free
hit counter

Zijn groente gezond?

Groente eten we bijna dagelijks. Het behoort namelijk tot de schrijf van 5. Maar zijn groente gezond? Ja, er kan met zekerheid worden gezegd dat groente gezond zijn voor ons lichaam. Het bevat belangrijke voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor ons lichaam en zorgen voor een goede gezondheid. Hieronder geven we meer informatie waarom groente gezond zijn voor ons lichaam.

De voordelen van het eten van groente

Er zijn veel verschillende soorten groenten. Zo kunnen we groente onderverdelen in verschillende categorieën. Er zijn koolgroenten, kiemgroenten, paddenstoelen, bladgroenten, stengelgewassen, uien, knolgewassen, vruchtgroenten en peulvruchten. Iedere categorie bestaat ook weer uit verschillende groente. Van deze categorieën is er niet een bepaalde waarvan wordt gezegd dat die het meest gezond is en daarom het meest dient te worden gegeten. Belangrijk is om te variëren met je eten en de verschillende soorten groente af te wisselen. Groente bevatten namelijk veel mineralen, vitaminen en vezels. Per soort groente verschillen de hoeveelheden aan deze voedingsstoffen. Om er voor te zorgen dat je van alle voedingsstoffen de juiste dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgt is het goed om de ene dag boerenkool te eten, een andere dag veldsla en weer een andere dag wortelen.

Tips bij het eten van groente

Nu we weten dat het goed is voor onze gezondheid is het belangrijk dat we groente op de juiste manier consumeren. Naast dat je het eten van verschillende groente dient af te wisselen wordt het aangeraden om dagelijks minimaal 250 gram groente te eten. Wanneer je dagelijks deze hoeveelheid aanhoudt dan krijg je de juiste hoeveelheid binnen. Naast het eten van 250 gram groenten zou je dagelijks ook 200 gram fruit moeten eten. In plaats van groente en fruit te eten kan je het ook drinken. In dit artikel lees je hoe gezond en belangrijk groente en fruit zijn.

Voor het eten is het ook belangrijk om de groente te wassen. Hiermee worden schadelijke stoffen verwijderd. Tot slot kun je verse groente het beste binnen 2 tot 5 dagen opeten en niet langer bewaren. Zo gaan er geen voedingsstoffen verloren. Voorgesneden groenten kunnen het beste dezelfde dag nog worden gegeten.

Plaats een reactie