free
hit counter

12 Natuurlijke Vetverbranders Met Bewezen Werking

Vet verbranden is iets wat veel mensen willen. Een strak en mooi lichaam, dat heeft niet iedereen van nature en daarom kunnen vetverbranders een goede optie zijn om wat af te vallen. Nu zijn er veel manieren waarop je vet kunt verbranden.

Zo vind je als je op internet zoekt allerlei repen, shakes en drankjes waardoor de kilo’s eraf zouden vliegen. Maar wat natuurlijk nog beter is, is wanneer deze vetverbranders natuurlijk zouden zijn. Op een natuurlijke manier kilo’s verliezen is natuurlijk altijd beter en gezonder. In dit artikel zullen we daarom een aantal natuurlijke vetverbranders met bewezen werking bespreken!

Waarom natuurlijke vetverbranders?

Op een natuurlijke manier kilo’s verliezen is gezonder, maar waarom? Het klinkt logisch en iedereen gelooft het, maar waarom is dit het geval? Dit komt doordat er eigenlijk niet echt een voedingsmiddel is wat je helpt aan te komen of juist af te vallen. Het gaat om de energiebalans die je hebt. Dit houdt in wat er over de gehele dag in en uit je lichaam gaat.

Natuurlijke ‘vetverbranders’ zijn dus voedingsmiddelen met hoogwaardige voedingsstoffen. Voedsel met hoogwaardige voedingsstoffen geeft je een vol oftewel verzadigd gevoel, terwijl je weinig calorieën binnenkrijgt en hierdoor val je dus af.

Wel kan het zo zijn dat bepaalde voedingsmiddelen een bepaald effect hebben op je stofwisseling. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je minder gemakkelijk vet opslaat, dat je makkelijker vet verliest of dat je lichaam sneller calorieën gaat gebruiken bij de vertering.

[quote template_id=”1″]

Waarom zou je dit liever willen dan iets onnatuurlijks wat eventueel wel sneller werkt?

[/quote]

Omdat er geen chemische stoffen in de natuurlijke producten zitten, wat het veel gezonder maakt. Ook zijn de natuurlijke vetverbranders een stuk goedkoper dan alle welbekende shakes, repen etc. Dit is ook een groot voordeel, zo hou je het namelijk ook nog een beetje leuk. Tot slot kun je de natuurlijke vetverbranders gemakkelijk in je normale eetpatroon toevoegen en combineren met de gewone maaltijden die je altijd eet.

12 Natuurlijke Vetverbranders Met Bewezen Werking

1.      Goede eetgewoontes

De eerste en belangrijkste vetverbrander, dat ben jij eigenlijk zelf. Belangrijk is dat je zelf gezonder gaat eten en ook waarschijnlijk wat minder. Van belang is dat je niet veel gaat snacken tussen de ‘belangrijke’ maaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) door. Vaak zijn de snacks tussendoor namelijk de boosdoeners.

Om te beginnen met het afvalproces en om vet te kunnen verbranden is het dus belangrijk dat je zelf eerst een gezond eetpatroon ontwikkelt. Hierdoor wordt het allemaal een stuk makkelijker om de kilo’s te verliezen.

2.      Sporten/Bewegen

Van belang is ook dat je, naast het gezonde eten, meer gaat bewegen. Dit hoeft niet meteen een hele work-out te zijn. Het huishouden dagelijks doen kan al genoeg zijn (en dan schiet je er ook nog wat mee op). Maar ook een stuk wandelen of op de fiets ergens naartoe gaan waarvoor je voorheen de auto pakte kan al genoeg beweging zijn.

Probeer bijvoorbeeld de boodschappen nu lopend te doen of op de fiets. Dan kun je uiteraard wel minder gemakkelijk alles meenemen, maar dan kun je ervoor kiezen om vaker in de week wat minder boodschappen op te halen bij de supermarkt. Gratis boodschappen bezorgen met Foodmarkt.

[quote template_id=”1″]

Hierdoor heb je alleen maar meer beweging en dit zal uiteraard in je voordeel werken.

[/quote]

Natuurlijk is het ook goed om misschien 1 tot 3 keer per week naar de sportschool te gaan om wat cardio te doen, waardoor je nog sneller afvalt. Wanneer je hiernaast ook nog krachtoefening doet, bescherm je je spieren tegen het verlies van je spiermassa. Sporten of in ieder geval bewegen is dus erg belangrijk.

3.      Artisjokken

Iets wat je misschien niet vaak eet en ook niet meteen aan zou denken zijn artisjokken. Artisjokken zitten boordevol voedingsvezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarom kunnen de artisjokken als één van de belangrijkste vetverbranders gezien worden.

Artisjokken hebben ontgiftende eigenschappen die de afvoer van het ‘afval’ in je lichaam aanmoedigen en stimuleren. Daarnaast houdt artisjok het niveau van triglyceriden en cholesterol onder controle. De secretie van gal is verantwoordelijk voor vertering van vetten en bestanddelen van artisjokken stimuleren dit ook. Tot slot bevatten ze veel vezels die de vertering gemakkelijker maken.

4.      Groene thee

Groene thee is een must als je gewicht wil verliezen. Deze thee bevat maar weinig calorieën en veel antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen zoals vitamines die je vaak kunt vinden in fruit en groente. Als je antioxidanten binnenkrijgt, zorgt dit voor een extra gezondheidseffect. Je hoeft niet extra antioxidanten binnen te krijgen via supplementen, want via je gewone voedingspatroon krijg je die al genoeg binnen en zeker wanneer je groene thee drinkt!

[quote type=”line” line_color=”f89200″ background_color=”f9e1c0″ font_italic=”yes” text_alignment=”center” template_id=”1″]

Naast dat groene thee antioxidanten bevat, is groene thee ook goed voor de vertering van voedsel.

[/quote]

Makkelijker naar het toilet kunnen, helpt natuurlijk ook bij het afvalproces. Groene thee bevat tevens het bestanddeel epigallocatechine-gallate wat erg goed is voor de stijging van calorieverbranding! Genoeg redenen om groene thee te drinken, want het smaakt ook nog eens goed!

5.      Cayennepeper

Cayennepeper is een perfect voorbeeld van hoe je een vetverbrander kan toevoegen aan je normale voedingspatroon. Deze peper wordt namelijk gebruikt om gerechten wat pittiger te maken en om gerechten te kruiden. Dit kun je dus gemakkelijk door je avondeten heen gooien voor een lekkere smaak en daarnaast is het dus ook nog eens een vetverbrander!

Het is niet de bedoeling dat je een hele cayennepeper in je eten gooit, maar als je het met mate eet, stimuleert het de verbranding van calorieën.

[quote type=”line” line_color=”f89200″ background_color=”f9e1c0″ font_italic=”yes” text_alignment=”center” template_id=”1″]

Ook is het zo dat hoe je het ook bereidt, of het gekookt, gedroogd, of in poedervorm is, cayennepeper blijft even sterk.

[/quote]

Daarnaast helpt cayennepeper om de bloedcirculatie te verbeteren. Tot slot beschermt het je uitscheidingsorganen, die uiteraard de taak hebben om het afval uit je lichaam te verwijderen.

6.      Grapefruit

Niet iedereen houdt ervan, maar grapefruit kan heel erg lekker zijn. Veel mensen gooien er meestal wat suiker overheen omdat het fruit anders erg zuur is, maar dat is wanneer je afvalt natuurlijk niet de bedoeling. Je zal dan dus even moeten doorbijten.

Een grapefruit bevat heel weinig calorieën, dus dik zal je er niet van worden. Ook kan het helpen bij het ontgiften. Dit komt doordat het fruit veel water bevat en ook weer veel antioxidanten. Ook zorgt een grapefruit ervoor dat je het gevoel hebt dat je vol zit. Dit komt door de vezels in het fruit. Vezels zorgen er tevens weer voor dat de vertering goed verloopt. Tot slot versterkt het fruit ook de controle over de bloedsuikers en dit zorgt ervoor dat je je energie tot het uiterste kunt verbruiken.

7.      Cafeïne/Koffie

Dit zal voor veel mensen een fijne vetverbrander zijn. Veel mensen drinken namelijk al iedere ochtend een heerlijk kopje koffie, dus dit zal niet voor veel verandering zorgen. De cafeïne die in de koffie zit, zorgt ervoor dat je veel energie krijgt en actiever bent. Dit is ook een reden dat mensen vaak een kopje koffie drinken als ze niet zo energiek zijn.

Door de energie die je krijgt en doordat je wat actiever wordt stijgt natuurlijk ook je energieverbruik. Dit werkt niet voor iedereen, maar het kan wel werken dus je kunt het altijd proberen.

