free
hit counter

Is kippensoep gezond?

Ook in Nederland is kippensoep al een lange tijd erg populair. Kippensoep is erg gemakkelijk te maken wanneer we het kant en klaar kopen in de winkel. We hoeven het blik alleen maar in de pan te gooien en we zijn klaar om het te eten nadat we het hebben opgewarmd. Kippensoep wordt ook veel gegeten door mensen die last hebben van een griep of een verkoudheid. Door de eeuwen heen was dit al erg normaal in de Joodse samenleving. Wanneer een kind ziek was dan werd er door de moeder een schaaltje kippensoep gegeven in plaats van medicijnen. Dit is inmiddels in veel culturen overgenomen en wanneer we ziek zijn kiezen we dan ook snel voor een schaaltje met kippensoep.

Zit dit echter alleen tussen de oren of is het echt zo dat kippensoep gezond is wanneer we een griep hebben of verkouden zijn? Hier zijn al verschillende onderzoeken naar gedaan die hebben aangetoond dat kippensoep daadwerkelijk goed voor je kan zijn. Hieronder vertellen we meer over de voordelen van het eten van kippensoep.

Waarom is kippensoep gezond

De Joodse moeders waren niet gek en er zit daadwerkelijk een kern van waarheid achter dat kippensoep gezond is tijdens griep. In kippenvlees zit namelijk een zwavel bevattende aminozuur dat cysteïne wordt genoemd. Deze verwijderd giftige stoffen uit het lichaam en het zorgt er voor dat je een sterk immuunsysteem houdt. Ook zorgt deze stof er voor dat het slijm in het lichaam dunner wordt gemaakt en dat het daardoor makkelijker opgehoest kan worden. Door het ophoesten van het slijm worden virussen makkelijker verwijderd uit het lichaam. Dit geeft je lichaam de kans om snel te genezen van virussen.

Naast het kippenvlees is kippensoep gezond, doordat er groenten in zitten. De groenten werken ontstekingsremmend. Dit zorgt er ook voor dat je lichaam beter wordt beschermd tegen ziekten. Alle verschillende soorten groenten hebben allemaal eigen functies waarbij het lichaam wordt beschermd tegen diverse kwalen. Afhankelijk van de bepaalde groenten en de hoeveelheden wordt bepaald hoe goed de kippensoep je lichaam beschermt tegen ziekten.

Voor mensen die willen afvallen is kippensoep ook erg goed om te eten. Je lichaam krijgt veel vocht binnen en samen met de ingrediënten is dit een goede manier waarvan je snel vol gaat zitten. De groenten leveren vitaminen en mineralen en het vlees dat je eet is mager vlees. Bovendien krijg je van kippenvlees veel eiwitten binnen wat belangrijke bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het vele vocht in kippensoep zorgt er voor dat je maag sneller vol zit en je hersenen al snel een seintje krijgen dat je lichaam voldoende heeft gegeten.

Tip voor het eten van kippensoep

Het beste kun je er voor kiezen om de kippensoep zelf te maken. Wanneer je het kant en klaar koopt in de supermarkt dan zit er vaak minder groente in en worden er stoffen toegevoegd die de houdbaarheid verbeteren. Deze stoffen zijn vaak slecht voor je lichaam. Daarnaast weet je bij zelfgemaakte kippensoep precies wat er in zit. Je kunt er al makkelijk wat extra groenten in doen.

Plaats een reactie