free
hit counter

Zijn kersen gezond?

Kersen zijn heerlijke vruchten die door veel mensen als lekkernij worden gegeten. Het zijn zoete vruchten die je lekker als snack kunt nemen. Naast dat kersen erg lekker zijn, zijn kersen gezond. Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken geweest en er wordt gezegd dat de kers tot de categorie van een superfood kan worden gerekend. Het eten van kersen levert dus een dubbele win situatie op. Naast dat je geniet van de heerlijke snack werk je tegelijkertijd aan je gezondheid. Hieronder lees je waarom kersen gezond zijn voor je lichaam.

Waarom kersen gezond zijn

Het eten van kersen levert je lichaam veel goede voedingsstoffen op die essentieel zijn voor een gezond leven. Zo bevatten kersen een grote hoeveelheid van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vitamine A en C. Beide vitaminen zijn belangrijke antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijk bij het voorkomen van verschillende ziekten. Ze beschermen de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen. Hiermee wordt de kans op kanker verkleind. Bij het eten van een ons kersen krijgt je lichaam 43 procent van de ADH vitamine A binnen en 17 procent van de ADH van vitamine C. Vitamine A is daarnaast ook goed voor de ogen, voor de huid en voor de groei. Vitamine C is belangrijk om dagelijks binnen te krijgen, omdat deze wateroplosbaar is. Je lichaam heeft dus dagelijks vitamine C nodig om over een sterk immuunsysteem te blijven beschikken.

Naast vitaminen zijn mineralen belangrijk voor je lichaam. Mineralen helpen bij het omzetten van voeding in bouwstoffen voor het lichaam. Mineralen zijn dus een essentieel onderdeel voor je lichaam. Het is belangrijk om over verschillende soorten mineralen te beschikken. In kersen zitten diverse mineralen. Per ons krijgt je lichaam 11 procent van de ADH aan koper, 5 procent van de ADH aan mangaan en verder krijgt je lichaam voor 4 procent van de ADH aan kalium en ijzer binnen.

Naast de vitamine A en C beschikken kersen over nog veel meer antioxidanten. Fytonutriënten zijn belangrijke antioxidanten voor het lichaam. Kersen beschikken over maar liefst 21 verschillende fytonutriënten. Hiermee zijn kersen een van de vruchten met de meeste fytonutriënten. Dat maakt het eten van deze vrucht uitermate gezond voor het lichaam. Verschillende fytonutriënten versterken de antioxiderende werking van elkaar namelijk!

Andere voordelen van het eten van kersen

Ook zijn kersen gezond omdat ze helpen bij het bestrijden van nog meer ziekten. Zo helpen kersen bij het tegengaan van reuma en artrose. Waar de meeste medicijnen niet in staat zijn om de klachten van artrose tegen te gaan, is uit onderzoek gebleken dat kersen de klachten van artrose wel aanzienlijk kunnen verlagen.

Heb jij verder last van slaapproblemen? Probeer dan eens om dagelijks een handje kersen te eten. In kersen zit de stof melatonine. Deze stof zorgt voor regulatie van het slaappatroon. Het eten van kersen is daarom goed bij het tegengaan van insomnia. Tot slot is gebleken dat kersen helpen bij het sneller herstellen van de spieren en het verlagen van spierpijn. Voor de echte sporters onder ons is het niet verkeerd om er dagelijks een portie kersen bij te nemen!

Plaats een reactie