free
hit counter

Is tarwegras gezond?

De afgelopen jaren is tarwegras in het daglicht gekomen als een nieuw superfood. Het schijnt boordevol met allerlei gezonde voedingsstoffen te zitten en sommige mensen hebben de aandacht hier volledig op gericht door elke dag een glaasje of een shot tarwegras te nemen. Het is namelijk erg gemakkelijk te nemen. Je doet een schepje van het poeder van tarwegras in een glas en mengt dat met water. Nadat je het met een lepel hebt doorgeroerd kun je het al drinken. Maar is tarwegras nou echt zo gezond als men beweert? Hieronder geven we de voordelen.

De voordelen van tarwegras

De voornaamste reden waarom tarwegras gezond is, is omdat het boordevol zit met belangrijke vitaminen en mineralen. Door een dosering aan tarwegras per dag te nemen zit je al op hetzelfde niveau als bij het eten van 800 gram fruit per dag. In tarwegras zitten de volgende vitaminen. Vitamine A, B, B12, C en vitamine E. Vitamine A, C en E zijn erg goed voor de weerstand van je immuunsysteem. Je kunt dus zeggen dat tarwegras voor een sterk immuunsysteem zorgt. Vitamine B12 is goed voor de aanmaak van rode bloedcellen en de werking van het zenuwstelsel.

Daarnaast zitten er belangrijke mineralen in. De mineralen die er in tarwegras zitten zijn calcium, kalium, fosfor, magnesium, natrium zink. Je krijgt dus ook nog eens een goede dosering aan mineralen binnen door het nemen van tarwegras. Door het nemen van een shotje aan tarwegras zal je merken dat je lichaam plotseling een energie boost krijgt. Om de echte voordelen te merken wordt het wel aangeraden om het op de lange termijn regelmatig te blijven nemen.

Naast dat tarwegras gezond is, zit er voor velen wel een nadeel aan. Dat is dat het niet de lekkerste smaak heeft en dat het nemen van tarwegras het gebruik van medicijnen kan beïnvloeden.

 

 

Plaats een reactie