free
hit counter
sojamelk gezond

Is sojamelk gezond?

Sojamelk is gemaakt van sojabonen die voornamelijk in delen van Azië erg populair zijn. Sojabonen zijn peulvruchten. Een vraag die bij veel mensen speelt is of sojamelk gezond is voor ons lichaam. De meningen hierover kunnen ook sterk verschillen. Er zijn namelijk voordelen die er voor zorgen dat sojamelk gezond is en er zijn nadelen die er voor zorgen dat het drinken van sojamelk minder gezond is voor ons lichaam. Hieronder vertellen we er meer over.

Een belangrijke reden waarom sojamelk gezond is, is omdat het isoflavonen bevat. Isoflavonen hebben dezelfde werking als het hormoon oestrogeen. Ze kunnen er mede voor zorgen dat de werking van het hormoon wordt afgeremd bij een overschot en dat de werking wordt verbeterd wanneer er een tekort is. Daarnaast kunnen isoflavonen bescherming bieden tegen botontkalking. Zo is er uit onderzoek gebleken dat mensen die sojamelk toegediend kregen er vrijwel geen botontkalking optrad en dat deze mensen vrijwel geen botverlies hebben geleden.

Ook is sojamelk goed, omdat dit een positief effect heeft op het cholesterolgehalte in ons lichaam. In koemelk zit echter wel een hoog percentage aan cholesterol, waardoor sojamelk een stuk gezonder is op dit gebied. Sojamelk heeft zelfs het voordeel dat het slechte cholesterol erdoor wordt tegengegaan. Hierdoor verminderd de kans op hart- en vaatziekten. Het bloed kan namelijk beter door de aderen heen stromen wanneer de aderen wijder worden doordat er minder cholesterol in de aderen zit.

Verder is sojamelk gezond voor mensen die graag wat kilo’s kwijt willen raken. Wanneer we sojamelk drinken dan worden er namelijk langer vetten verbrand in ons lichaam, waardoor we meer gewicht kunnen verliezen. Tot slot beschikken sojabonen over alle essentiële aminozuren, waardoor ze beschikken over hoogwaardige eiwitten.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test van Oscar en ontdek je “Afslank IQ”.

Zoals bij in principe al het eten en drinken van toepassing is, is het zo dat je het beste niet teveel sojamelk kunt drinken. Er zitten namelijk stoffen in die een slechte invloed op je gezondheid kunnen hebben. In sojamelk zitten bepaalde stoffen die de werking van andere stoffen kunnen remmen. Zo wordt de opname van het enzym trypsine geblokkeerd. De stof trypsine is juist belangrijk voor je lichaam omdat deze helpt bij de opname van eiwitten. Door sojamelk te drinken is het dus moeilijk voor je lichaam om eiwitten goed op te nemen. Dat klinkt dus erg tegenstijdig, want hiervoor hebben we nog aangegeven dat sojamelk over hoogwaardige eiwitten beschikt.

Het belemmeren van de opname van eiwitten in het lichaam is niet het enige. Zo kan het drinken van sojamelk er voor zorgen dat er meer stoffen in het lichaam moeilijk worden opgenomen. Dit zijn diverse mineralen. De mineralen magnesium, calcium, zink en ijzer worden namelijk ook minder goed opgenomen door het lichaam wanneer er sojamelk wordt gedronken. Dit geldt voornamelijk voor het mineraal zink.

Voor mannen kan een teveel aan sojamelk zorgen voor geslachtsproblemen. Dat komt doordat de werking van de hiervoor genoemde isoflavonen. Deze hebben dezelfde werking als het hormoon oestrogeen. Aangezien kinderen beter in staat zijn om isoflavonen op te nemen moeten zij beter opletten bij het drinken van sojamelk.

Oscar Helm heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om af te slanken. Een theorie en receptenboek met recepten die heerlijk zijn, maar waar je ook van afslankt.

Ondertussen heeft hij hier al duizenden mee geholpen.

Zijn methode is volledig wetenschappelijk onderbouwt en geeft je de exacte stappen naar een slank en sexy lichaam.

Er staan meer dan 100 recepten in,weekmenu’s, theorieén,gratis bonussen en meer. Ontbijtmaaltijden, lunches, avondmalen, deserts, vlees,vis, vega dus voor ieder iets wat ie lekker vindt.

Volgens Oscar komt uit zijn klantenonderzoek naar voren dat 66% van de mensen aangeeft af te vallen met zijn methode, een getal dat vele malen hoger is dan andere diëten.

Bekijk hier direct zijn heerlijke recepten:

Meer Leren of Afslank Receptenbijbel Volledig Risicovrij uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *