free
hit counter

Is kaneel gezond?

Veel Nederlanders zijn gek op kaneel. Het is een heerlijke smaakmaker bij veel verschillende gerechten. We kunnen het zo gek niet bedenken en we kunnen het poeder van kaneel over allerlei verschillende gerechten doen. Zo doen we kaneelpoeder over ijs, over gebak, over de wafels heen of zelfs over het vlees. Kaneel is dus erg lekker, maar is kaneel gezond? Jazeker, kaneel is erg goed voor onze gezondheid. Het heeft verschillende voordelen en deze leggen we hieronder uit.

Waarom is kaneel gezondis kaneel gezond voor je lichaam?

Hieronder hebben we de meest voorkomende voordelen vermeld van het eten van kaneel.

  • Vermindert klachten
  • Gaat artrose tegen
  • Goed voor de hersenen
  • Helpt tegen het cholesterol
  • Kaneel tegen blaasinfecties of maagpijn

Kaneel bestaat al een lange tijd en in de Chinese geneeskunde staat kaneel bekend als een kruid met geneeskrachtige werking. Het helpt om bepaalde klachten te voorkomen. Zo is kaneel gezond om verhoudheden, diarree, misselijkheid of winderigheid tegen te gaan. Door het eten van kaneel is je lichaam dus beter opgewassen tegen diverse klachten. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de effecten die het eten van kaneel heeft bij mensen die last hebben van artrose. Mensen die tijdens dit onderzoek een langere tijd veel kaneel toegediend kregen hadden na verloop van tijd veel minder klachten van artrose.

Verder is kaneel gezond voor de hersenen. Dat komt doordat er in kaneel magnesium en ijzer zit. Deze zijn beiden goed voor het functioneren van het brein. Magnesium zorgt er voor dat het cognitieve gedeelte van de hersenen beter gaat werken en wordt gestimuleerd. Magnesium is verder goed voor het ontspannen van de spieren en voor de hartspier. Ook zorgt magnesium voor het overbrengen van prikkels in de zenuwbanen en de spieren. IJzer is ook belangrijk voor het zuurstoftransport in het lichaam.

Wanneer je kaneel, water en honing combineert dan kan het cholesterol worden tegengegaan. Het slechte cholesterol kan worden verminderd en hierdoor neemt de kans op hart- en vaatziekten af. Nog een reden dus om kaneel te gaan eten als je dat nog niet doet!

Kaneel is goed om blaasinfecties of maagpijn tegen te gaan. Door het eten van kaneel kunnen er namelijk bacteriën worden weggespoeld. Deze bacteriën kunnen een infectie in de blaas veroorzaken, maar door kaneel te eten of te drinken dan kan dit worden voorkomen. Doordat je lichaam goed wordt opgeschoond kunnen klachten in de maag worden verminderd.

Naast dat het goed kan zijn voor je gezondheid is kaneel ook nog eens goed tegen een slechte adem. Heb jij last van een slechte adem? Dan is het een goed idee om dagelijks even te gaan gorgelen met water, kaneel en honing. Op deze manier kun je snel van een slechte adem afkomen.

Tips bij het eten van kaneel

Nu je weet dat kaneel gezond is, is het niet overbodig om een aantal tips te krijgen. Wanneer je een kopje koffie zet dan doe je er goed aan om er wat kaneelpoeder overheen te strooien. Dit geeft een lekkere smaak en het ziet er leuk uit. Daarnaast kun je er toetjes mooi mee versieren of kun je het door een smoothie heen mixen. Tot slot kun je het over brood doen, over de pizza of over vlees heen strooien.

Plaats een reactie