free
hit counter

Is een kokosnoot gezond?

We kennen een kokosnoot voornamelijk van vakanties of uit een film die zich afspeelt in de tropen. Prachtige plaatjes van een lichtblauwe zee met een strand en een palmboom met kokosnoten die we te zien krijgen. In Nederland kennen we helaas geen palmbomen en kokosnoten zijn dan ook minder populair in ons land. In de supermarkt zijn wel de kleinere kokosnoten te vinden waar voornamelijk veel vruchtvlees in zit. De grote kokosnoten die voornamelijk vol zitten met sap zijn vaak erg duur om ze van een ver van naar Nederland te vervoeren. Daarom zijn deze schaars in ons land. Op vakantie kunnen we er natuurlijk wel genoeg van drinken. De vraag is dan ook of kokosnoot gezond is, aangezien ze voor een groot deel alleen uit sap bestaan. Het antwoord daarop is ja, een kokosnoot heeft diverse voordelen voor ons lichaam. Hieronder lees je meer over deze voordelen.

Waarom een kokosnoot gezond is

Er zijn tig van voordelen van het eten van een kokosnoot. Hieronder benoemen we de belangrijkste voordelen en lichten we deze toe.

  • Goed voor het immuunsysteem
  • Stimuleert de stofwisseling
  • Goed voor de sportprestaties
  • Goed voor je huid
  • Kokosnoot is goed voor het bloedsuikerniveau

Allereerst is kokosnoot gezond voor je immuunsysteem. Kokosnoot beschikt namelijk over de stof laurinezuur. Deze stof werkt goed bij het bestrijden van bacteriën, schimmels en virussen. Hierdoor is jouw immuunsysteem hier beter tegen opgewassen. Daarnaast is kokosnoot gezond omdat het de stofwisseling versnelt. Dit zorgt er ook voor dat je lichaam makkelijker en sneller vet gaat verbranden. Door het drinken van kokosnoten is het dus makkelijker voor je lichaam om af te vallen.

Het afvallen wordt ook makkelijk gemaakt doordat een kokosnoot je een erg vol gevoel geeft. Wanneer je een hele kokosnoot leeg drinkt dan komt er veel druk op je maag te staan van het vele vocht. Hierdoor krijgen je hersenen eerder een seintje dat je vol zit. Daar komt nog eens bij dat kokosnoten een verzadigend gevoel geven. Door het verzadigende gevoel blijf je minder snel door eten in andere voeding.

Ook is cocosnoot gezond omdat het goed is voor je huid. Het heeft namelijk een hydraterende en een voedende werking. Dit heeft ook een gunstig effect op je haar. Hierdoor kom je vaak doucheschuim of zeep tegen waarbij je ziet dat er cocosolie in zit verwerkt.

Ook voor sporters is een cocosnoot gezond. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerst zitten er vetten in kokosnoten die gebruikt kunnen worden als energie. De vetten die er in zitten fungeren namelijk direct als een bron van energie en worden niet in het lichaam opgeslagen als vet. Daarnaast is het zo dat kokosnoten de aanmaak van spiermassa stimuleert. In kokosnoten zitten namelijk stoffen die er voor zorgen dat het weefsel in de spieren opgebouwd kan worden. Op deze manier kan je vetpercentage dus erg snel omlaag gaan en kan het spiermassa juist snel toenemen.

Zorg er ook voor dat je weer niet teveel kokosnoten gaat eten na het lezen van deze tips, want teveel is natuurlijk nooit goed.

Plaats een reactie