free
hit counter

Zijn amandelen gezond?

Tegenwoordig is iedereen er van op de hoogte dat noten gezond zijn voor ons lichaam. Amandelen vallen ook onder noten en hierbij geldt dat amandelen gezond zijn. Maar hoe gezond zijn amandelen precies? Er wordt gezegd dat amandelen onder de superfoods vallen en een geneeskrachtige werking hebben. Hieronder leggen we meer uit over de voordelen van het eten van amandelen.

Waarom zijn amandelen zo gezond?

Amandelen behoren tot de gezondste noten die er zijn. Hieronder benoemen we de belangrijkste voordelen van het eten van amandelen en vervolgens leggen we deze verder uit.

  • Gezonde vetten!
  • Bron van vitamine E
  • Amandelen hebben veel vezels
  • Glucose intolerantie neemt af

Toch horen we vaak dat amandelen vet zijn en ons dik maken. Hoe zit dat precies? Dat kunnen we hier meteen uitleggen. Amandelen hebben namelijk onverzadigde vetten. Dit zijn de gezonde vetten die juist goed zijn voor je lichaam om te eten. Deze vetten zorgen er namelijk voor dat het cholesterol in je aderen wordt tegengegaan en daarmee helpen de onverzadigde vetten in amandelen om hart- en vaatziekten tegen te gaan. Natuurlijk moet je ook niet teveel amandelen eten want dan zal je wel zien dat je dik wordt. Dat geldt overigens voor alles. Teveel is nooit goed. Geadviseerd wordt om een handje amandelen per dag te eten. Dit zijn tussen de 20 en 25 stuks.

Verder zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de voedingseigenschappen van amandelen. Zo blijkt dat amandelen gezond zijn vanwege het bijzonder hoge gehalte aan vitamine E en het mineraal mangaan. Vitamine E is net als de onverzadigde vetten goed tegen en cholesterol en het tegengaan van hart- en vaatziekten. Verder helpt vitamine E bij een gezonde huid, spieren, de aanmaak van rode bloedcellen en is het goed voor de zenuwen.

Nog een reden waarom we kunnen zeggen dat beperkt eten in amandelen je niet dik zal maken is omdat er veel vezels in zitten. Vezels geven je lichaam een verzadigd gevoel waardoor je minder zal gaan snacken. Voor mensen die last hebben van obstipatie is het ook goed om vezels te eten. De vezels zijn namelijk belangrijk voor een goede spijsvertering. Doordat de spijsvertering beter verloopt kunnen de voedingsstoffen uit andere voeding overigens ook beter worden gehaald.

Tot slot zijn amandelen goed voor mensen die lijden aan diabetes. Zo zijn er onderzoeken geweest naar mensen die diabetes hebben en het effect van het eten van amandelen. Hieruit is gebleken dat wanneer mensen amandelen eten de glucose intolerantie af nam.

Tips om amandelen te eten

Amandelen kun je uiteraard zo uit de hand eten tijdens een het kijken van een film of als tussendoortje. Je kunt amandelen echter ook op een andere manier klaarmaken bij heerlijke gerechten. Wanneer je een salade maakt dan kun je hier amandelen doorheen mengen. Dit is overigens ook erg gezond. Verder kun je de amandelen door een cake heen bakken. Een cake krijgt hier een vollere en lekkere smaak van. Tot slot zijn amandelen lekker en makkelijk door een smoothie. Je hoeft het alleen bij de blender in te gooien.

Plaats een reactie