free
hit counter

Wat is gezond zijn?

Gezond zijn heeft veel te maken met een goede conditie van ons lichaam en in hoeverre we zijn opgewassen tegen ziekten. Wanneer we gezond met ons lichaam bezig zijn dan zorgen we dat we gezond eten en veel beweging krijgen. Wanneer we ongezond eten dan kunnen we daar dik van worden en ontstaan er verschillende ziekten. Door ongezond te eten zijn we ook een stuk sneller kwetsbaar voor allerlei bacteriën, waardoor we snel ziek zijn. In dat geval is ons lichaam niet gezond. Voor iedereen heeft dit een andere betekenis en daarom is het moeilijk om te bepalen wat precies wel en wat niet gezond is.

Hoe eet ik gezond?

Eten heeft alles te maken met gezond zijn. Bij eten is het belangrijk dat we van veel verschillende voedingstoffen zoveel mogelijk binnen krijgen. Dit wordt ook wel gevarieerd eten genoemd. Zo is er de schijf van vijf welke uit de 5 basiscategorieën bestaat met belangrijke voedingsproducten die we binnen moeten krijgen. Je lichaam krijgt bijvoorbeeld bij het eten van fruit en groenten veel belangrijke vitaminen en mineralen binnen. Daarnaast eten we veel graanproducten, zuivelproducten of noten en zaden. Alle voedingsproducten hebben andere voordelen voor ons lichaam en daarom is het belangrijk om af te wisselen in de verschillende producten.

Hoe beweeg ik genoeg?

Beweging is goed voor je gezondheid, omdat je lichaam er van in conditie blijft. Door je lichaam in conditie te houden blijven je spieren op kracht. Ook de organen in het lichaam worden goed aan het werk gezet en dit zorgt er voor dat jij je beter in je vel voelt. Verder heb je een minder grote kans om overgewicht te krijgen wanneer je voldoende beweegt. Tot slot zorgt bewegen voor een goede doorbloeding van de aderen en een gezonde huid. De doorbloeding zorgt voor het zuurstoftransport door je lichaam.

Plaats een reactie