free
hit counter

Is mango gezond?

De mango komt oorspronkelijk uit India. Deze vrucht heeft een zoete smaak en er bestaan inmiddels meer dan 1000 verschillende soorten van. Dat komt omdat de zaadjes van de mango zijn meegenomen en in verschillende delen van de wereld zijn geoogst. Voor velen is het eten van een mango een echte delicatesse. Naast dat je heerlijk kunt genieten van de smaak van deze vrucht heeft het nog meer voordelen. Het is namelijk erg goed voor je gezondheid en er zijn verschillende voordelen mee te behalen. Hieronder lees je waarom mango gezond is om het met regelmaat te eten.

Waarom mango gezond is

Allereerst is mango gezond omdat het betacaroteen bevat. Betacaroteen zorgt er voor dat de kans op astma wordt verkleind. Betacaroteen heeft nog meer voordelen. Zo beschermt het je lichaam tegen UV straling en beschermt het je ogen. Niet verkeerd dus om tijdens een tropische vakantie even een heerlijke mango te eten! Daarnaast helpt het eten van mango bij het voorkomen van kanker. Dit komt o.a. door een krachtige antioxidant die fenol wordt genoemd. Fenol beschermd voornamelijk tegen het krijgen van prostaatkanker. Fenol is niet de enige antioxidant die in mango’s te vinden is. Zo beschikt een mango ook over een hoge dosering aan vitamine A en C. Beiden zijn belangrijke antioxidanten voor het lichaam. Deze helpen de cellen in het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Door het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen wordt het lichaam beschermd tegen verschillende vormen van kanker. Bovendien heeft vitamine C uit mango nog een belangrijk voordeel en dat is dat het er voor zorgt dat het ijzer uit andere voeding beter kan worden opgenomen door het lichaam. Vitamine A is goed voor de groei, de weerstand en voor de ogen.

Ook is vitamine E te vinden in mango. Wist je dat de vitamine E in mango’s zorgen voor een betere werking van het hormonale systeem in je lichaam? Dit zorgt vervolgens voor een beter seksleven.

Overige voordelen van het eten van mango

Er zijn nog een aantal redenen waarom mango gezond is en waarom je tijdens het doen van de boodschappen de volgende keer beter een paar mango’s mee kunt nemen. Mango’s zorgen er namelijk voor dat verstopte poriën in de huid zich openen. Mango staat bekend als een van de meest effectieve vruchten voor deze aandoening. Het eten van mango’s zorgt voor een mooie en glanzende huid. Ook vitamine A is hier belangrijk bij. Voor een jong en gezond huidje komt een mango goed van pas!

Ook is mango gezond omdat het een positief effect heeft op het hart. Een rijpe mango is goed bij het versterken van de hartspier. Mango’s zijn ook goed bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Door het cholesterol in de aderen te bestrijden wordt de kans op verschillende hart- en vaatziekten verkleind. Minder cholesterol betekent dat het bloed beter door de aderen kan stromen en er minder kans bestaat op een bloedpropje en andere aandoeningen. Ook hebben de vitaminen A en E en Selenium een positieve werking bij het tegengaan van hart- en vaatziekten.

 

 

Plaats een reactie