free
hit counter

Is groene kool gezond?

Er zijn vele verschillende koolsoorten, waaronder groene kool. Net als alle soorten kolen is ook groene kool gezond voor je lichaam. Over het algemeen wordt aangeraden om een aantal keer in de week kool te eten, waarmee je kunt variëren met verschillende kolen. Daarbij is het goed om geregeld groene kool te eten. Hieronder vertellen we meer over de gezondheidsvoordelen die groene kool voor jouw lichaam kan hebben.

Waarom groene kool gezond is

Groene kool is erg gezond door de voedingswaarden die er in zitten. Een groene kool zit namelijk vol met belangrijke vitaminen en mineralen. De belangrijkste vitamines die in een groene kool zijn te vinden zijn vitamine C en K. Deze komen in grote hoeveelheden voor, namelijk voor meer dan 60 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine C is belangrijk voor een goede huid, voor het sterk houden van het immuunsysteem en voor goede botten en tanden. Vitamine K is goed voor de bloedstolling en voor de botstofwisseling. Daarnaast is vitamine K een belangrijke bron om de kans op Alzheimer te remmen. Verder zitten vrijwel alle vitaminen in groene kool, maar dan in kleine percentages van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Belangrijke mineralen die in groene kool zitten zijn mangaan, calcium, ijzer, kalium en fosfor.

Groene kool is niet zomaar gezond. Het is namelijk ook een belangrijke bestrijder van belangrijke ziekten waar er in het westen teveel van zijn. Zo bestrijdt groene kool kankercellen en hart- en vaatziekten. Naast de vele vitaminen zitten er ook belangrijke fytonutriënten en glucosinolaten in witte kolen. Al deze stoffen hebben de werking om vrije radicalen tegen te gaan. Vrij radicalen zijn de kwade bacteriën die onze cellen kunnen beschadigen en waarvan we kanker kunnen krijgen. Door het bestrijden van deze vrije radicalen verminderen we de kans op verschillende soort van kanker. Er zijn dus genoeg redenen waarom groene kool gezond is voor ons lichaam.

Plaats een reactie