is dat ik twee kilo lichter weeg.

 

Groene Smoothie Voorbereiding

 

groene smoothies maken

21 dagen plan

Het unieke aan dit boek is dat je ook een 21 dagen-plan krijgt. Dit 21 dagen-smoothie plan is ontwikkeld om toxische stoffen in je lichaam te elimineren en het stimuleert je lichaam om vrijgekomen energie te gebruiken voor meer balans in je lichaam. Op deze manier kunnen organen zichzelf herstellen.

Het 21 dagen-plan komt ook met een boodschappenlijst waarin precies staat aangegeven wat je die week moet kopen. Ik vond het heel fijn en geruststellend dat ik precies wist wat ik moest kopen en dat er ook niks van werd weggegooid. Bespaart mij weer geld.

Ik heb deze 21 dagen-plan ook gevolgd en ik voel mij ook echt beter! Vooral energieker! Je huppelt na die drie weken bij wijze van uit je bed. Dit terwijl ik vaak futloos was en het opsta-moment vaak zo lang mogelijk probeerde uit te stellen. In het begin was het wel moeilijk om alles te volgen hoor, maar zodra je weet hoe je nou een groene smoothie moet maken en welke smaken je lekker vindt, dan gaat alles van zelf.

 

Smooto Shop en de bonus eboeks

Bij je aankoop (afhankelijk van het pakket dat je koopt) kun je in aanmerking komen voor gratis e-books. Deze e-books zijn niet lang, maar lichten wel bepaalde onderwerpen toe, die je bijvoorbeeld niet in het boek aan zou treffen.

De smooto-shop is trouwens erg handig! Het toont namelijk producten die jij misschien nodig zou kunnen hebben voor je groene smoothie en aan waar jij deze op een betrouwbare adres kunt kopen.

Dus stel, jij wilt goji-bessen kopen voor in je groene smoothies. Die moet je dan wel online bestellen, want zover ik weet, kun je die niet in een normale winkel kopen. Dan ga je naar de smooto-shop en klik je op goji bessen. Daar zie je dan informatie over goji bessen staan plus een link naar een betrouwe webwinkel waar anderen al goede ervaringen mee hebben. Handig toch? Hoef je het niet allemaal zelf uit te vogelen.

Groene Smoothies Dieet Boek

Mijn eind beoordeling.

Ik neem het je niet kwalijk als je gelijk naar het einde bent gesprongen in plaats van alles doorgelezen te hebben (de review is toch langer dan verwacht). Mocht je dat wel gedaan hebben: TOP!

Inmiddels zijn we een paar weken verder en drink ik nog steeds elke dag mijn groene smoothie, YES! Ik ben ook erg trots op me zelf. Één van de gratis ebooks (‘Na De Smoothies’) heeft een leuke actieplan dat aan te raden is om je zelf gemotiveerd te houden. Ik ben het levende bewijs dat het werkt!

Kort samengevat ben ik erg tevreden over dit boek en de manier waarop de informatie is voorgelegd. Het is allemaal duidelijk geschreven zonder moeilijk taalgebruik.

De klantenservice en de ervaring op zijn website is goed en je ziet snel dat er ook veel tijd besteed is aan het visuele aspect. Het oog wil natuurlijk ook wat 😉

Het is geen zoveelste standaard dieet die je meer energie beloofd. Dit is echt gemaakt voor mensen die een gezondere leefstijl willen integreren in hun dagelijkse leven.

Wil jij dus ook meer energie? Je dagelijkse groentes en fruit binnen 10 minuten opdrinken?

Drink dan je groentes en voel je geweldig! 😉

Hieronder plaatst ik een link naar het boek voor de mensen die meer info willen.

[button style=’green’ url=’https://dieetuniversiteit.nl/Smoothiesboek’]Boek Bekijken >>[/button]

* ik heb al vele boeken over smoothies gelezen en dit is het beste die ik ben tegengekomen.

Succes!!

Groetjes,

Fenna

Slank snel af met simpel te maken afslank recepten van Oscar &  Exclusieve content

Oscar Helm heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om af te slanken. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

Zijn methode is volledig wetenschappelijk onderbouwt en geeft je de exacte stappen naar een slank en sexy lichaam.

Er staan meer dan 100 recepten in,weekmenu’s, instructievideo’s,exclusieve artikelen,content, etc dus voor ieder iets wat ie lekker vindt.

Volgens Oscar komt uit zijn klantenonderzoek naar voren dat 66% van de mensen aangeeft af te vallen met zijn methode, een getal dat vele malen hoger is dan andere diëten.

Bekijk hier direct zijn heerlijke recepten:

Meer Leren of HappyHealthy Premium Voor Één Euro Uitproberen

7 Reacties op "Review Groene Smoothies Boek – Praktische Smoothies"

 1. Mirjam says:

  Dag \ per ik goji neem elke middag zit ik mij veel beter in mijn lichaam

 2. Jeannine Rotthier says:

  Hallo Kan ik het boek praktische smoothies ook. Bestellen in gewone fysieke boekvorm en niet in E-boek vorm ,,?

  • Fenna Kroes says:

   Hallo Jeannine. Dit is helaas niet mogelijk. Ik zie op hun website vermeld staat dat het gaat om een digitaal product i.v.m. het milieu.

 3. Sabine says:

  Hallo, Kan ik het soep dieet doen en dan als aanvulling elke dag een groene smoothie nemen? Ik wil namelijk voor de vakantie nog snel wat kilootjes kwijt raken, maar wil het wel op een redelijk verantwoorde manier doen.. Groetjes, Sabine.

 4. Anton says:

  Op aanraden van Fenna heb ik het boek ook gekocht. Ben er nu een week mee bezig en geen spijt van gehad.

  Een goed boek en een goede service als je met vragen zit.

  Anton

 5. anne-marie says:

  Ik heb het boek net besteld 🙂 ziet er goed uit. Ik ga mijn eerste smoothie maken. ben erg genieuwd!

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *