free
hit counter

Is water gezond?

Water drinken we iedere dag en dat is maar goed ook. We drinken water tijdens het sporten, tijdens het werk of we drinken een heerlijk glaasje water op een warme zomerdag. Voor ons lichaam is water gezond. Ons lichaam bestaat zelfs voor 70 procent uit water. Daarmee kunnen we zeggen dat het onmisbaar is voor ons lichaam. Water regelt namelijk verschillende processen in ons lichaam. Echter kan water ook negatieve effecten hebben. Hieronder hebben we de voor- en de nadelen van het drinken van water benoemd.

De voordelen van het drinken van water

Onderstaand zijn de argumenten te lezen waarom water gezond is voor ons lichaam.

  • Het werkt ontgiftend
  • Het reguleert de lichaamstemperatuur
  • Het is goed voor de huid
  • Goed om mee af te vallen

Het menselijk lichaam krijgt altijd gifstoffen binnen. Dat is volkomen normaal en dat komt door het eten van voeding. Deze gifstoffen kunnen zich ophopen en het lichaam werkt eraan om de gifstoffen uit het lichaam te werken. Dit is een belangrijke functie van de nieren. Het drinken van water kan de nieren er bij helpen om de gifstoffen het lichaam uit te werken en daarom is water gezond. Het helpt je lichaam te ontgiften, oftewel detoxen.

Daarnaast helpt het drinken van water er bij om je lichaamstemperatuur op peil te brengen. Wanneer het erg warm is of wanneer je zeer actief bent geweest dan gaat je lichaam zweten. Dit doet je lichaam om af te koelen en hier is water voor nodig. Het drinken van water helpt je lichaam dus om de lichaamstemperatuur te reguleren.

Ook is water gezond voor de huid. Wanneer je niet genoeg water drinkt dan droogt je huid uit. Dit is niet goed voor je huid en hier kun je sneller rimpels van krijgen. Door het drinken van water blijft je huid gezond en droogt deze minder snel uit.

Tot slot is water gezond om mee af te vallen. In tegenstelling tot frisdranken en andere dranken beschikt water niet over calorieën. Wanneer je er een gewoonte van maakt om in plaats van frisdranken of andere dranken water te gaan drinken dan kan dat flink wat calorieën schelen en een eenvoudige manier zijn om af te vallen.

De nadelen van het drinken van water

Hoewel het drinken van water goed is voor je lichaam zijn er wel een aantal zaken waar je op dient te letten. Allereerst moet je er voor zorgen dat je niet teveel water in een korte tijd drinkt. Dat omdatje nieren maar een bepaalde hoeveelheid aan water kan verwerken binnen een bepaalde periode. Wanneer je lichaam teveel water binnenkrijgt dan kun je er ziek van worden.

Daarnaast is het belangrijk om er op te letten dat je schoon water drinkt. In Nederland is kraanwater vrijwel altijd schoon, maar wanneer je gaat reizen of op vakantie gaat dan is het water in de meeste gevallen niet schoon. In dat geval kun je ziek worden wanneer je water uit de kraan drinkt en daarom moet je het water uit de supermarkt kopen.

Plaats een reactie