free
hit counter

Is muntthee gezond?

Muntthee kun je zetten met verse munt of gedroogde munt. Deze thee staat bekend als thee met een heerlijke verfrissende smaak en geur. Het drinken van muntthee kan je een heerlijke oppepper geven en het is daarnaast ook nog eens lekker ook. Onder de oude Egyptenaren was het drinken van deze thee al bekend. Zij zagen er nog meer voordelen in naast dat het alleen een lekkere thee is. Zo zagen zij het als een thee met een belangrijke genezende werking. Zo werd de menthol (die van munt wordt gemaakt) gebruikt tegen griep, verkoudheid en tegen hoofdpijn. Daarnaast gebruikten zij de geur er van ook om slangen te verdrijven.

Tegenwoordig zijn er ook vele onderzoeken geweest om te kijken of muntthee gezond is. Hieruit blijkt dat het drinken van muntthee inderdaad erg goed is voor onze gezondheid. Hieronder leggen we meer uit over de voordelen van het drinken van deze thee.

Waarom is muntthee gezond?

Je hoort vaak dat mensen mint gebruiken om op hun hoofd of onder de neus te smeren wanneer ze misselijk zijn of hoofdpijn hebben. Dat komt omdat de geur van mint er bij helpt om misselijkheid en hoofdpijn te verminderen. Dit kun je doen voordat je gaat slapen, maar het kan ook overdag. Ditzelfde geldt bij het drinken van muntthee. Ook hierbij kun je misselijkheid of hoofdpijn verminderen. De ingewanden van je lichaam kunnen er namelijk rustiger van worden. Daarnaast is munt goed voor de spijsvertering in het lichaam. Door het drinken van muntthee worden er enzymen geactiveerd die helpen bij het bevorderen van de spijsvertering. Een betere spijsvertering zorgt er voor dat voedingsstoffen beter uit voeding kunnen worden gehaald.

Muntthee geeft niet alleen een verfrissende smaak in de mond. Het zorgt er ook daadwerkelijk voor dat je er een frisse mond van krijgt. Muntthee heeft een antibacteriële werking. Deze werking zorgt er voor dat je een schonere mond krijgt.

Ook is muntthee gezond wanneer je een griepje voelt opkomen of er al een te pakken hebt. Muntthee zorgt er voor dat het slijm in je lichaam wordt opgelost en hierdoor zal je je tijdens een verkoudheid al snel beter gaan voelen. Je kunt ook met je hoofd boven een bak hangen waar je mint in stopt.

Tips bij het drinken van muntthee

Zorg dat je de thee goed warm maakt en dat je de tijd neemt om hem op te drinken. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de geur van muntthee een relaxt gevoel geeft aan je lichaam. Wanneer je de thee goed warm maakt dan kun je er lekker lang met de neus boven hangen. Door de geur in te ademen kun je stress met een kwart verminderen door aan de thee te ruiken.

Ook wanneer je wilt afvallen is muntthee gezond binnen je voedingsschema. Wanneer je normalerwijs een kopje koffie met een koekje erbij zou drinken, kun je dat nu alleen doen met een kopje muntthee. Muntthee zorgt er voor dat de honger in je lichaam wordt verminderd. Daarom kun je het koekje in vervolg wel links laten liggen!

Plaats een reactie