free
hit counter

Is witte thee gezond?

Witte thee is al erg bekend in Azië. Hier wordt de thee al duizenden jaren gedronken en gebruiken de Chinezen het in de Chinese geneeskunde. In Europa en in Nederland is deze thee echter een stuk minder bekend. Er zijn verschillende soorten thee. Zo kun je zwarte, groene en witte thee drinken. Groene en zwarte thee zijn in Europa zeer bekend en hier drinken we dan ook genoeg van. Zwarte en groene thee is gezond voor ons lichaam. Maar is witte thee gezond om te drinken? Die vraag stellen veel mensen. Het is zo dat witte thee gezond is voor ons lichaam. Hieronder leggen we uit waarom!

Waarom witte thee gezond is

Witte thee groeit aan dezelfde theestruik als zwarte of groene thee. De blaadjes zitten vol met belangrijke stoffen die goed zijn voor het lichaam. Daarbij lijkt het vanzelfsprekend dat de stoffen in de blaadjes van zowel groene, witte en zwarte thee hetzelfde zijn. Echter zitten er inderdaad dezelfde stoffen in, maar zitten er in de blaadjes van witte thee andere hoeveelheden. De blaadjes waar de witte thee van wordt gemaakt beschikt namelijk over meer gezonde stoffen. Dit komt doordat er aan deze blaadjes het minste wordt bewerkt. Hierdoor blijven ze erg puur en beschikken ze over de meeste gezonde stoffen. Daarom kan worden aangegeven dat witte thee gezond is, zelfs gezonder dan andere soorten thee.

Door het drinken van de witte thee krijgt je lichaam veel gezonde stoffen die een positieve invloed hebben op je lichaam. Een van de voordelen is dat het weert tegen schimmels en bacteriën. Het drinken van witte thee vertraagd namelijk de aanmaak van slechte bacteriën en schimmels. Hiermee kunnen infecties in je lichaam worden voorkomen. Nog een voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over verkleuring van je tanden. Met het drinken van de thee voorkom je ook sneller gaatjes in je tanden en plaque. Witte thee heeft namelijk een witte en lichte kleur van zichzelf.

Andere voordelen van het drinken van witte thee

Het drinken van witte thee heeft ook een gunstig effect op het hart en het tegengaan van hart- en vaatziekten. De bloeddruk kan namelijk op peil worden gebracht tijdens het drinken van de thee. Verder is het positief voor het cholesterolgehalte, wat ook een invloed heeft op de bloedruk. Er wordt minder cholesterol opgenomen in de aderen en het slechte cholesterol wordt tegengegaan. Hiermee wordt de kans op hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct tegengegaan.

Nog een belangrijke reden waarom het goed is voor veel mensen om witte thee te drinken, is omdat het goed is voor een jonge huid. In witte thee zitten antioxidanten die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen tasten het DNA en de cellen in ons lichaam aan. Door deze tegen te gaan wordt ook het verouderingsproces tegen gegaan, omdat vrije radicalen o.a. ontstaan door veroudering. Daarnaast ontstaan vrije radicalen door alcohol, roken, ongezond eten, UC-straling etc. Op deze manier draagt het drinken van witte thee dus ook bij aan het bestrijden van verschillende varianten van kanker.

Plaats een reactie