free
hit counter

Is teff gezond?

Teff is een graansoort dat oorspronkelijk uit Ethiopië komt. In Nederland is het nog vrij nieuw en zijn we het pas in 2001 gaan verbouwen. Er zijn tegenwoordig veel beweringen dat teff gezond is. Het schijnt zelfs zo gezond te zijn dat sommige mensen veel andere graansoorten links laten liggen en plotseling massaal voor teff kiezen. Echter hebben meerdere graansoorten veel verschillende voordelen.

De voordelen van teff

Teff kent veel voordelen voor onze gezondheid. Allereerst is teff gezond voor mensen met een glutenallergie. Teff beschikt namelijk niet over gluten. Gluten is een eiwit dat in de meeste graanproducten voorkomt. Mensen met een glutenallergie, oftewel coeliakie kunnen deze stof niet verwerken. Voor hen is het daarom een goede vervanger van diverse graanproducten.

Daarnaast is teff erg gezond voor mensen met diabetes. Dat komt doordat teff een erg lage glycemische index heeft. De glycemische index is een cijfer dat de mate van snelheid aangeeft waarin koolhydraten worden verteerd in je lichaam en als glucose in het bloed kan worden opgenomen. Wanneer deze erg laag is wordt het langzaam opgenomen en ontstaan en weinig pieken in het bloedsuikerniveau. Dat het erg langzaam wordt verteerd zorgt er ook voor dat je er langer vol van zit. Hier komt bij dat er veel vezels in teff zitten en die zorgen er voor dat je lichaam sneller een verzadigd gevoel krijgt. Samen wordt er op deze manier voor gezorgd dat je makkelijk af kunt vallen met teff en dat op een gezonde manier zonder dat je honger hoeft te lijden. Dit is goed voor mensen met obesitas.

Tot slot is teff gezond, omdat er veel vitaminen en mineralen in zitten. Vitaminen die voorkomen in teff zijn vitamine B2, B5, B6 en vitamine K. Mineralen die er in zitten zijn fosfor, magnesium, calcium, zink, koper, kalium en seleen.

Plaats een reactie