free
hit counter

Is kokoswater gezond?

Kokoswater is het water dat zich binnen in een kokosnoot begeeft. Kokosnoten groeien voornamelijk aan de kust in tropische gebieden. Deze groeien aan palmbomen en wanneer ze van de palmboom worden gehaald kunnen ze open worden gemaakt om het kokoswater te drinken. In de bovenkant zitten een aantal zachte plekken waar een gaatje in gemaakt kan worden, zodat het water eruit kan worden gedronken met een rietje. Een kokosnoot is ook open te maken met een kapmes door de bovenkant los te halen. Het leegdrinken van een kokosnoot is ideaal op een warme zomerdag. Dit geeft je lichaam een verfrissend en dorstlessend gevoel.

Helaas beschikken we in Nederland niet over de grote kokosnoten met het vele water er in. Toch wordt er tegenwoordig veel kokoswater verpakt in kartonnen verpakking om het op deze manier te vervoeren naar andere landen. De vraag is echter of kokoswater gezond is voor ons lichaam. Het antwoord is ja, het is erg gezond voor ons. Hieronder lees je meer over de voordelen.

Waarom is kokoswater gezond?

Allereerst is kokoswater gezond omdat er veel goede voedingsstoffen in zitten. In kokoswater zitten bijvoorbeeld diverse mineralen. De mineralen die voorkomen in kokoswater zijn sodium, magnesium, kalium, koper en calcium. Daarnaast zit er vitamine C in en is kokoswater rijk aan vezels. De vezels zorgen er voor dat kokoswater erg goed is voor je spijsvertering. Vezels hebben namelijk een positief effect op het verteren van de voeding in je darmen en daardoor kunnen de voedingsstoffen uit de voeding ook beter worden opgenomen door je lichaam. De vezels geven je ook sneller een verzadigend gevoel en het vele vocht uit een kokosnoot geeft ook meer druk op je maag. Hierdoor krijgen je hersenen sneller een seintje dat het genoeg heeft gehad. Samen zorgt dit er voor dat je goed kunt afvallen door het drinken van kokoswater. Het bevat ook nog eens weinig calorieën.

Je hebt vast al vaak veel beauty producten gezien waar kokosnoten op staan afgebeeld of welke bestaan uit kokosolie of kokosvet. Dat komt omdat de stoffen in kokosolie of kokosvet goed zijn voor acné en het helpt de huid te reinigen en te hydrateren. Dat geldt ook voor het drinken van het kokosnoot water. Wanneer je het drinkt worden er namelijk afvalstoffen uit je lichaam verwijderd. Dat zorgt voor een mooie huid. Ook is de vitamine C in kokoswater gezond. Deze zorgt namelijk voor een elastische en stevige huid.

Nog een tip is om in vervolg kokoswater te drinken op de zondag ochtend. Door het drinken van kokoswater kun je het vocht weer aanvullen wat uit je lichaam is onttrokken.

Tip bij het kopen van kokoswater

Helaas kunnen we in Nederland geen grote kokosnoten kopen waar we het sap zo uit kunnen drinken. Wanneer we kokoswater uit een fles of uit een pak kopen dan is het verstandig om wel goed op de verpakking te kijken wat er in zit. Er kunnen namelijk verschillende stoffen zijn toegevoegd om de houdbaarheid en de smaak te verbeteren die het ook ongezond maken.

Plaats een reactie