free
hit counter

Is muesli gezond?

Wanneer we in de ochtend aan het ontbijt gaan dan willen we een goede boost met energie opdoen voor de dag. Muesli is een gemakkelijke en handige maaltijd om de dag mee te beginnen. In Nederland is het erg populair en het kan op verschillende manieren worden gegeten. Onder muesli verstaan we de verzamelnaam voor granenvlokken van haver, tarwe of speltgranen. Muesli wordt vervolgens gemaakt door er nog verschillende ingrediënten aan toe te voegen, zoals noten en zaden of gedroogd fruit. Muesli moet niet worden verward met cruesli wat vaak gebeurt. Bij cruesli gaat het om gesuikerde granenvlokken. Hierdoor worden ze een stuk krokanter en zoals je wellicht kunt begrijpen een stuk ongezonder om te eten.

Naast dat muesli een gemakkelijk ontbijt in de ochtend is, is muesli gezond. Maar naast dat muesli gezond is, zijn er ook een aantal nadelen aan het eten van muesli. Ben jij benieuwd naar de voor- en nadelen die muesli te bieden heeft? Lees dan hieronder verder.

Waarom is muesli gezond?

Wanneer je muesli eet is het belangrijk om te letten op de stoffen die er aan zijn toegevoegd. Muesli beschikt over veel hoogwaardige en duurzame granenvlokken. Deze zijn erg goed voor onze gezondheid en ze bevatten veel vezels. De vezels die er in de granenvlokken zitten zijn goed voor onze spijsvertering en voor de stoelgang. Door het eten van muesli zijn onze darmen beter in staat om de voedingsstoffen uit de voeding te halen.

Daarnaast zijn er veel mixen van muesli waarbij er noten en zaden zijn toegevoegd. Ook deze muesli is gezond. De noten en zaden hebben diverse voordelen voor ons lichaam. Zo staan noten en zaden er om bekend dat ze gezonde vetten bevatten. Gezonde vetten heeft ons lichaam hard nodig. Daarnaast zijn de noten en zaden goed voor ons humeur en het tegengaan van hart- en vaatziekten. Verder kun je er ook voor kiezen om muesli aan te schaffen met gedroogd fruit. Zo heb je naast de gezonde voeding uit de granenvlokken goede voedingsstoffen uit het gedroogde fruit welke je binnenkrijgt.

De nadelen van muesli

Er zitten ook nadelen aan het eten van muesli. Ten eerste hangt het er van af welke soort muesli je kiest. Wanneer je muesli in de supermarkt koopt dan dien je je niet te laten verleiden door diverse slogans die er op de verpakkingen staan. Je komt namelijk veel verpakkingen tegen waarop staat dat er minder suikers in zitten of zonder toegevoegde suikers. Je weet het echter pas zeker wanneer je naar de ingrediënten kijkt.

In muesli zitten namelijk ook veel natuurlijke suikers. Veel van deze suikers zijn snelle suikers en deze zorgen er voor dat je snel weer last krijgt van honger. Daar komt bij dat muesli rijk is aan calorieën, omdat er veel koolhydraten in zitten. Wanneer je wilt afvallen dan is muesli wellicht geen goed idee om te eten. Het hoge aantal calorieën maakt het erg moeilijk om gewicht kwijt te raken. Wanneer je echter kiest voor een klein portie muesli dan heeft dat als gevolg dat je helemaal snel weer last krijgt van honger en opnieuw gaat eten.

Plaats een reactie