free
hit counter

Is komkommer gezond voor je? Lees hier de feiten

Komkommers zijn een van de meest populaire groenten in Nederland en het behoort tot de top drie meest gekweekte groenten in de wereld. Groenten behoor je iedere dag een portie van binnen te krijgen, omdat deze tot de schijf van vijf behoort. Maar is komkommer gezond voor je lichaam om binnen te krijgen? Het antwoord op die vraag is, ja! Komkommers zijn heel gezond voor je lichaam. Op deze pagina geven we aan waarom komkommers gezond zijn voor je lichaam en krijg je nog een aantal overige tips over het bewaren en het klaarmaken van de komkommers.

Waarom is komkommer gezond?

Het eten van komkommers heeft veel voordelen voor je lichaam. Een van de belangrijke redenen is dat komkommers goed zijn voor je huid. Je hebt vast wel eens gezien of ervaren dat er bij massagesalons een schijfje komkommer op de ogen wordt gelegd. Dit helpt bij het creëren van een heldere en gezonde huid en helpt tegen bepaalde huidaandoeningen. Een komkommer bevat namelijk een hoge dosering van het component silica. Dit component helpt bij het ontwikkelen en versterken van het bindweefsel, de spieren, botten en kraakbeen. Dit is niet alleen goed bij een schijfje komkommer op de ogen, maar artsen bevelen ook vaak aan om komkommersap te gebruiken bij het creëren van een gezonde huid.

Niet alleen voor je huid is komkommer gezond, maar verder ook voor je lichaam. Wist je dat een komkommer voor 90 procent uit water bestaat? Water is de vriend van je lichaam. Het eten van een komkommer hydreert je lichaam en zorgt ook daarom voor een gezonde huid en een gezond lichaam. Naast dat een komkommer voor het grootste gedeelte uit water bestaat bevat een komkommer ook veel vitaminen waar je lichaam dagelijks naar vraagt. Een komkommer bevat de volgende vitaminen: vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B11 en vitamine C.

Nog een belangrijke reden waarom komkommer gezond is, is omdat het helpt bij het reinigen van het lichaam. Komkommers helpen bij het verwijderen van opgehoopte afvalstoffen uit je lichaam en om de gifstoffen te verwijderen. Daarnaast zijn komkommers rijk aan mineralen, waaronder magnesium. Het hoge magnesiumgehalte in komkommers zorgen voor ontspanning in de zenuwen en een verbeterde doorbloeding. Daarbij helpen komkommers zelfs om het splijten van nagels tegen te gaan.

Bewaren en klaarmaken van komkommers

Het beste is om de komkommers op een koele plaats te bewaren, maar niet in de diepvries of in de koelkast. Wanneer de komkommers op een koele plek worden bewaard dan gaat deze maximaal twee weken mee. Een komkommer wordt over het algemeen vaak rauw gegeten, maar je kunt een komkommer ook bakken, koken of stoven. Zorg er wel voor dat je een komkommer wast voordat deze wordt gegeten. Het beste kun je de schil van de komkommer er niet afhalen. In de schil zit een hoge dosering aan vitamine C verstopt. De hoeveelheid vitamine C die in de schil van de komkommer zit is ongeveer net zoveel als de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor een gemiddeld mens.

Plaats een reactie