free
hit counter

Is kokosrasp gezond?

Kokosrasp en kokosmeel worden vaak met elkaar in verwarring gebracht. Kokosmeel is echt poeder dat overblijft nadat het kokosmelk wordt gedroogd. Het is een poeder en het wordt vaak gebruikt voor mensen die een glutenallergie hebben. Kokosrasp daarentegen is het echte vruchtvlees dat wordt geraspt. Kokosrasp kan bij verschillende gerechten gebruikt worden of je komt het in bepaalde producten tegen. Het wordt ook vaak gebruikt als decoratie van een bepaalde maaltijd. In feite is kokosrasp dus gewoon het vruchtvlees van een kokosnoot.

Er wordt vaak afgevraagd of kokosrasp gezond is voor het lichaam. Het antwoord is ja, kokosrasp is erg gezond om te eten en te gebruiken bij bepaalde gerechten. Het is dus niet alleen goed om te gebruiken als decoratie bij bepaalde gerechten.

Waarom is kokosrasp gezond?

Omdat kokosrasp bestaat uit het witte vruchtvlees van de kokosnoot heeft het ook de voordelen van het vruchtvlees. Hieronder sommen we de voordelen voor je op.

  • Een bron aan vezels
  • Vitaminen en mineralen
  • Antioxidanten

Gezien de grote hoeveelheid aan vezels is kokosrasp al gezond. Veel mensen hebben een tekort aan vezels. Het is daarom erg belangrijk om er voldoende van binnen te krijgen. Vezels zijn goed voor de spijsvertering. In feite voeden ze de gezonde bacteriën die je darmen helpen om de voeding te verwerken. Op deze manier kan er een betere spijsvertering plaatsvinden en ontstaat er ook een betere ontlasting. Mensen die problemen hebben met de stoelgang kunnen een tekort hebben aan vezels. Verder is kokosrasp gezond omdat deze beschikt over vitaminen en mineralen. In kokosrasp komt voornamelijk veel vitamine B11, oftewel foliumzuur voor. Dit is een vitamine waar het menselijk lichaam al snel te weinig van binnenkrijgt. Voornamelijk voor zwangere vrouwen is het belangrijk om veel vitamine B11 binnen te krijgen, omdat dit een gezonde groei van de baby stimuleert.

Tot slot is kokosrasp gezond omdat er antioxidanten in het vruchtvlees zitten. Antioxidanten zijn er om je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen hebben het op deze manier moeilijker om kanker te veroorzaken of hart- en vaatziekten.

Wanneer is kokosrasp minder gezond?

Het is ook niet goed om teveel kokosrasp te eten of het te veel te combineren met andere producten van kokosnoten. Dit komt omdat er ook slechte stoffen in zitten. In kokosrasp zitten namelijk veel verzadigde vetten. De verzadigde vetten zijn net de vetten die worden afgeraden om teveel van te eten. Onverzadigde vetten zijn namelijk gezonder voor je lichaam. De verzadigde vetten verhogen het LDL cholesterol en dat is het slechte cholesterol welke ook aderverkalking veroorzaakt en de kans op hart- en vaatziekten doet toenemen. Echter zijn de vetten in kokosnoten bijzondere vetten, want deze bestaan voor het grootste gedeelte uit laurinezuur. Dit zijn middellange vetzuurketens en deze zijn gemakkelijk af te breken door je lichaam. Daarnaast bevorderen ze ook juiste het goede HDL cholesterol. Daardoor is het opeens een stuk minder slecht voor je lichaam, maar moet je er wel op letten dat je er niet teveel van eet, want ze stimuleren ook juist het slechte cholesterol in je lichaam.

Plaats een reactie