free
hit counter

Zijn goji bessen gezond?

Goji bessen zijn afkomstig uit het oosten van Azië en groeien aan een struik. Deze struik is in Nederland bekend onder de naam boksdoorn. De bessen hebben een oranje kleur en kunnen zowel rauw, gekookt als gedroogd worden gegeten.

Superfoods zijn voedselproducten waarvan wetenschappers beweren dat ze beschikken over aanzienlijke hoge hoeveelheden van goede en gezonde voedingsstoffen. Goji bessen zijn belangrijke voedingsmiddelen die ook als superfood worden gezien. Hiermee kan men dus met zekerheid zeggen dat goji bessen gezond zijn voor ons lichaam. Ze beschikken over een goede hoeveelheid aan belangrijke voedingsstoffen waar ons lichaam naar vraagt en die onmisbaar zijn voor een vitaal leven. Echter zijn er ook redenen waarom goji bessen minder gezond zijn voor ons lichaam. Hieronder bespreken we zowel de voordelen van het eten van goji bessen en de nadelen ervan.

Waarom zijn goji bessen gezond?

Goji bessen staan er om bekend dat ze beschikken over veel gezond voedingsstoffen voor het lichaam. Ze beschikken over belangrijke vitamine, zoals vitamine A, C, B1, B2, B6 en vitamine E. Er zitten 20 verschillende soorten mineralen in en 18 verschillende essentiële aminozuren. Verder zit er zelfs een hogere concentratie aan betacaroteen in dan in wortels. Hiermee staan goji bessen zeer bekend als voedingsmiddelen die beschikken over een zeer divers aanbod aan voedingsstoffen.

Er zijn vele onderzoeken geweest waarom goji bessen gezond zijn voor ons lichaam. Door de vele antioxidanten, zoals vitamine A, C en overige antioxidanten zijn ze erg gezond voor het lichaam. Ze helpen het lichaam namelijk te beschermen tegen diverse ziekten en het helpt het lichaam om te ontgiften van afvalstoffen. De antioxidanten zorgen er voor dat het DNA en de cellen worden beschermd van vrije radialen en verschillende vormen van kanker hiermee worden voorkomen. Verder werkt het cholesterolverlagend en krijgt men hiermee een lagere kans op verschillende hart- en vaatziekten. Wanneer er minder cholesterol in de aderen wordt opgehoopt kan het bloed beter door het lichaam stromen en wordt de kans op bloedpropjes en een hartinfarct lager.

Nog een groot voordeel van de vele antioxidanten is dat het, het verouderingsproces tegengaat. Ook om deze reden is de goji bes gezond voor velen. Door de vrije radicalen tegen te gaan wordt de schade van de vrije radicalen aan het DNA tegengegaan. Hiermee wordt het verouderingsproces geremd, zoals het krijgen van rimpels. Tot slot zijn goji bessen gezond omdat ze nog een vorm van het verouderen tegengaan. Ze verkleinen namelijk de kans op het krijgen van Alzheimer.

Wanneer is de goji bes niet gezond?

Uiteraard is de goji bes gezond voor het menselijk lichaam, maar er zijn gevallen waarbij je moet opletten met het eten van deze bessen. Ten eerste is overmatig eten nooit goed, maar het schijnt ook dat goji bessen pollenallergie kunnen verergeren. Mensen met pollenallergie kunnen dus het beste goji bessen mijden. Daarnaast schijnt dat goji bessen de bloedstolling kunnen verlengen. Mensen die medicijnen slikken voor de bloedstolling kunnen deze bessen ook beter mijden of goed opletten met het eten er van.

Plaats een reactie