free
hit counter

Is kiwi gezond? Je leest het hier

We kennen de kiwi allemaal wel. Voor sommigen behoort deze fruitsoort tot het dagelijkse menu, terwijl het voor anderen ongewenste voeding is. In Nederland is de kiwi erg populair. Maar wat weten we eigenlijk over de kiwi? Is kiwi gezond voor ons lichaam? Jazeker! De kiwi is erg gezond voor het lichaam. Oorspronkelijk komt deze fruitsoort uit het noorden van China, maar tegenwoordig wordt het verwerkt over de hele wereld. De grootste producenten van de kiwi zijn de landen Chili, Amerika, Japan, Italië en Frankrijk. In dit artikel vertellen wij graag meer over de voordelen van het eten van een kiwi. Ook wanneer je geen liefhebber bent van deze fruitsoort is het toch goed voor je om het met regelmaat te eten!

Waarom kiwi gezond is

Er zijn vele redenen waarom kiwi gezond is. De eerste en misschien wel de meest belangrijke reden is dat het rijk is aan belangrijke vitaminen. Kiwi’s zijn geen grote vruchten, maar zijn wel echte vitaminebommetjes. Kiwi’s zijn namelijk rijk aan vitamine B, C en E. Vitamine B is belangrijk voor het lichaam voor een goede stofwisseling. Vitamine C is, zoals we allemaal weten, goed voor het immuunsysteem. Met voldoende vitamine C is je lichaam beter in staat om zichzelf te beschermen tegen ziekten. Wanneer je een rijpe en groene kiwi hebt dan beschikt deze over zelfs nog meer vitamine C dan een sinaasappel! Vitamine E is tot slot een belangrijke vitamine voor de regulatie van de stofwisseling en het beschermen van de cellen en de bloedbanen.

Bijzonder aan kiwi’s zijn dat ze actinidine bevatten. Actinidine is een eiwit afbrekend enzym. Dit enzym zorgt er voor dat eiwitten beter kunnen worden verteerd door ons lichaam. Hiermee zijn kiwi’s de enige fruitsoort die over dit enzym beschikken.

Nog een belangrijke reden waarom kiwi gezond is, is dat het goed bij je dieetschema in past. Kiwi’s beschikken over maar weinig calorieën. Per ons krijgt je lichaam 57 calorieën binnen. Dit zijn bijzonder weinig calorieën, terwijl je toch nog veel gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Naast dat je hiermee gewicht kunt verliezen is het ook een vele malen gezondere manier om gewicht te verliezen dan door te lijnen.

Overige tips bij het eten van kiwi

Wist je dat een kiwi ook over ontzettend veel vezels beschikt? De meeste vezels zitten echter in de schil. Deze harige schil klinkt voor veel mensen niet aantrekkelijk, maar ze zijn wel erg gezond. Er zijn mensen die de gehele schil van de kiwi opeten. De vezels zijn erg gezond voor het lichaam. Deze helpen bij een goede spijsvertering en zijn tevens ook goed bij het volgen van een dieet. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel in je lichaam. Daarnaast zorgen de vezels er voor dat andere voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen door het lichaam.

Kiwi’s kun je ongeveer twee weken in de koelkast bewaren na het aanschaffen. Ook kun je hem invriezen om het later als een smoothie klaar te maken. Op deze manier kun je genieten van een heerlijke gezonde smoothie!

Plaats een reactie