free
hit counter

Is maca poeder gezond?

Maca poeder is een poeder dat wordt gemaakt van de wortel van de maca plant. Deze komt van het hooggebergte uit het Andes gebied in Peru. De plant groeit op maar liefst meer dan 2500 meter hoogte en dit maakt de plant erg bijzonder. Er worden veel positieve uitspraken gedaan over de gezondheid van maca poeder. Veel mensen zeggen namelijk dat maca poeder gezond is. Hieronder geven wij meer informatie over de voordelen van maca poeder.

De voordelen van maca poeder

Op de hoogte waarop de maca plant groeit komen veel gezonde voedingsstoffen voor, waaronder een groot aantal mineralen. Er wordt beweerd dat de maca plant deze stoffen ook meekrijgt en daarom bijzonder veel goede eigenschappen heeft voor de gezondheid. Voor vrouwen kan het bijvoorbeeld goed zijn om maca poeder te nemen wanneer je zwanger probeert te worden. Maca poeder schijnt goed te werken bij bepaalde problemen met de vruchtbaarheid. Daarnaast kan het voor vrouwen helpen in de periode van de overgang. Maca poeder brengt meer balans in het lichaam en het kan helpen om de stress te verminderen.

Ook voor mannen kan maca poeder gezond zijn. Zo kan het bij mannen het libido verhogen of kan het helpen bij erectiestoornissen.

Maca poeder heeft nog veel meer voordelen. Zo zitten er bijzonder veel eiwitten in. Goed nieuws dus voor de sporters onder ons. Ook zitten er veel vezels in. Veel Nederlanders hebben een tekort aan vezels en daar kan maca poeder een oplossing voor zijn. Aan mineralen ontbreekt het ook niet. De mineralen die in maca poeder zijn te vinden zijn fosfor, magnesium, calcium, kalium, natrium, zwavel en ijzer. Daarnaast zitten er de vitaminen B1, B2, C en E in. Bovendien is maca poeder goed te eten voor mensen met een glutenallergie. De meeste maca producten zijn glutenvrij, maar het beste kun je bij aankoop nog wel altijd even voor de zekerheid de verpakking controleren.

Plaats een reactie