free
hit counter

Is groentesoep gezond?

Soep is in Nederland erg populair en over de hele wereld wordt dit veel gegeten. Over het algemeen eten we soep vaak voorafgaand aan een grote maaltijd, maar we kunnen ook een goede kom soep nemen als hele maaltijd. Er zijn verschillende soorten soep, waaronder groentesoep. We gaan er van uit dat groentesoep gezond is voor ons lichaam. Maar waarom is groentesoep eigenlijk gezond? Daar gaan we het hieronder over hebben.

Waarom is groentesoep gezond?

Hieronder sommen we de voordelen van het eten van groentesoep op.

  • Boordevol met belangrijke groenten
  • Vezels
  • Erg goed tijdens het volgen van een dieet
  • Vitaminen en mineralen

Allereerst is groentesoep gezond vanwege de vele groenten. Dit klinkt logisch, maar het voordeel is dat deze groenten voor veel mensen lekkerder smaken en makkelijker te eten zijn. De groenten zijn lekker sappig en krijgen een smaakje van de bouillon die in de soep zit. Groenten zijn opgenomen in de schijf van vijf en daarom is het belangrijk om er voldoende van te eten. Aangeraden wordt dan ook om gemiddeld 250 gram aan groenten per dag te eten. Door groentesoep te kiezen die zeer rijk is aan groenten kom je hier al snel bij in de buurt. Schep wel goed onderuit de pan, zodat je een volle schep aan groenten op je bord hebt!

Daarnaast zit er in de meeste soorten groentesoep veel vezels. Vezels zijn onmisbaar voor je lichaam. Ze zorgen voor een goede spijsvertering en daarnaast geven ze je sneller een verzadigd gevoel. Een verzadigd gevoel zorgt er voor dat je minder snel door blijft eten in andere voeding. Mede daarom is groentesoep erg goed om te eten tijdens het volgen van een dieet. Je lichaam krijgt namelijk wel goede voedingsstoffen binnen, maar je hoeft geen honger te lijden. Soep bestaat natuurlijk ook voor een groot gedeelte uit vocht. Dit vocht zorgt er voor dat je maag sneller vol zit en je hersenen een seintje krijgen dat je genoeg hebt gegeten.

Tot slot is groentesoep gezond, omdat het een goede bron is van vitaminen en mineralen. De hoeveelheid en de verschillende vitaminen en mineralen zijn afhankelijk van de groenten die er in zitten. Per merk en per soort groentesoep verschilt dit. Daarom wordt er altijd aangeraden om tijdens het kopen op het blik te kijken. Zo weet je precies wat er in zit.

Maak je eigen groentesoep

Een tip is om je eigen groentesoep te maken. Op deze manier kun je zelf bepalen welke groente er in zit en hoeveel groente er in komt. Een ander voordeel is dat je er geen zout in hoeft te doen, omdat de soep vers is. Kant en klare groentesoep beschikt vaak over zout of andere voedingsstoffen om de houdbaarheid te verbeteren. Deze stoffen zijn niet goed voor je lichaam en zijn niet nodig bij verse groentesoep. Ook voor de smaak hoef je het zout er niet in te doen, want hier kun je kruiden voor gebruiken. Bovendien is het nog een leuke activiteit om je eigen soep klaar te kunnen maken.

Plaats een reactie