free
hit counter

Zijn rode bonen gezond? Je leest het hier

Rode bonen zijn peulvruchten die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Voor je gezondheid is het belangrijk om geregeld bonen te eten. Maar zijn rode bonen gezond net als de overige bonen? Ja, rode bonen zijn net als andere bonen gezond voor je lichaam en het is belangrijk om deze met regelmaat te eten. In dit artikel geven wij je meer informatie waarom rode bonen gezond zijn.

De voordelen van het eten van rode bonen

Rode bonen beïnvloeden de menselijke gezondheid op een positieve manier. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van het eten van rode bonen op een rijtje gezet:

  • Rode bonen zorgen voor variatie in de voeding
  • Rode bonen bevatten belangrijke mineralen en vitaminen
  • Rode bonen bevatten veel belangrijke vezels
  • Rode bonen zijn goed voor gewichtsverlies
  • Het eten van rode bonen verminderd de kans op darmkanker of hart- en vaatziekten

Voor je lichaam is het belangrijk om gevarieerd te eten. Door gevarieerd te eten krijgt je lichaam de benodigde voedingsstoffen binnen. Van alle voedingswaarden is het goed om er wat van binnen te krijgen, maar natuurlijk niet teveel. Bonen zitten boordevol eiwitten en zijn daarom een goede vervanger voor vis. Minimaal eens in de week is het goed om geen vlees of pasta te nemen, maar peulvruchten. Dit kunnen rode bonen zijn.

Daarnaast zijn rode bonen gezond, omdat ze rijk zijn gevuld met vitaminen en mineralen. Bonen bevatten o.a. vitamine C en dit is belangrijk om je weestand en je immuunsysteem sterk te houden. Vitamine C zorgt er voor dat vrije radicalen op afstand worden gehouden. Hierdoor worden de cellen in je lichaam beschermd en verkleint het de kans op kanker. Verder zit er vitamine B1 (thiamine) en vitamine B11 (foliumzuur) in rode bonen. Naast vitaminen in rode bonen zitten ze ook boordevol met belangrijke mineralen. Mineralen die je in bonen aantreft zijn: magnesium, ijzer, zink en kalium.

Daarnaast zijn rode bonen gezond omdat ze veel vezels bevatten. Voor mensen die problemen hebben met de stoelgang is het belangrijk om veel vezels te eten. Je darmen verwerken de vezels namelijk niet en daarom heeft dit een gunstige werking op de stoelgang. Daarnaast hebben vezels een vertragende werking op het voedseltransport door je lichaam. Het bloedsuikerspiegel daalt hierdoor en dit kan een positief effect hebben op het voorkomen van diabetes.

Bovendien hebben de vezels in rode bonen een positieve werking op het cholesterolgehalte. Doordat de rode bonen een positieve invloed hebben op het cholesterolgehalte wordt de kans op hart- en vaatziekten ook verminderd.

Wanneer je bezig bent om af te vallen is het een goede optie om rode bonen in je dieet op te nemen. Omdat rode bonen gezond zijn krijg je veel goede voedingsmiddelen binnen en is je lichaam beter in staat om vet te verbranden. Daarnaast zorgen de vele vezels in rode bonen er voor dat je sneller een verzadigd gevoel krijgt.

Wanneer je eerder een verzadigd gevoel hebt zal je minder zin hebben om verder te eten. Naast dat rode bonen gezond zijn voor je lichaam kunnen ze je dus ook helpen bij het behalen van je gewenste gewicht.

Plaats een reactie