[quote type=”line” line_color=”f89200″ background_color=”f9e1c0″ font_italic=”yes” text_alignment=”center” template_id=”1″]

Ga niet opeens heel erg veel koffie drinken, want hier kun je een onrustig gevoel van krijgen en kun je juist je concentratie verliezen.

[/quote]

Het beste is om tussen de 1 tot 4 koppen koffie per dag te drinken en niet meer. Wanneer je niet van koffie houdt (ja, die mensen zijn er ook), dan kun je er ook voor kiezen om een cafeïnepil te nemen. Dit zou hetzelfde effect hebben en dus ook goed kunnen werken. Begin met max. 100mg cafeïne, meer kan namelijk weer zorgen voor concentratieverlies.

8.      Rucola

Je houdt ervan of je vindt het niet te eten, maar rucola is een goede vetverbrander dus als je er wel van houdt is het zeker een aanrader. De slasoort heeft pit en kan lekker zijn op een broodje met bijvoorbeeld zalm, maar ook door de salade. Dus ook dit kun je weer gemakkelijk toevoegen in je dagelijkse eetpatroon en voedingsgewoontes.

Het is een natuurlijk antioxidant en zorgt voor een positief effect op het metabolisme van je spiercellen. Door het eten van rucola gaan je spiercellen sneller en meer energie verbruiken en dat zal ervoor zorgen dat je gaat afvallen.

9.      Vlees en Vis

Misschien zou je het niet verwachten, maar vlees en vis zijn ook vetverbranders. Je hebt namelijk ook energie nodig om eiwitten te verteren als we het vergelijken met koolhydraten en vet. Dit betekent dus ook dat je hiermee het aantal calorieën dat je binnen hebt gekregen sneller verbrandt. Kijk hierbij vooral naar magere vleessoorten, want die bevatten veel eiwitten. Vis bevat ook veel eiwitten!

10.  Volle granen

Volle granen zijn uiteraard gezonder dan geraffineerde granen, omdat geraffineerde granen fabrieksmatig bewerkt zijn en dit willen we nou juist niet. Ook zorgen volle granen weer voor het volle gevoel wat eerder al besproken is. Dit komt doordat het een langere tijd duurt voordat deze granen zijn opgenomen in het lichaam.

Volle granen bevatten verscheidene mineralen, vitamines en koolhydraten, maar hebben wel een erg laag vetgehalte wat erg positief is!

11. Avocado

Avocado is een heuse trend geworden en er zijn zelfs speciale restaurants waar je alleen maar gerechten kunt eten met avocado. Dit is natuurlijk niet zonder reden, veel mensen vinden avocado erg lekker, maar nog belangrijker is dat het erg gezond is. Ook avocado is weer makkelijk te verwerken in je dagelijkse eetgewoontes. Je kunt door een lekkere salade makkelijk wat avocado doen, maar ook voor op je cracker of brood is avocado goed beleg!

Avocado versnelt je spijsvertering, maar beschermt je cellen in je lichaam ook van vrije radicalen. Naast dat je ervan afvalt, zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan het eten van avocado.

[quote template_id=”1″]

Het zou namelijk het cholesterol verlagen, de kans op een hartaandoening verlagen, wonden genezen en erg goed zijn voor je ogen en haar!

[/quote]

Omdat avocado op zoveel verschillende manier te bereiden is, is dit de ideale vetverbrander!

12.  Kokosolie

Ook kokosolie kun je weer perfect toevoegen aan je normale voedingspatroon. Vervang simpelweg de olie en boter die je voorheen gebruikte om in te bakken met kokosolie. Je proeft er niets van, het is veel gezonder en bovendien een vetverbrander.

Kokosolie bevordert de stofwisseling en geeft je energie, wat je een verzadigd en vol gevoel zal geven. Je hebt hierdoor weer minder snel trek en zult minder snacken. Vetten die in de kokosolie zitten worden vaak sneller verbrand dan bijvoorbeeld koolhydraten, en ook dit is natuurlijk positief.

Buiten dat het een vetverbrander is, is kokosolie ook gezond voor andere dingen. Het houdt de schildklier bijvoorbeeld gezond en een slecht werkende schildklier is één van de belangrijkste redenen voor obesitas bij vrouwen. Een goed werkende schildklier wil je dus zeker hebben! Vervang de oliën en boters die je nu gebruikt dus simpelweg door kokosolie en het afvallen kan gaan beginnen!

Plaats een reactie