free
hit counter

Zijn witte bonen gezond? Hier vind je alle informatie

Witte bonen in tomatensaus is een bekend gerecht dat we in iedere supermarkt vinden. Voor de een is het eten van witte bonen een normaal begrip en voor de ander is het iets dat ze bijna nooit eten. Toch is het belangrijk om met regelmaat witten bonen te eten. Wanneer we namelijk antwoord geven of witte bonen gezond zijn dan is het antwoord ja. Witte bonen zijn zeker gezond voor je lichaam, echter dien je er op te letten dat je er niet teveel van eet. Hieronder geven we meer informatie waarom witte bonen gezond zijn voor je lichaam en of witte bonen in tomatensaus gezond zijn voor je.

Wat zijn de voordelen voor je gezondheid van het eten van witte bonen?

Witte bonen zijn peulvruchten en vallen in de categorie van groenten. Voor de gezondheid van je lichaam is het belangrijk om met regelmaat peulvruchten, oftewel witte bonen te eten. De aangeraden hoeveel is eens per week. Tijdens het eten van witte bonen krijgt je lichaam belangrijke voedingswaarden binnen. Per 100 gram witte bonen krijgt je lichaam 43 gram koolhydraten, 20 gram eiwitten en 2 gram vet binnen. Verder krijgt je lichaam belangrijke vitaminen en mineralen binnen. Dit zijn de volgende: vitamine B1 en B2 en de mineralen calcium, magnesium en ijzer.

Witte bonen bevatten ook molybdeen. Van dit mineraal heeft het lichaam maar weinig nodig, maar het is dan ook een redelijk onbekend mineraal. Ondanks dat het een onbekend mineraal is, is het wel een belangrijk mineraal voor je lichaam. Molybdeen is een onmisbaar onderdeel voor enzymen. Dit zijn eiwitten die bepaalde processen, zoals de stofwisseling op gang brengen of versnellen. Daarnaast is magnesium in een juiste hoeveelheid aanwezig. Dit is nodig voor het goed functioneren van de spieren en de zenuwprikkels. Verder geeft magnesium stevigheid aan de botten of zorgt het voor energie voor het lichaam.

Wanneer je gedroogde witte bonen koopt dan beschikken deze over veel eiwitten. Om gevarieerd te eten is het goed om eens in de week of in de paar weken het vlees links te laten staan en te kiezen voor witte bonen of andere peulvruchten.

Zijn witte bonen in tomatensaus gezond?

Witte bonen in tomatensaus zijn alleen gezond wanneer je de tomatensaus zelf maakt. Je kunt dan namelijk zelf bepalen hoeveel suiker en zout je er in doet. Wanneer je ze in de supermarkt koopt dan zitten hier vaak veel suikers en zout in. Mocht je er wel voor kiezen om witte bonen in tomatensaus te kopen in de supermarkt kijk dan goed op het blik. Aangeraden wordt om te kijken naar toegevoegde conserveermiddelen, toegevoegde suikers en het zoutgehalte. Des te lager deze zijn des te gezonder de witte bonen in tomatensaus zijn voor je lichaam. Je hoeft de blikken met witte bonen in tomatensaus van de supermarkt dus niet geheel te vermijden, maar het is wel goed om hier op te letten. Zorg er ook voor dat je er geen gewoonte van maakt om wekelijks een blik in de supermarkt te kopen met witte bonen in tomatensaus.

Plaats een reactie