free
hit counter

Is limoen gezond?

Limoen is een citrusvrucht dat zijn oorsprong heeft uit het zuidoosten van Azië. Door de eeuwen heen is deze vrucht ook richting de westerse landen gekomen. Een limoen heeft een zeer zure smaak. Daarom kennen we de limoen allemaal wel waarbij we een cocktail bestellen op vakantie en er een klein stukje limoen bij zit of wanneer we een gerecht in een restaurant bestellen. De limoen kunnen we uitknijpen in ons drankje of over het eten, waarbij het sap van de limoen een heerlijke zure smaak geeft. Naast dat het een heerlijke zure smaak geeft is limoen gezond voor ons lichaam. Het heeft verschillende voordelen welke we hieronder verder zullen toelichten.

Waarom is limoen gezond?

Er zijn verschillende redenen waarom limoen gezond is voor ons lijf. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen benoemd in de opsomming en vervolgens lichten we deze nader toe.

  • Bron van mineralen en vitaminen
  • Ontgift het lichaam
  • Werkt beschermend tegen verschillende ziekten

Limoenen zijn een belangrijke bron aan onmisbare vitaminen en mineralen. Limoenen beschikken over een aanzienlijke hoeveelheid vitamine B6 en vitamine C. Daarnaast beschikken ze over veel verschillende mineralen. De volgende mineralen zitten er in een limoen: calcium kalium, thiamine, fosfor, magnesium en koper. De veelzijdigheid van de mineralen in limoenen is erg belangrijk, omdat de verschillende mineralen de werking van elkaar kunnen versterken. Daarnaast is vitamine C in zeer grote aantallen aanwezig. Met 100 gram limoen heb je namelijk al 88 procent van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van vitamine C binnen. Hiermee is een limoen zelfs gezonder dan een grapefruit of een sinaasappel. Echter is de limoen ook een stuk kleiner. Het is makkelijker om een hele grapefruit op te eten dan een gehele limoen. De vitamine C heeft als belangrijkste rol dat het, het lichaam beschermt tegen belangrijke ziekten. Algemeen bekend is dat vitamine C de weerstand van het lichaam verbetert. Echter is er minder bekend dat vitamine C ook de kans op reuma aanzienlijk kan verlagen.

Ook is limoen gezond omdat het de werking heeft om het lichaam te ontgiften. Hiermee is de limoen zeer vergelijkbaar met een citroen. Net als bij een citroen wordt er vaak aangeraden om iedere ochtend een limoen uit te persen in een glas water. Door dit door elkaar heen te mengen heb je een glas water met limoensap er doorheen. Dit limoensap is erg gezond voor het lichaam. Het zorgt er voor dat het lichaam wordt ontdaan van afvalstoffen.

Limoenen werken niet alleen tegen het bestrijden van reuma, maar het werkt tegen nog meer ziekten. Zo is limoen erg effectief bij het tegengaan van kanker. De vele antioxidanten, waaronder vitamine C, zorgen voor het bestrijden van vrije radicalen. Cellen in je lichaam worden minder snel aangetast en de kans op verschillende vormen van kanker wordt kleiner. Daarnaast is het goed tegen hart- en vaatziekten, omdat limoenen een gunstig effect hebben op het cholesterolgehalte. Tot slot heeft limoen ook een gunstig effect op mensen met astma, keelpijn, brandend maagzuur, ontstekingsaandoeningen of een droge huid.

Plaats een reactie