free
hit counter

Is rooibos thee gezond?

We kennen de rooibos thee als thee afkomstig uit Zuid-Afrika. Deze heerlijke thee is een ideaal drankje voor tijdens een pauze gedurende de dag. Tijdens het drinken van de thee heb je even een moment voor jezelf en bovendien is het een goede dorstlesser. Daarnaast is het ook nog zo dat rooibos thee gezond is voor je lichaam. Deze thee beschikt namelijk over verschillende voedingsstoffen die je lichaam ten goede komt. Hieronder lichten we verder toe welke voordelen het drinken van rooibos thee heeft voor je lichaam. Na het lezen van dit artikel gaat jouw voorkeur de volgende keer uit naar rooibois thee in plaats van een kop koffie.

Waarom rooibos thee gezond is

Tijdens het drinken van rooibos thee krijgt het lichaam veel gezonde voedingsstoffen binnen. Zo is rooibos thee gezond, omdat het over veel verschillende mineralen beschikt. Rooibos thee beschikt over de volgende mineralen: koper, ijzer, calcium, fluoride, kalium, mangaan en zink. Hiermee is rooibos thee een thee met een zeer divers aanbod aan verschillende mineralen. Het voordeel van vele soorten mineralen is dat ze de werking van elkaar versterken. De verschillende mineralen hebben ieder eigen voordelen voor het menselijk lichaam, maar ze zorgen er over het algemeen voor dat voedingsstoffen uit ander voeding kan worden omgezet naar belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Naast de mineralen krijg je tijdens het drinken van rooibos thee ook vitamine C binnen. Vitamine C is dagelijks nodig voor het lichaam om een sterk immuunsysteem te behouden.

We kennen groene thee als een bestrijder van antioxidanten. Maar wist je al dat rooibos thee gezond is, omdat het 50 keer zoveel antioxidanten bevat dan groene thee? Antioxidanten bestrijden de vrije radicalen in ons lichaam die ontstaan door stress, roken, alcohol, slechte voeding of medicijnen. Wanneer deze niet worden tegengegaan dan kunnen de vrije radicalen schade aanrichten aan het menselijk lichaam. Dit kan leiden tot verschillende soorten ziekten. Dat kan variëren van een griepje tot hart- en vaatziekten of verschillende varianten van kanker.

Ben je verder wel eens benieuwd geweest waarom er vaak geen touwtje aan het zakje van de rooibos thee zit? Je hoeft het zakje namelijk niet onder de thee uit te vissen met vingers, maar je kunt het zakje gewoon in de thee laten zitten totdat je hem leeg hebt gedronken. In andere soorten thee zit vaak een hoge concentratie aan looizuur. Dit zorgt ervoor dat de thee erg bitter wordt wanneer je het zakje er te lang in laat hangen. Rooibos thee is looizuurarm en daarom wordt de thee niet te bitter als je het zakje erin laat zitten.

Tips tijdens het kopen van rooibos thee

Wanneer je rooibos thee voor de gezondheid wilt drinken dan is het belangrijk om tijdens het kopen van de thee er op te letten hoeveel concentratie van de naaldjes van de rooibosstruik in de thee zitten. Rooibos thee is namelijk afkomstig van de rooibosstruik en de positieve effecten voor de gezondheid komen voornamelijk van de naaldjes af. Tijdens het verwerken kan er veel van de naalden worden verwijderd, waardoor de thee ook minder gezondheidsvoordelen overhoudt.

Plaats een reactie