free
hit counter

Is rode kool gezond? Hier vind je alle informatie

Rode kool is een echte Hollandse groente die het meeste in de winter wordt gegeten, maar ook in de zomer. Rode kool kun je het hele jaar door eten, maar is rode kool gezond om te eten? Ja, er kan met zekerheid worden gezegd dat rode kool gezond is. Volgens velen heeft rode kool een geneeskrachtige werking. Er is dan ook geen reden waarom rode kool niet gezond voor je lichaam is, maar er zijn meerdere voordelen te behalen aan het eten van een portie rode kool. Hieronder geven we meer informatie over de gezondheidsvoordelen van deze groente.

De voordelen van het eten van rode kool

Het belangrijkste aan het eten van rode kool is misschien wel dat het tal van ziekten bestrijdt. Waar de ene groente of fruitsoort goed is tegen een bepaalde ziekte bestrijdt rode kool er meerdere. Een van de ziekten die rode kool bestrijdt is diabetes. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van rode kool een positief effect heeft op het bloedsuikerspiegel. Voor mensen met diabetes is het eten van rode kool een goed alternatief voor medicijnen en kan er dus worden gezegd dat rode kool een medicinale werking heeft. Door het eten van rode kool gaan de nieren bij mensen met diabetes beter werken. Ook dit is wetenschappelijk onderzocht. Voor mensen met diabetes zijn de nieren vaak een zwak punt en daarom is het eten van rode kool erg belangrijk. Daarnaast gaat diabetes vaak samen met obesitas. Het eten van rode kool is een goede manier om tegelijkertijd gewicht te verliezen op een gezonde manier.

Verder is rode kool gezond, omdat het verschillende vormen van kanker kan tegengaan. Rode kool bevat belangrijke antioxidanten. Antioxidanten zijn nodig om vrije radicalen in ons lichaam te bestrijden en op deze manier onze cellen in ons lichaam te beschermen. Rode kool heeft de mooie rode kleur te danken aan anthocyaninen. Naast dat deze stof voor de mooie rode kleur zorgt, werkt deze stof ook kanker bestrijdend.

Niet alleen heeft rode kool een kanker bestrijdende werking, maar er zijn ook verschillende onderzoeken die hebben aangetoond dat het eten van rode kool goed is voor het hart en de lever. De anthocyaninen hebben niet alleen een positieve werking op de vrije radicalen tegen kanker, maar bestrijden ook de vrije radicalen in het lever en het hart. Daarnaast heeft een onderzoek uit Saudi Arabië aangetoond dat rode kool leverbeschadiging zelfs kan genezen. Daarmee heeft rode kool een geneeskrachtige werking.

Geen bijwerkingen van rode kool

Met het bovenstaande kan er worden gezegd dat rode kool een geneeskrachtige en medicinale werking heeft op verschillende ziekten. Daarom kan worden geconcludeerd dat rode kool gezond is voor je lichaam om het met regelmaat te eten. Zoals er bij de meeste medicijnen vaak bijwerkingen optreden is dat bij rode kool niet het geval. Er zijn meerdere wetenschappelijk onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat er geen bijwerkingen ontstaan door het eten van rode kool. Daarbij zou je bijna denken dat je in vervolg beter een rode kool klaar kunt maken wanneer de huisarts een recept voorschrijft.

Plaats een reactie