free
hit counter

Is rooibos gezond

Rooibos is een kruid dat van de rooibosstruik af komt en deze komt uit Zuid-Afrika. Wij kennen rooibos voornamelijk als de kruid die we gebruiken om er een lekkere rooibosthee mee te zetten. Wanneer we even een rustpauze nemen gedurende de dag dan kunnen we genieten van een heerlijke rooibosthee. Bovendien is de rooibos gezond voor ons lichaam. Hieronder vertellen we meer informatie over de voordelen die de rooiboskruiden voor ons lichaam kunnen hebben.

Waarom is rooibos gezond?

Er zijn verschillende redenen waarom rooibos gezond is. Hieronder hebben we de voornaamste redenen genoemd.

  • Het bevat vitaminen en mineralen
  • Het bevat belangrijke antioxidanten
  • Weinig looizuur en geen cafeïne
  • Goed voor de huid
  • Rooibos kan je rust geven

Rooibos beschikt over veel gezonde voedingsstoffen. Zo zitten er belangrijke vitaminen en mineralen in rooibos die essentieel zijn voor je lichaam. Er zit een zeer grote diversiteit aan mineralen in rooibos. Zo is rooibos rijk aan calcium, koper, magnesium, ijzer, fluoride, kalium, mangaan en zink. De grote diversiteit aan de verschillende mineralen maakt rooibos erg gezond. Dat komt doordat verschillende mineralen de werking van elkaar weer kunnen versterken. Daarnaast zit er vitamine C in rooibos. Vitamine C is een vloeibare vitamine en het is belangrijk voor je lichaam om er dagelijks voldoende van binnen te krijgen. Vitamine C is een antioxidant voor het lichaam en het helpt het immuunsysteem van het lichaam sterk te houden.

Daarnaast weten we dat groene thee goed is om het lichaam te ontgiften en dat het belangrijke antioxidanten bevat. Echter heeft thee dat gemaakt is van rooibos zelfs 50 keer zoveel antioxidanten dan groene thee. Naast de vitamine C zijn er namelijk nog meer antioxidanten in rooibos aanwezig. Vrije radicalen kunnen hierdoor worden tegengegaan die kanker kunnen veroorzaken.

Wanneer je rooibos gebruikt om rooibosthee te drinken dan is het ook een voordeel dat het looizuurarm is en dat er geen cafeïne in zit. Looizuur komt voor in zwarte thee. Deze stof zorgt er voor dat de smaak van thee erg bitter kan worden. Dit is bij rooibos niet het geval. Verder is rooibos gezond voor de huid. Enerzijds komt dit door de antioxidanten die er in zitten. Antioxidanten bestrijden namelijk ook ouderdom en daarbij valt te denken aan een rimpelende huid. Door rooibos kun je dus een mooie jonge huid behouden. Daarnaast worden er ook veel ingrediënten van rooibos gebruikt in handcrème.

Tip voor het drinken van rooibosthee

Wanneer je gewend bent om in de avond altijd nog een kop koffie te drinken dan kan dat slecht samengaan met het slapen. Koffie beschikt over cafeïne en dat geeft je energie, waardoor het moeilijker wordt om gemakkelijk in slaap te komen. Daarom is het een goede tip om deze koffie te vervangen voor rooibosthee. In de avond nog een kopje thee drinken kan je helpen om snel in slaap te komen. Daarnaast heeft de rooibosthee een kalmerende werking op je zenuwstelsel en brengt het je lichaam en geest beter in rust. Vanavond dus een glaasje rooibosthee in plaats van een kopje koffie?

Plaats een reactie