free
hit counter

Is soep gezond?

Soep gaat er altijd op ieder moment wel in en we kennen soep over de hele wereld. Soep is heerlijk om als voorafje te nemen of tussendoor op de dag. Daarnaast kunnen we een grote bak soep nemen en het als een gehele maaltijd eten. Soep is erg makkelijk klaar te maken wanneer we het kant en klaar in de winkel kopen. Het enige wat we hoeven te doen is het blik los te maken, in de pan te doen en op te warmen. Soep kunnen we ook zelf maken. Op deze manier weet je precies wat er in zit en het is nog een leuke activiteit ook. Daarnaast is het ook nog zo dat soep gezond is. Ben jij benieuwd naar de voordelen van het eten van soep? Lees hieronder dan verder.

Waarom is soep gezond?

Hieronder sommen we de voordelen op van het eten van soep.

  • Makkelijke manier om groenten te eten
  • Soep vult je lichaam
  • Vezels in soep
  • Makkelijk voor een dieet
  • Vitaminen en mineralen in soep

Groenten behoren tot de schijf van vijf en het is belangrijk om hier voldoende van binnen te krijgen. Aanbevolen wordt om 250 gram groenten per dag te eten. De meeste soorten soep beschikken over veel groeten. Zo bestaat er ook de groentesoep, waarbij je al direct een grote hoeveelheid van de aanbevolen hoeveelheid aan groenten per dag binnenkrijgt. Het is natuurlijk wel sterk afhankelijk van de soort soep die je kiest. Zo zijn er ook soepen waar weinig groenten in zitten.

Daarnaast zorgt soep er voor dat je sneller vol gaat zitten. Samen met de groenten en het vocht gaat je maag sneller vol zitten en wordt er een signaaltje naar je hersenen gestuurd dat je lichaam genoeg voeding heeft gehad. Wanneer je voor een dikkere soep kiest dan wordt dit signaal nog sneller naar de hersenen gestuurd dan wanneer je een soep eet met een waterige bouillon. Ook zitten de meeste soepen vol met vezels. De vezels zorgen ook voor het verzadigende gevoel en ze zijn goed voor je spijsvertering.

Doordat je sneller vol gaat zitten van soep en doordat er vezels is zitten is soep gezond om mee af te vallen. Zorg hierbij wel dat je gevarieerd blijft eten. Zo is er ook een soepdieet waarbij mensen een bepaalde tijd alleen leven op het eten van soep. Dit is echter erg ongezond voor je lichaam, omdat je al snel niet meer gevarieerd genoeg eet.

Tot slot is soep gezond, omdat je een bron van vitaminen en mineralen binnenkrijgt aan de groenten die er in zitten.

Waarop letten bij het eten van soep

Wanneer je soep eet moet je alleen letten op het gehalte aan zout wat er in zit. Vaak wordt er veel zout aan toegevoegd om de houdbaarheid van de soep te verbeteren. Dit kun je voorkomen door de soep zelf te maken. Vaak heb je dan weinig of geen zout nodig. Ook kun je er een aantal extra stukken groenten in stoppen!

Plaats een reactie