free
hit counter

Is Brinta gezond?

In Nederland is Brinta erg populair als ontbijt. Het is namelijk een maaltijd die we in de ochtend makkelijk naar binnen kunnen werken. Even een bordje met water in de magnetron en vervolgens giet je er wat Brinta bij in. Daarna is het papje klaar om gegeten te worden en kun jij naar het werk, naar school of elders. Naast dat Brinta erg handig is om in de ochtend te eten is Brinta gezond om te eten. Hieronder vertellen we meer over de voordelen die het eten van Brinta te bieden heeft.

Waarom is Brinta gezond?

Hieronder hebben we de voordelen van het eten van Brinta benoemd.

  • Geeft een boost in de ochtend
  • Rijk aan voedingsvezels
  • Goed tegen hart- en vaatziekten
  • Goed voor botten en huid

Wanneer jij in de ochtend opstaat en je klaar gaat maken voor de dag dan kan je vast wel een goede boost met energie krijgen. Hier komt Brinta aan de orde! Brinta kan je lichaam namelijk veel energie geven voor een lange periode. Dat komt doordat er langzaam verteerbare koolhydraten in zitten en fosfor, magnesium en vitamine B. Deze combinatie zorgt er voor dat jij je energiek zult voelen. Ook voor sporters is het niet verkeerd om de dag te beginnen met een schaaltje Brinta.

Nog een belangrijk voordeel aan het eten van Brinta is dat je op deze manier veel voedingsvezels binnenkrijgt. De meeste mensen in Nederland krijgen een tekort aan vezels binnen en daarom is het voor veel mensen dan ook goed om de dag te beginnen met een goede dosering aan vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede stoelgang en het goed laten verlopen van de spijsvertering. Wanneer je problemen hebt met de stoelgang en last hebt van diarree dan kan dat komen doordat je te weinig vezels hebt gegeten. Vezels zorgen er voor dat de voeding beter door de darmen heen kan en daardoor hebben je darmen ook beter de kans om de voedingsstoffen uit de voeding te halen. Voor je lichaam is het dus ook een stuk gezonder, omdat je zo beter in staat bent om voedingsstoffen op te nemen.

Ook is Brinta gezond bij het tegengaan van hart- en vaatziekten. Hier zorgen de vezels in Brinta voor. De vezels helpen namelijk het slechte LDL cholesterol tegen te gaan. Het LDL is het slechte cholesterol in ons lichaam. Dit cholesterol gaat vast zitten in de aderen en hierdoor kan aderverkalking ontstaan, waardoor het bloed minder makkelijk door de aderen heen kan stromen. Dit heeft als gevolg dat de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten toe kan nemen. Gelukkig helpt Brinta dit tegen te gaan!

Tot slot is Brinta gezond omdat het goed is voor de botten en voor de huid. Dat komt door de mineralen calcium, fosfor en magnesium die in Brinta zitten. Daarnaast wordt Brinta over het algemeen vaak gegeten met melk. In melk zit ook veel calcium wat goed is voor de botten. Calcium zorgt er namelijk voor dat botontkalking wordt tegengegaan op latere leeftijd.

Plaats een reactie