free
hit counter

Zijn rode bessen gezond?

We kennen de rode bessen allemaal wel. Deze groeien ook in Nederland aan struiken en zijn voornamelijk in de zomer te bewonderen. Deze bessen zijn half doorzichtige ronde vruchtjes die een zeer helderrode kleur hebben. Wanneer je over een eigen tuin beschikt dan kun je ze ook bij jou thuis laten groeien. Naast dat dit een leuke manier is om aan je eigen fruit te komen op een goedkope manier zonder ze in de winkel te hoeven kopen, is dit ook een manier een meer sfeer aan de tuin te geven. De felrode kleur geeft een sierlijke sfeer aan jouw tuin! Daarnaast is het ook nog eens zo dat rode bessen gezond zijn voor ons lichaam.

Waarom zijn rode bessen gezond?

Omdat rode bessen zo’n sierlijk uiterlijk hebben worden ze vaak gebruikt om toetjes en dergelijke mee te versieren. Echter hebben ze ook andere positieve eigenschappen, zoals de gezondheidsvoordelen. Er zijn verschillende redenen waarom rode bessen gezond zijn. Allereerst komt dat doordat ze beschikken over veel verschillende belangrijke voedingsstoffen. Rode bessen beschikken over veel vitaminen, mineralen, vezels en fytonutriënten. IJzer, fosfor, mangaan en koper zijn mineralen die voorkomen in rode bessen. Verder zitten deze zure vruchtjes vol met vitamine B1 en vitamine C.

De vitaminen zorgen voor een sterk immuunsysteem en het bestrijden van ziekten. Dit varieert van onschuldige ziekten zoals een griepje tot ernstige ziekten, zoals verschillende vormen van kanker. Omdat het erg veel ziekten bestrijdt is vitamine C onmisbaar voor een gezond leven. Ook zijn rode bessen gezond vanwege de veelzijdigheid van mineralen. Verschillende mineralen versterken de werking van elkaar en zorgen voor het omzetten van voedingstoffen naar belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Ook de vezels in rode bessen zijn erg belangrijk. Deze zorgen voor een goed verlopende spijsvertering en hebben een gunstig effect op het bloedsuikerniveau in het lichaam. Wanneer de spijsvertering op de juiste manier verloopt dan kunnen voedingsstoffen beter uit onze voeding worden gehaald en ontstaat er een betere ontlasting. Hiermee wordt ook de kans op aambeien verkleind.

Er wordt zelfs gezegd dat rode bessen gezond zijn, omdat ze een medicinale werking hebben op het menselijk lichaam. Naast dat ze ziekten als kanker en hart- en vaatziekten helpen voorkomen, zijn ze goed voor het tegengaan van nog meer ziekten. Zo schijnen rode bessen gezond te zijn tegen reuma, obesitas, vermoeidheid, galproblemen, leverproblemen, cirrose, miltproblemen en blaasproblemen. Hiermee kunnen we met zekerheid zeggen dat deze rode vruchtjes erg gezond zijn om met regelmaat te consumeren!

Tips voor het eten van rode bessen

Natuurlijk kun je rode bessen prima eten vanuit de vuist. Voor veel mensen zijn het heerlijke vruchten die goed smaken. Maar je kunt er ook een bessentaart van maken. Verse bessen voor een zelf gemaakte taart is lekker en gezond! Een andere mogelijkheid is om er een verse saus van te maken. Met verse bessen heb jij een heerlijke gezonde saus die je bij allerlei verschillende gerechten kunt serveren. Tot slot is de combinatie van bessen door het beslag van de pannenkoeken ook een echte aanrader!

Plaats een reactie