free hit counter
zonnebloempitten gezond

Zijn zonnebloempitten gezond?

Zonnebloempitten zijn een lekkere snack om te eten, maar je kunt ze ook door bepaalde gerechten heen doen om ze te combineren. De pitten kunnen een heerlijke smaakmaker zijn in bepaalde gerechten. Naast dat ze een lekkere smaak toe kunnen voegen zijn zonnebloempitten gezond. Ze hebben verschillende voordelen voor je lichaam. Hieronder leggen we meer uit over de voordelen van het consumeren van zonnebloempitten, zodat jij de volgende keer een zak zonnebloempitten mee naar huis neemt na het doen van de boodschappen.

Zonnebloempitten zitten boordevol met vitaminen en mineralen. Deze pitjes zijn rijk aan vitamine E, B6 en B11. Vitamine E is belangrijk als antioxidant en fungeert om de cellen, het weefsel en de celwanden in het lichaam te beschermen. Daarnaast speelt het een belangrijke rol in het reguleren van de stofwisseling. Je hoeft slechts 60 gram aan zonnebloempitten te eten en je lichaam heeft al voldoende vitamine E binnen voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het is een belangrijke antioxidant tegen vrije radicalen. Hiermee wordt de kans op kanker verkleind.

Daarnaast is vitamine B6 belangrijk voor je lichaam. Deze bevordert de werking van bepaalde hormonen, het zenuwstelsel en de groei. Tot slot zit er vitamine B11, oftewel foliumzuur in zonnebloempitten. Vitamine B11 is een van de weinige vitaminen waarvan Nederlanders niet altijd genoeg binnenkrijgen. Daarom kunnen zonnebloempitten dus erg handig zijn om te eten. Vitamine B11 is belangrijk voor het lichaam voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen, de groei en voor de ontwikkeling van een baby bij zwangere vrouwen. Voornamelijk voor zwangere vrouwen is het belangrijk om voldoende foliumzuur binnen te krijgen. Het eten van zonnebloempitten kan hier dus bij helpen. Foliumzuur verkleint namelijk de kans op geboorteafwijkingen bij een baby, zoals een open ruggetje, een hazenlip of open gehemelte.

Verder beschikken zonnebloempitten over belangrijke mineralen, zoals seleen en magnesium. Magnesium is goed tegen stress en het werkt bloeddrukverlagend. Daarnaast zijn zonnebloempitten gezond, omdat ze rijk zijn aan seleen. Dit is een belangrijk mineraal bij het tegengaan van tumoren. Hiermee wordt voornamelijk de kans op darmkanker tegengegaan. Andere mineralen die in zonnebloempitten zitten zijn fosfor, koper en mangaan.

Tot slot zijn zonnebloempitten gezond omdat ze een gunstig effect hebben op het cholesterol in ons lichaam. Door het eten van zonnebloempitten wordt het slechte cholesterol verminderd en dit heeft een positief effect op het goede cholesterol. Hiermee wordt de kans op hart- en vaatziekten verminderd. Doordat het bloed beter door de aderen kan stromen is er een kleinere kans dat er bijvoorbeeld een trombose, oftewel een bloedpropje ontstaat in de bloedvaten.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test van Oscar en ontdek je “Afslank IQ”.

Wanneer je hebt besloten om zonnebloempitten te gaan eten is het handig om een aantal gerechten te weten waar je deze pitten goed bij kunt gebruiken. Allereerst kun je ze gewoon uit de hand eten, maar je kunt ze ook vermengen met andere zaden en door een salade heen doen. Dit kun je ook doen bij de muesli die je in de ochtend eet. Tot slot is het een goede combinatie met pasta’s of rijstgerechten.

Oscar Helm heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om af te slanken. Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

Zijn methode is volledig wetenschappelijk onderbouwt en geeft je de exacte stappen naar een slank en sexy lichaam.

Er staan meer dan 100 recepten in,weekmenu’s, instructievideo’s,exclusieve artikelen,content, etc dus voor ieder iets wat ie lekker vindt.

Volgens Oscar komt uit zijn klantenonderzoek naar voren dat 66% van de mensen aangeeft af te vallen met zijn methode, een getal dat vele malen hoger is dan andere diëten.

Bekijk hier direct zijn heerlijke recepten:

Meer Leren of HappyHealthy Premium Voor Één Euro Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *