free
hit counter

Is bulgur gezond?

Bulgur is bij veel mensen niet bekend. Het is een graanproduct dat gemaakt wordt van tarwe. Deze komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. In Turkije is bulgur voornamelijk erg bekend en daar wordt het veel gegeten. Bulgur kan met veel verschillende maaltijden klaar worden gemaakt. Daarnaast is bekend dat bulgur gezond is om te eten. Ben jij benieuwd naar de voordelen die bulgur voor je lichaam te bieden heeft? Lees hieronder dan verder over de voordelen.

Waarom bulgur gezond is

Bulgur heeft diverse gezondheidsvoordelen. Dat komt door de stoffen die te vinden zijn in dit graanproduct. In bulgur zitten enorm veel vezels, je krijgt eiwitten binnen, er zitten mineralen in en er zit vitamine B1 in.

De vezels die in bulgur te vinden zijn, zijn onmisbaar voor je lichaam. Alleen daarom al is bulgur gezond om te eten. Het is namelijk zo dat 90 procent van de mensen in Nederland een tekort heeft aan vezels en daarom is het dus belangrijk om producten te eten die over veel vezels beschikken. Bij bulgur is dit zeker het geval. Per merk bulgur kan het aantal verschillen, maar wanneer je een goed merk kiest dan kun je producten vinden die over 10 gram vezels per 100 gram bulgur beschikken. Er zijn zelfs bulgur producten te vinden met nog grotere hoeveelheden vezels. Een van deze producten is zonnatura bulgur. Deze heeft maar liefst 18 gram vezels per 100 gram. Dit is bijzonder veel en wanneer jij bulgur producten eet dan kun je er zeker van zijn dat je genoeg vezels voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgt.

De vezels zelf kunnen niet worden verteerd door je darmen. Daarom komen ze in zijn geheel in de darmen terecht en daar zijn ze een bron van voeding voor de goede bacteriën. Doordat deze bacteriën gevoed worden kunnen ze de spijsvertering helpen om gezond te blijven en daardoor kan er een betere spijsvertering plaatsvinden. Op deze manier worden voedingsstoffen beter uit andere voeding gehaald. Daarnaast zorgen de vezels voor een verzadigd gevoel. Je lichaam zit hier sneller door vol en daardoor blijf je minder lang door eten. Bulgur past dus goed in een gezond dieet.

Verder is bulgur gezond omdat het een goede bron van eiwitten is. Eiwitten zijn belangrijk voor het lichaam, omdat het bouwstoffen zijn voor het weefsel en de spieren. Verder zitten de mineralen fosfor en magnesium in bulgur. Fosfor is belangrijk voor het stevig maken van de botten en voor de energievoorziening. Magnesium is goed voor de prikkels naar de zenuwen en de spieren. Daarnaast zorgt het voor het ontspannen van de spieren. In bulgur is ook vitamine B1 te vinden. Dit is goed voor de verbranding van koolhydraten en het is goed voor het zenuwstelsel.

Tot slot is bulgur goed voor mensen met diabetes. Het eten van bulgur zorgt er namelijk voor dat er minder hoge pieken en dalen zijn in het bloedsuikerspiegel. Bulgur beschikt over minder snelle koolhydraten. Daardoor zorgt dit er voor dat het minder snel door de darmen wordt verteerd.

Plaats een reactie