free
hit counter

Is salade gezond?

Veel mensen denken dat salade gezond voor je is om te eten. Maar is dat altijd waar? Over het algemeen is het inderdaad gezond om salades te eten, maar dat geldt niet in alle gevallen. Salades kunnen op verschillende manieren worden gemaakt door er verschillende ingrediënten in te doen. Een salade kan worden gemaakt d.m.v. groenten, fruit, dressing, vlees of nog meer. Het hangt dus af van de ingrediënten die in de salades wordt gestopt of salades wel of niet gezond zijn. Hieronder geven we meer informatie hoe jij er voor kunt zorgen dat salade wel gezond voor je is.

Hoe zorg ik er voor dat salade gezond is?

Salades zijn vaak het gezondst wanneer je ze zelf maakt. Je weet dan precies wat er in verwerkt zit en kiest zelf de ingrediënten. Wanneer je kant er klare salades koopt waar vlees in zit verwerkt dan zijn deze verre van gezond. Het vlees is vaak gefrituurd en de kant en klare salades zijn ook vaak vermengd met stoffen om er voor te zorgen dat de salades lang houdbaar blijven. Bij het maken van een eigen salade is het belangrijk om te kiezen voor verse groenten, zoals sla, tomaten, paprika’s, wortelen etc.

Veel mensen vinden een salade vaak te droog om het zo te eten. Daarom wordt er vaak dressing bij gedaan om van de droge smaak af te komen. Wanneer je dressing bij de salade wilt doen is het belangrijk dat je kiest voor de juiste dressing. De meeste dressings bevatten veel suikers en vetten. Wanneer je gebruik maakt van deze dressing heb je een calorierijke maaltijd bereid, wat je natuurlijk het liefst voorkomt. Zorg er daarom voor dat je een vetarme en suikervrije dressing koopt. Nog beter is het natuurlijk om de salade te eten geheel zonder dressing.

Plaats een reactie