free
hit counter

Het 4 Dagen Dieet, wat zijn de voordelen?

In korte tijd veel afvallen?

Dat is mogelijk met het 4 dagen dieet.

Deze methode belooft dat je in slechts vier dagen maar liefst 5 kilo kunt kwijtraken.

Ideaal dus als je voor de vakantie in je bikini wilt passen of als je een belangrijk feest hebt, waarvoor je net even wat slanker wilt zijn.

Hoe kan het dat je in zo’n korte tijd zoveel kunt afvallen met dit afslankprogramma?

Waar Is Het 4 Dagen Dieet Op Gebaseerd?

Het 4 dagen dieet is gebaseerd op een tijdelijke lage calorie-inname.

Hierdoor moet je lichaam energie uit andere bronnen halen; het lichaamsvet of spierweefsel wordt dus verbrand om deze energie te verkrijgen.

Tijdens het 4 dagen dieet moet jij je aan een speciaal opgesteld menu houden. Daarnaast moet je minimaal tien glazen water per dag drinken om je lichaam te reinigen.

Het menu bestaat uit onder andere yoghurt, muesli, groente, fruit, vis en aardappels, maar je mag maar erg weinig van alles eten op een dag.

Doordat je dus veel minder calorieën binnenkrijgt dan normaal, vliegen de kilo’s er in korte tijd af. Denk hierbij eigenlijk aan het zelfde principe als een koolhydraatarm dieet

Wel is het belangrijk om het 4 dagen dieet niet langer te volgen dan voorgeschreven, anders bestaat de kans dat je op den duur essentiële voedingsstoffen tekort komt.

Is Het 4 Dagen Dieet Een Verstandige Keuze?

Iedereen zal begrijpen dat deze snelle methode een crashdieet is.

Het 4 dagen dieet heeft dan ook enkele nadelige effecten. Zo zal de lage calorie-inname voor hoofdpijn, vermoeidheid en een algeheel futloos en lusteloos gevoel kunnen zorgen.

Ook bestaat de kans dat je een tekort krijgt aan bepaalde belangrijke voedingsstoffen, wat op den duur ook weer nadelige gevolgen kan hebben voor je lichaam.

Ten slotte is het, net als bij alle crashdiëten, erg waarschijnlijk dat de kilo’s er na afloop weer aankomen. Oftewel, het jojo-effect.

Samenvattend kunnen we samen concluderen dat het een ongezond dieet is.

Plaats een reactie