free
hit counter

Zijn pecannoten gezond?

Er zijn veel verschillende noten en het is soms moeilijk om ze uit elkaar te houden. Noten zijn erg gezond voor je lichaam en alle verschillende noten hebben verschillende voedingsstoffen en voordelen. Pecannoten zijn een van de vele soorten noten. Deze lijken erg veel op walnoten en beiden hebben ze veel weg van hersenen. Oorspronkelijk komen pecannoten uit Noord-Amerika, maar tegenwoordig zijn ze overal in de wereld te krijgen en zijn ze ook in Nederland erg populair. Maar is het zo dat ook pecannoten gezond zijn? Jazeker, pecannoten zijn erg goed voor ons lichaam. Hieronder vertellen we waarom.

Waarom pecannoten gezond zijn

Het eten van pecannoten heeft veel voordelen. Dat komt door de voedingsstoffen die er in pecannoten zitten. Pecannoten zitten vol met essentiële vitaminen, mineralen, fytonutriënten en beschikken over gezonde vetten.

Met deze voedingsstoffen worden er veel belangrijke ziekten bestrijd. Een van de vele voordelen is dat het verouderingsprocessen van het lichaam kan remmen, waaronder in het brein. Hierdoor kunnen je hersenen beter functioneren en is het eten van pecannoten dus goed voor je brein. Dit komt door de gezonde vetten die in pecannoten zitten. Deze vetten oxideren lipiden, welke voor ziekten met betrekking tot de hersenen kunnen zorgen. Ook verbetert je denkvermogen door het eten van pecannoten. Daarnaast zijn ze een belangrijke bron van mineralen en vitaminen. Er zit een uitzonderlijk hoog percentage van vitamine E in pecannoten. Deze zorgen voor het beschermen van de cellen, het weefsel en de celwanden in je lichaam. Andere vitaminen zijn vitamine A, C, B1, B2, B3, B6 en B11.

Naast de vitaminen zijn pecannoten gezond, omdat ze zorgen dat je lichaam de benodigde mineralen binnenkrijgt. Hiervan komt mangaan het meeste voor met een hoeveelheid van bijna 200 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per ons pecannoot. Per ons komt koper maar liefst met 133 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor in pecannoten. Andere mineralen die in mindere hoeveelheden in pecannoten zitten, maar nog steeds goed zijn vertegenwoordigd zijn fosfor, zink, ijzer, magnesium, calcium, seleen en kalium. Hiermee zitten er bijzonder veel verschillende mineralen in pecannoten met als belangrijk voordeel dat ze de werking van elkaar versterken.

Andere voordelen van het eten van pecannoten

Pecannoten beschikken ook over belangrijke polyfenolen, waaronder ellagzuur. Dit is een kanker werende stof en is hiermee een antioxidant voor het lichaam. Net als vitamine A en C zijn pecannoten daarom samen met de polyfenolen een belangrijke beschermer tegen verschillende varianten van kanker. Wat deze antioxidanten doen is dat ze de cellen in het lichaam beschermen tegen vrij radicalen. Vrije radicalen ontstaan door slecht eten, roken, alcohol, stress of UV-stralingen. De vrije radicalen die er ontstaan kunnen schade toebrengen aan de cellen in het lichaam en daarmee kan kanker ontstaan.

Tot slot beschikken pecannoten over de stof beta-sitosterol. Deze stof zorgt voor het verlagen van het cholesterol in de aderen. Omdat de aderen hier minder dicht van gaan zitten wordt de kans op hart- en vaatziekten ermee lager. Naast dat ze goed zijn tegen verschillende varianten van kanker, zijn pecannoten gezond voor het hart.

Plaats een reactie