free
hit counter

Is haring gezond?

Een haring is echt Nederlands eten. De manier waarbij we de haring aan de staart pakken en naar binnen werken zien we in weinig andere landen. Het eten van een haring is voor velen een echte lekkernij. Een verse haring is natuurlijk het lekkerst, maar we kunnen een haring ook uit blik of glas kopen. De vraag bij veel mensen is of haring gezond is naast dat het eten van een haring erg lekker kan zijn. Haring is zeer gezond voor ons lichaam. Hieronder vertellen we de voordelen van het eten van haring en kom jij erachter waarom haring gezond is.

Waarom is haring gezond?

Je hebt vast wel eens mensen horen zeggen dat haring vette vis is. Laat dat je er vooral niet van weerhouden om haring te eten. Vette vis klinkt misschien ongezond, maar dat is het niet. De vetten die in haring zitten zijn namelijk zeer gezond voor je lichaam. Deze bestaan uit enkelvoudige en meervoudige onverzadigde omega3-vetzuren. Omega3-vetzuren zijn erg goed voor het cholesterolgehalte in de aderen. Doordat het cholesterol wordt tegengegaan kan het bloed beter door de aderen heen stromen en wordt de kans op diverse hart- en vaatziekten lager. Omega3-vetzuren hebben echter nog veel meer voordelen. Zo kunnen ze depressies tegengaan, kanker helpen voorkomen en het is erg goed voor zwangere vrouwen en het geven van borstvoeding.

Naast de omega3-vetzuren beschikt haring over diverse mineralen. De mineralen die in haring zitten zijn natrium, kalium en fosfor. Er zijn verschillende soorten haringen op de markt en de hoeveelheid van de mineralen verschillen per soort haring. Naast de mineralen zitten er ook vitaminen in haring. De vitaminen die er in zitten zijn B2, B6 en vitamine D. Vitamine D krijgt je lichaam van zonlicht, maar het komt ook voor in voeding. Het helpt het lichaam om het mineraal calcium beter op te nemen, wat weer goed is voor de botten.

Tot slot is haring ook goed voor de sporters onder ons! Net zoals vele andere vissoorten beschikt een haring over veel eiwitten. Eiwitten zijn de bouwstoffen voor onze spieren en daarom is het zeer goed om een haring op te nemen in je voedingsschema. Aangeraden wordt om enkele malen in de week vette vis te eten. Dit kan dus een heerlijke haring zijn.

Is zure haring gezond?

Net als andere haring is ook zure haring gezond. Net als in normale haring zitten er in de zure haring namelijk ook veel gezonde stoffen, zoals de mineralen, de vitaminen en omega3-vetzuren. Daarom doe je er ook goed aan om deze te eten. Wanneer je last hebt van een hoge bloeddruk dan kun je zelfs beter een zure haring eten van een zoute haring. Van zout gaat je bloeddruk omhoog en in een zure haring zit niet veel zout wat natuurlijk wel in een zoute haring zit. Een zure haring daarentegen bevat slechts weinig kalium. Denk je een kaliumtekort te hebben en wil je dit op peil brengen? Dan kun je beter voor een andere haring dan een zure haring kiezen.

Plaats een reactie