free
hit counter

Is brandnetelthee gezond?

Dat thee gezond en lekker is weten de meeste mensen wel. Echter zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten thee beschikbaar en daarom is het vaak moeilijk om te weten welke soort thee wel of niet gezond is voor het menselijk lichaam en welke voordelen deze dan heeft. Brandnetelthee is een van de vele soorten thee. Echter is ook brandnetelthee gezond voor ons lichaam. Ben jij benieuwd waarom brandnetelthee gezond is voor ons lichaam? Lees dan verder op deze pagina voor de verschillende effecten van deze thee.

Waarom brandnetelthee gezond is

Onder de oude Grieken en Romeinen was brandnetelthee al bekend als een thee met geneeskrachtige werking. Zo bleek de thee te werken tegen verkoudheden of tegen dierenbeten als een hondenbeet of van andere dieren. Tegenwoordig werkt brandnetelthee tegen verschillende andere aandoeningen en heeft het verschillende voordelen.

Brandnetelthee beschikt over verschillende vitaminen en mineralen. Ze beschikken namelijk over vitamine A, B1, B2, B5, B11, C, E en K. Vanwege de vele verschillende vitaminen is brandnetelthee gezond. Naast alle vitaminen beschikt brandnetelthee ook over een diversiteit aan mineralen. Zo bestaat het uit silicium, mangaan, magnesium, natrium, koper, kalium, calcium, boron, zink, chroom, zwavel en nitraten. Brandnetelthee heeft een zeer grote diversiteit aan mineralen en is daarom zeer gezond. Verschillende mineralen kunnen de werking van elkaar namelijk versterken. Zo zijn de vele voedingsstoffen onder andere goed tegen bloedarmoede, mineraaltekorten, ouderdomszwakten, krampen, langdurige ziekten en vermoeidheid. Ziekten als vermoeidheid kunnen ontstaan door tekorten van mineralen, zoals ijzer. Met brandnetelthee kunnen er veel verschillende mineralen worden aangevuld.

Ook blijkt dat brandnetelthee in nog meer gevallen erg handig kan zijn om te drinken. Zo is deze thee gezond bij verschillende allergieën. Het drinken van brandnetelthee kan een gunstig effect hebben op huisstofmijtallergie, hooikoorts of neusslijmvliesontstekingen. Het is geen medicijn tegen deze aandoeningen, maar het is wel een zeer geschikte natuurlijke wijze om de klachten van de aandoeningen te verminderen. Dit komt doordat er enerzijds veel vitaminen in zitten, maar er zitten nog meer gezonde stoffen in brandnetel die hieraan bijdragen. Dit zijn veel verschillende fytonutriënten, eiwitten en looistoffen.

Brandnetel is verder een goed middel om de spijsvertering te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt wanneer men last heeft van dyspepsie of indigestie. De werking van de darmen kan worden verbeterd door het drinken van brandnetelthee. Verder kunnen gal- en leveraandoeningen worden verminderd of genezen. Ook hier geldt dat het geen medicijn is, maar wanneer je last hebt van een van de voorgaande aandoeningen dan kan het geen kwaad om brandnetelthee te gaan drinken.

Overige voordelen van het drinken van brandnetelthee

Alle voorgaande voordelen is nog niet alles! Er zijn nog een aantal belangrijke voordelen wanneer je er voor kiest om brandnetelthee te drinken. De vele verschillende mineralen uit brandnetel dragen er aan bij dat calciumverlies wordt tegengegaan. Hier speelt voornamelijk boron een belangrijke rol in. Dit zorgt er voor dat slechte nagels, kraakbeenslijtage en dergelijk worden tegengaan. Het drinken van brandnetelthee is dus ook goed voor je botten, omdat het kraakbeen je bot op die manier langer kan beschermen.

 

Plaats een reactie