free
hit counter

Is rivella gezond?

Rivella is een koolzuurhoudende frisdrank die in Nederland erg populair is. Deze frisdrank is geel van kleur en het heeft vrijwel geen suikers. Er zijn een aantal verschillende smaken beschikbaar voor Rivella. Zo is er Rivella original, cranberry en green tea. De voedingsstoffen van de verschillende smaken zijn hetzelfde en ze hebben dus hetzelfde effect op je lichaam.

Veel mensen in Nederland hebben de voorraadkast vol staan met flessen Rivella, omdat Rivella gezond is en het is ook nog eens erg lekker! Klopt die uitspraak eigenlijk wel dat Rivella gezond is? Hier kunnen de meningen namelijk sterk over verschillen en wij hebben er verder onderzoek naar gedaan. We kunnen dan ook zeggen dat deze frisdrank lang niet altijd zo gezond is als de meeste mensen denken. Wanneer jij Rivella drinkt voor je gezondheid dan is het wellicht een goed idee om dit artikel te lezen.

Waarom Rivella toch niet zo gezond is

De reden waarom veel mensen denken dat Rivella gezond is komt voornamelijk door de slogan die er achter zit. Op de verpakking staat namelijk ‘met natuurlijke ingrediënten’. Dit wekt de indruk dat Rivella een en al bestaat uit natuurlijke ingrediënten en dat deze drank daarom erg gezond is. Er zitten inderdaad natuurlijke ingrediënten in Rivella. Echter zit dit in vrijwel alle frisdranken. Wanneer je een pak sinaasappelsap koopt dan zit er ook sap van de sinaasappel in naast alle suikers die er aan zijn toegevoegd. De uitspraak is dus niet gelogen en er zitten wel degelijk natuurlijke ingrediënten in, maar er staat niet bij vermeld dat er nog meer stoffen aan Rivella zijn toegevoegd. Dit brengt de vraag of Rivella gezond is in twijfel.

In Rivella zijn een aantal zoetstoffen toegevoegd om deze drank een lekkere smaak te geven. Dit zijn de zoetstoffen cyclaamzuur, sacharine en acesulfaam-K. Naar de werking van deze zoetstoffen wordt nog steeds veel onderzoek gedaan, maar er zijn ook al diverse onderzoeken naar gedaan. Zo is uit een Amerikaans onderzoek gebleken dat de zoetstof cyclaamzuur kanker kan veroorzaken en daarom is de stof verboden in Amerika. Ook de zoetstof acesulfaam kan onveilig zijn en deze kan er ook voor zorgen dat er kanker wordt veroorzaakt in het lichaam.

Naast de zoetstoffen zijn er ook conserveringsmiddelen aan Rivella toegevoegd. Dit wordt gedaan om de houdbaarheid van Rivella te verbeteren. Een van deze conserveringsmiddelen is de stof kaliumsorbaat. Bij sommige mensen kan dit allergische reacties veroorzaken en bij kinderen met ADHD kan het voor hyperactiviteit zorgen.

Wanneer is het niet erg om Rivella te drinken

Wanneer je deze frisdrank met mate drinkt dan is het zeker niet slecht voor je. Net als bij alles geldt dat je er niet teveel van moet drinken, omdat dat wel slecht kan zijn voor je gezondheid. Wanneer je erg graag frisdrank wilt drinken dan is Rivella vaak een betere keuze dan veel andere frisdranken, waaronder Cola. Zo zitten er in Cola veel meer ongezonde stoffen, zoals de vele suikers en kleur- en smaakstoffen. Rivella is in dit geval dus het minst ongezonde alternatief.

Plaats een reactie